Editions Atlas Collections 1:43

Odpovědět
mireksoukal

Re: Editions Atlas Collections 1:43

Příspěvek od mireksoukal »

Mám ztejnou zkušenot objednal sem si zetor 50 a přišel až druhý model, to už jsem tam dvakrát volal a prý to dá dohromady, kolekci jsem i 2x rušil tak snad už nic nepříjde.

ladin

Příspěvek od ladin »

sberatel21 píše:On Atlas asi celkově změnil obchodní politiku směrem k horšímu. Spousta přátel má zkušenost s tím, že po ...
...určitě všechny staršího data výroby asi až po Favorita. Pokud by byl Barkas udržován a byl v dobré kondici, mohl by převážet i mladší ročníky.
Bývá občas k vidění i Avia.

sberatel21

Příspěvek od sberatel21 »

Díky za info. Avii jsem ještě nikdy nikde neviděl (sériově vyrobenou jako model). Každopádně jsem svůj dotaz mínil spíš tak, jaká auta(auto) byla na jeho plošině nejčastěji k vidění?
Vím, že je to hloupě položená otázka, přesto si myslím, že existuje něco jako něco nejtypičtějšího, nejobvyklejšího co bylo k vidění s ohledem na dobu existence tohoto stroje v provozu v čase jeho rozmachu.
Já jsem krapet mladšího ročníku, takže nejsem úplný pamětník a pokud si vzpomínám dobře tak ani nevím zda jsem běžně tohoto Barkase někde vídal jako dítě. Ale je jasné, že se jedná o celkem specifický druh nástavby a celkově jsou auta tohoto druhu méně často k vidění než dodávky nebo třeba náklaďáky.
Naposledy upravil(a) sberatel21 dne 06 kvě 2014, 15:26, celkem upraveno 1 x.
..."neberte život příliš vážně, stejně z něj nevyváznete živí"...:)

pp1

Příspěvek od pp1 »

(sběratel21) Na těchto autech se vozila auta buď nabouraná nebo nepojízdná :D :D :D

sberatel21

No právě, které nepojízdné auto bylo nejnepojízdnější? Bouraná jsou mimo hru, protože ničit si nějaký model nebudu, ale jeden kolega tvrdil, že v době působnosti Barkasů se nejvíc kazily 110, ale nechtěl bych tomuto legendárnímu autu příliš kazit pověst.
Ale v podstatě se na něm mohly převážet i auta nová třeba do Mototechny, když bylo třeba přivést nějaký konkrétní kus nebo ho někomu odvést atd., ne?

ladin

Příspěvek od ladin »

Shodou okolností jsem jednu Škodu 110L pár let vlastnil a neřekl bych, že byla nějak poruchová, odvezla přivezla celou rodinu zcela bez problémů. Dle mého názoru na Barkas lze naložit kterékoliv auto vyráběné v tehdejší RVHP jako třeba, Moskvič, Trabant, Wartburg, Dacia, Vaz, Volha, Škoda, Ifa.
Barkas jako takový byl vyráběn v NDR, čili by se na něj hodilo vozidlo z téhle země.
Odtahová vozidla se sériově nejspíš asi nevyrábí, ale existují firmy, které se zabývají výrobou speciálních nástaveb. Koupil se jen podvozek s kabinou a zbytek se namontoval tam.
Na Google je vidno, co všechno se na známých odtahovkách vozilo.
Obrázek
Obrázek

ja1

Příspěvek od ja1 »

No v Atlasu to viditelně skřípe.Dnes jsem obdržel upomínku na zaplacení modelů traktorů Zetor 5O Super a Lanz Buldog LT2.První jsem přitom už zaplatil a druhý jsem nedostal.Tak jsem tam volal a tam mi řekli.že Zetor zaplacený je a o Lanz Buldogu nic víc neví a pošlou mi ho tedy znovu.Doufám,že pak nepřijdou dva...Tak jsem se při té příležitosti zeptal na Robura,kterého mám napsaný v lednu,ale nedostal jsem ho,protože mě sdělili,že nebyl na skladě.Ale na zákaznickém listu mi stále figuruje jako nezaplacená položka.Tentokrát mi bylo řečeno,Robura pošlou,tak ho snad budu mít.No uvidím.Tyto "potíže" ale nastaly v mém případě až letos.Do té doby se v zásilkách nevyskytnul žádný problém.Až v únoru mě přišla upomínka na nezaplacené modely.Jeden už zaplacený byl čtrnáct dnů,druhý jsem měl doma asi týden a třetí přišel poštou až za dva dny,co došla upomínka.Následoval telefonát a tam mi oznámili prakticky totéž co dnes.Že zaplacený model je a o těch dvou nic víc neví....
Jinak na odtahovce Barkasu může být opravdu cokoliv.Podle zrcátek je to modernizovaná verze z 80.-tých let,takže cokoliv až do poloviny 90.-tých let,kdy jěště tato auta dosluhovala.A která auta byla poruchová? Jednoznačně vedly Dacie 1310 a Olcity a ani Tavria na tom nebyla se spolehlivostí nic moc.Taky tato auta na silnici už jen tak neuvidíte.....Jinak odtahovky jsou skutečně speciální nástavby vyráběné jiným výrobcem,než vyrábí auto....Možná že v případě Barkasu výrobce nástavby upravoval i rám podvozku a přidal další zadní nápravu,neboť nevím,že by existovala jiná třínápravová verze Barkasu než byla odtahovka....Ale možná,že se mýlím...

ladin

Příspěvek od ladin »

...k odtahovkám: Je to přesně tak.

sberatel21

Díky za info. Moc se na tento model po delší době těším. Budu jen doufat, že bude naše země dostatečně atraktivní k tomu, aby ho zde Atlas lidem posílal. Mám obavu, aby se zas nejednalo jen o Star, Gaz a Ify na x způsobů.

Honza11691
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honza11691 »

Misva píše:Také jsem začal od letáku z novin. Zatím mám skoro vše. Chybí mi jen Liaz, na dotazy Atlas odpovídá, že ho dostanu, ale ...
Tady to není zrovna drahé: (nefunkční link odstraněn adminem)

Odpovědět

Zpět na „Sběratelské modely 1/43“