Editions Atlas Collections 1:43
Re: Editions Atlas Collections 1:43
Ifa H6 valník je pěkná.Ale to barevné provedení.Opět jak auto od cirkusu,podobně ,jako Mates,Je to neuvěřitelné ,jaký mají Němci vkus.U nás by takovou barevnou kombinace zvolil snad jen schizofrenik.No v každém případě je už v kolekci jedenáct If,ale jen sedm typů.Na můj vkus poněkud "přeifováno".I když požární žebřík nemá chybu.....Super je ale odtahovka Barkas.To byla auta,která zde běžně jezdila u Mototechny, u větších autoopraven a používaly se i pro převoz závodních automobilů na závody.Prostě super.V každém případě je chvályhodné,že kolekce neskončila Tatrou 141.Vždyť předloh aut z bývalé východní evropy je tolik....Třeba se dočkáme i Liazek,těch přece jezdilo v NDR mraky....a třeba i dalších Tater....
-
(nefunkční link odstraněn adminem)
jako další je psána IFA H6 Pritschenwagen. Na Ebay se prodává za skoro 50 eur a je tam momentálně v nabídce jenom jediný kus, takže v Německu je o ni asi zájem. Pro mě to je celkem zklamání, ale naopak pokud u nás bude k dispozici i plošinový Barkas tak je to výborná zpráva, protože ten vypadá úžasně.
Jen mě mrzí, že už nedostaneme Robura LD 3001, který už prý na skladě nemají a mít nebudou:(
jako další je psána IFA H6 Pritschenwagen. Na Ebay se prodává za skoro 50 eur a je tam momentálně v nabídce jenom jediný kus, takže v Německu je o ni asi zájem. Pro mě to je celkem zklamání, ale naopak pokud u nás bude k dispozici i plošinový Barkas tak je to výborná zpráva, protože ten vypadá úžasně.
Jen mě mrzí, že už nedostaneme Robura LD 3001, který už prý na skladě nemají a mít nebudou:(
..."neberte život příliš vážně, stejně z něj nevyváznete živí"...
Robur vyjde 12.5. v kultovních autech.
Robur sice v kultovních autech vyjde,ale proti Atlasu je dost ošizený a je ho třeba dodělat - dobarvit,aby trochu vypadal.Nedočkavci,jako Já si ho už pořídili,když vyšel v Polsku,takže Ti to dobře vědí...I když tedy Robura mám,přesto mě ale vadí,pokud Atlasový opravdu už nebude.Kolekci Atlasu beru celou a chtěl bych ji mít kompletní,přesto že některé modely mě až tak neberou...
-
Děkuji za info, ale pochopitelně, že vím o vydání Robura v našich kultovkách. Navíc je to jediná vyjímka, kterou jsem učinil a koupil si ho již z polské edice, takže to pro mě nebude nic očekávaného.
Navzdory tomu, že se jedná o totožný model ze stejných forem je třeba zmínit, že ta jednolitá béžová barva celého modelu působí dost nevýrazně a celý model tak trochu snižuje o kategorii níž. Podle fotek jsem myslel, že to nebude tak markantní a dokonce jsem se něj i těšil, ale realita mě v tomto případě utvrdila v přesvědčení, že Atlasová verze je přeci jen o něčem jiném i když ty podběhové lišty nevypadají pěkně.
Nejvíc mě však vadí princip. Jsem pravidelný a poctivý odběratel, přitom dodnes nevlastním skoro třetinu vydané kolekce. Těšil jsem se, že už mě do konce roku budou vycházet v podstatě jen samé atraktivní modely a přitom skutek utek. Po měsících čekání se místo těchto modelů nejspíš dočkám dalších nových a kromě přepravníkového Barkase pro mě absolutně nezajímavých a zbytných kusů.
Nejhorší však je skutečnost, že se nejspíš těch atraktivních modelů (Robur, T141, Multicar, Roman...) nedočkám vůbec, protože podle posledního sdělení atlasové ukrajinské operátorky jsou momentálně zásoby na nule a opětovná výroba starších modelů se neplánuje. Atlas se prý chce neustále vyvíjet a tak plánuje nové kolekce, viz. např. traktory apod.
Navzdory tomu, že se jedná o totožný model ze stejných forem je třeba zmínit, že ta jednolitá béžová barva celého modelu působí dost nevýrazně a celý model tak trochu snižuje o kategorii níž. Podle fotek jsem myslel, že to nebude tak markantní a dokonce jsem se něj i těšil, ale realita mě v tomto případě utvrdila v přesvědčení, že Atlasová verze je přeci jen o něčem jiném i když ty podběhové lišty nevypadají pěkně.
Nejvíc mě však vadí princip. Jsem pravidelný a poctivý odběratel, přitom dodnes nevlastním skoro třetinu vydané kolekce. Těšil jsem se, že už mě do konce roku budou vycházet v podstatě jen samé atraktivní modely a přitom skutek utek. Po měsících čekání se místo těchto modelů nejspíš dočkám dalších nových a kromě přepravníkového Barkase pro mě absolutně nezajímavých a zbytných kusů.
Nejhorší však je skutečnost, že se nejspíš těch atraktivních modelů (Robur, T141, Multicar, Roman...) nedočkám vůbec, protože podle posledního sdělení atlasové ukrajinské operátorky jsou momentálně zásoby na nule a opětovná výroba starších modelů se neplánuje. Atlas se prý chce neustále vyvíjet a tak plánuje nové kolekce, viz. např. traktory apod.
Naposledy upravil(a) sberatel21 dne 02 kvě 2014, 23:21, celkem upraveno 1 x.
-
- Kontaktovat uživatele:
Já jsem se na to taky informoval, celkem by mně naštvalo kdybych dostal jen ty co se posílají teď a starší ne.
DOTAZ: Dobrý den, odebírám kolekci UZITKOVA VOZIDLA a mám 19 ks. Na různých inter. diskuzích jsem se dočetl že modely dříve vydané už nedostanu, protože nyní jste rozšířili počet kusů v této kolekci. Prvních 30 modelů už nebude a ti co je nedostali mají smůlu a dostanou jen ty nové. Mně schází ještě 11 ks. (označené čísly:7167102, 7167109, 7167112, 7167113, 7167 114, 7167117, 7167124, 7167127, 7167128, 7167129, 7167130). Původně jsem chtěl jen tři modely TATRA, IFA70, AVIA. Pak jsem se rozhodl odebrat celou kolekci a nyní se obávám že chtít celou kolekci bylo špatné rozhodnutí. Jaká je skutečnost? teď mi naskočil na účtu model mimo základní 30ti kusovou kolekci. Budu mít celou kolekci nebo ne? Chci vědět jak na tom jsem abych popřípadě zrušil odběr modelů a zakoupil jen pro mně zajímavé kusy na Aukru nebo Ebay. Díky za odpověd.
ODPOvĚD Z EA: Vážený, vážená,
tak to není všichni zákazníci na konci kolekce budou mít všechny modely stejné.
V případě dalšího kontaktu s námi uveďte, prosím, číslo reference, které se nachází v záhlaví této odpovědi.
S pozdravem
Služba zákazníkům
Marcela
DOTAZ: Dobrý den, odebírám kolekci UZITKOVA VOZIDLA a mám 19 ks. Na různých inter. diskuzích jsem se dočetl že modely dříve vydané už nedostanu, protože nyní jste rozšířili počet kusů v této kolekci. Prvních 30 modelů už nebude a ti co je nedostali mají smůlu a dostanou jen ty nové. Mně schází ještě 11 ks. (označené čísly:7167102, 7167109, 7167112, 7167113, 7167 114, 7167117, 7167124, 7167127, 7167128, 7167129, 7167130). Původně jsem chtěl jen tři modely TATRA, IFA70, AVIA. Pak jsem se rozhodl odebrat celou kolekci a nyní se obávám že chtít celou kolekci bylo špatné rozhodnutí. Jaká je skutečnost? teď mi naskočil na účtu model mimo základní 30ti kusovou kolekci. Budu mít celou kolekci nebo ne? Chci vědět jak na tom jsem abych popřípadě zrušil odběr modelů a zakoupil jen pro mně zajímavé kusy na Aukru nebo Ebay. Díky za odpověd.
ODPOvĚD Z EA: Vážený, vážená,
tak to není všichni zákazníci na konci kolekce budou mít všechny modely stejné.
V případě dalšího kontaktu s námi uveďte, prosím, číslo reference, které se nachází v záhlaví této odpovědi.
S pozdravem
Služba zákazníkům
Marcela
Tak doufám, že to splní. Ale podle toho, jaké změny dělají( v D IFA H3 žlutá pošta pak už jen trochu jiná a šedá, v D EMV 340-2 a 3 sanita - u nás jen EMW 340-2, změnili i podmínky pro slevu na 2. model atd) si myslím, že budou mít do budoucna celkem problém . Dám jsem překlad jednoho dotazu z D fora, omluvte překladač : V týmu Circus Busch se dá říci .....
Přítel mě nyní nastavena časy s atlas vydavatele ve spojení, protože i dráždí ho, samozřejmě.
Přes několik objížďky tel. tam byl rozhovor s manažerem produktu. Stručně řečeno, stát cirkus z celkového GDR 30 modelů jsou plánovány a první sada je nejdříve očekává v pozdním létě.
Obávám se, to může také chtěli začít okamžitě. Nechte se překvapit mě.
Tak jsi myslím, že se vrhnou na další kolekci a téhle pomalu odzvonili .
Přítel mě nyní nastavena časy s atlas vydavatele ve spojení, protože i dráždí ho, samozřejmě.
Přes několik objížďky tel. tam byl rozhovor s manažerem produktu. Stručně řečeno, stát cirkus z celkového GDR 30 modelů jsou plánovány a první sada je nejdříve očekává v pozdním létě.
Obávám se, to může také chtěli začít okamžitě. Nechte se překvapit mě.
Tak jsi myslím, že se vrhnou na další kolekci a téhle pomalu odzvonili .
Pokud kolekci dokončí všemi modely pro všechny,kteří odeberou celou kolekci je vše v pořádku.Kolekci užitkových vozidel CZ beru hned od začátku,kdy byly do tisku vloženy letáky s nabídkou Tatry 148 a objednal ji jako první z kolekce.Jak jsem se dozvěděl,tyto letáky jsou u každé nové kolekce marketingový průzkum a musí dojít Atlasu určitý počet objednávek,jinak se kolekce v daném regionu nerozjede.Protože patřím mezi Ty ,kteří mají kolekci objednanou v první vlně,mám až až na Robura už všechny modely,ktré vyšly v první třicítce(EMW sanita u nás nevyšla) a Starem 20 jsem načnul další nově vydávané kusy.Jen jsem zvědav ,co bude dál....Zatím je známo dalších pět modelů..
Naposledy upravil(a) ja1 dne 03 kvě 2014, 13:27, celkem upraveno 1 x.
Také jsem začal od letáku z novin. Zatím mám skoro vše. Chybí mi jen Liaz, na dotazy Atlas odpovídá, že ho dostanu, ale zatím záleží na výrobci, že nejsou. Tak bych vás chtěl požádat zda by ho měl někdo na prodej za rozumnou cenu, na Aukru se občas objeví, ale nechci podporovat překupníky. Díky Milan
-
On Atlas asi celkově změnil obchodní politiku směrem k horšímu. Spousta přátel má zkušenost s tím, že po objednání nové kolekce ať už formou zaslaného objednávacího kupónu z letáku poštou nebo formou objednávky z netu jim po cca 5 týdnech přijde první zásilka už rovnou s druhým modelem.
Když tam člověk zavolá tak mu je řečeno, že oni mají první zásilku uhrazenou, ale konkrétní informace jako je datum zaplacení a pošta kde to zaplaceno bylo neřeknou, protože to v systému nemají uvedeno.
Kamarád tak nedostal Zetora 50 ani Škodu 706 RTO, ale až rovnou druhé modely v pořadí a operátorka mu sice přislíbila, že to zadá do systému jako reklamaci a pokusí se to poslat znova, ale neopomněla se dotázat zda má o kolekci zájem a chce ji odebírat.
Jinak pokud se bude u nás distribuovat i plošinový Barkas a obdržím ho začínám si klást otázku jaký model auta by byl vhodný umístit na jeho plošinu. Nevíte někdo jaká auta běžně přepravoval? Domnívám se, že asi Škodovky 110, je to možné?
Když tam člověk zavolá tak mu je řečeno, že oni mají první zásilku uhrazenou, ale konkrétní informace jako je datum zaplacení a pošta kde to zaplaceno bylo neřeknou, protože to v systému nemají uvedeno.
Kamarád tak nedostal Zetora 50 ani Škodu 706 RTO, ale až rovnou druhé modely v pořadí a operátorka mu sice přislíbila, že to zadá do systému jako reklamaci a pokusí se to poslat znova, ale neopomněla se dotázat zda má o kolekci zájem a chce ji odebírat.
Jinak pokud se bude u nás distribuovat i plošinový Barkas a obdržím ho začínám si klást otázku jaký model auta by byl vhodný umístit na jeho plošinu. Nevíte někdo jaká auta běžně přepravoval? Domnívám se, že asi Škodovky 110, je to možné?