Kaleidoskop slavných vozů Škoda

Odpovědět
H+H+

Re: Kaleidoskop slavných vozů Škoda

Příspěvek od H+H+ »

Solido umelo krásné předválečné klasiky. Bohužel už kolekce nepokracuje. Vím, že to sem nepatří, ale tady to alespoň někdo cte 8-)

EasyDaviD

Příspěvek od EasyDaviD »

No, DeA je v tomto prípade naozaj horšie ako Abrex. Tomu sa MBX-ka naozaj podarila.
Ak ale niekto nepozná MBX úplne najlepšie, tak DeA nie je zase až taký tragický model - na rozdiel od ich 100-vky, resp. aj 110LS, lebo tie sú proporčne úplne mimo. U MBX od DeA je to "len" v detailoch, ktoré si trénované oko všimne hneď a netrénované oko si ich všimnúť nemusí. Ja som si ich napr. všimol až mi prišiel model domov, z fotiek čo vtedy boli na FB (skoro všetky cez blister) som si to moc nevšimol, len mi prišla trochu divná lišta strechy, ale to som pripisoval fotkám cez blister. Príde mi to ale rozhodne ako menší "fail" než spomínaná Š100, resp Š110LS, alebo ako si už písal aj to coupé FSO.
Škoda 1:43 a 1:18, Tatra 1:43, rally 1:43 + srdcovky 1:čokoľvek

roman.ol

Příspěvek od roman.ol »

Přidávám pro porovnání SSM, Abrex a DeA Škoda 1203...
Přílohy
20210920_172144.jpg
20210920_172132.jpg
20210920_172109.jpg
20210920_172016.jpg
20210920_171952.jpg
20210920_171920.jpg
20210920_171839.jpg
20210920_171817.jpg

EasyDaviD

Příspěvek od EasyDaviD »

Ako hodnotíš SSM? Mne sa z fotiek strašne nepáči to prichytenie čelného skla, čo zasahuje do kšiltu a tiež predné svetlá mi prídu trochu veľké. Zatiaľ som sa nerozhodol či do nich pôjdem, alebo nie. Alebo iba na skúšku objednám r1968 :?:

roman.ol

Příspěvek od roman.ol »

No, také jsem dlouho váhal jestli koupit nebo ne, ano se sklem mám stejný problém, ale ve vitríně to naštěstí není moc vidět. Jinak mi přijde v některých detailech o něco větší, např. čelní sklo, boční okénko i dveře nebo právě přední světla. Ještě mi vadí ta bílá maska. Podvozek je udělaný jinak než všechny ostatní modely, ale to bych klidně oželel. Celkově takový rozpačitý za ty peníze...

EasyDaviD

Příspěvek od EasyDaviD »

Ďakujem za zhodnotenie. Takže stále váham. Asi nakoniec na skúšku vezmem rok 68 a potom uvidím, či aj ostatné, alebo nie.

rocs

Příspěvek od rocs »

Rok 68 mám už objednaný. Tak som zvedavý na to, aký je ten model v skutočnosti. Fotografie veľmi skresľujú.

ja1

Příspěvek od ja1 »

Favorit pick -up je opravdu povedený. U toho mého kusu ale čínští soudruzi zapomněli u levého předního světla podbarvit směrové světlo, takže na pravé straně byla oranžová, jak má být a na levé nic. Už to mám opravené ,ale při sundávání "skla" byl navíc celý levý reflektor zevnitř zalitý lepidlem... Naštěstí konzistencí něco jako náš Herkules ,tak to šlo pěkně sloupnout dolů.
Za výběr modelů lze De Agostini jen pochválit. Příště bude R-ko v zelené barvě. Bohužel stejný model ,který už byl v legendách... Za co ale rozhodně De Agostini pochválit nelze je distribuce modelů Já mám předplatné stále od června pozastavené, přestože jsem zaplatil za poslední zásilku včas. Platba už je sice vyřízena (trvalo to dva měsíce),ale poslední jsem dostal čísla 13 a 14 v červnu. Od té doby nic. Teď už je v trafikách číslo 20 a předplatné je ještě o skoro měsíc napřed, takže bych už pomalu tak příští týden měl mít čísla 21 a 22. Ale místo toho ticho po pěšině.Žádná zpráva kdy obnoví zasílání dalších čísel a co bude dál, natož omluva za prokazatelně jejich chybu. A kdyby náhodou v "mojí" trafice neodřekl jeden zákazník zamluvený odběr, který jsem po něm přebral,neměl bych nic, protože v trafikách sehnat tyto modely prostě nejde …. Od Škody VOS dostávají do trafik jeden až dva kusy a ty jsou zamluvené a víc prostě nedostanou. Nakonec tedy další vydané modely mám i když původně byly určené pro kamaráda, který Škodovky také chce a nemůže je od Škody VOS normálně u nich sehnat. Zatím pokud mi předplatné neobnoví má tedy kamarád smůlu. Uvidím ,co mi De Agostini odpoví na dotaz, který jsem dnes na zákaznické centru poslal.... Možná ,že se nakonec dočká i kamarád....

rocs

Příspěvek od rocs »

Pri predplatnom prebieha teraz disribúcia modelov 19 a 20. Platím kartou vopred, pozastavenú distribúciu som nemal a na stránke DeA vidím, že desiata zásielka sa pripravuje. Suma za predplatné mi odíde z účtu zajtra alebo pozajtra.
Od distribúcie deviatej zásielky už ubehlo viac ako 5 týždňov.

petrinza

Příspěvek od petrinza »

Všimnul jsem si v Bille včera pick upa a hned se rozhodl a koupil ho, byť mi přijde ještě v rámci předplatného. Jednoho uložím do rezervy, možná časem nějaký výrobce přijde s nástavbou, nebo se o ní pokusím sám, nebo se pustím do přestavby na Favorit fun. Valník 1203 jsem tam před časem nechal ležet, dost dobře mě nenapadlo, co s ním a když jsem pak viděl různé nástavby, včetně kempové, které se nechají dokoupit, zamrzelo to. Pick up na první pohled vypadá slušně, tradičně jsou slabé SPZ. Směrová světla byla oranžová obě, ale světla reflektorů byla taky dost zapatlaná (zřejmě to bude častý nedostatek). Naštěstí se dá sklo reflektoru vyloupnout docela snadno a lepidlo jde dolů poměrně dobře.

Odpovědět

Zpět na „Sběratelské modely 1/43“