Klasika

Odpovědět
H+H+

Re: Klasika

Příspěvek od H+H+ »

Desne moc jim to slusi a zároveň jsi fotkou odpověděl na nevysloveny dotaz - tedy zda nechavas resinove modýlky na podstavcich :)

Dali.B
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dali.B »

A jak to tedy vystavujete kolegové Vy? Podstavce nebo bez?

H+H+

Příspěvek od H+H+ »

Zatím mám Voisin v obalu :)

carabo

Příspěvek od carabo »

Ja modely vždy vybaľujem. Je pravda, že ho krabička ochráni od prachu ale zároveň ho poškodzuje, lebo nie každý výrobca doriešil dotyk pneumatiky z podstavcom. Už sa mi stalo, že sa model po čase tak zaboril, že keď som ho vyberal kvôli foteniu do diorami tak som potil krv. Pneumatiky sa naťahovali, napínali a napriek opatrnosti po čase v tom mieste aj tak praskli. Druhy problém je, že krabičky nie sú univerzálne a je ťažké ich stohovať. Nieje to ani estetické. Momentálne mám modely vo vitríne, síce nie je úplne prachotesná ale v rámci oddychu a relaxácie si tie modely obzriem, poteším sa a poutieram tu trošku prachu, čo tam nasadá. Ešte som sa nedopracoval do takého stavu, žeby boli modely znehodnotené prachom a dúfam, že k tomu nikdy nedôjde. Je to o mne, o zberateľovi ako sa správam, k svojmu majetku.

Dali.B
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dali.B »

Já jsem tedy někde mezi.
Souhlasím s tím, že když výrobci nemají jednotnou "normu" na krabičky a podstavce, nevypadá to úplně ideálně. Můj kompromis je model na podstavci, ale bez šroubků, protože modely jsou často šroubkama děsně dorvané, že jsou pneumatiky úplně zmáčknuté. Některé podstavce jsou zase tak pěkné, že by bylo škoda je nechat v krabici. A nemusím mít strach, když s modely pohybuji, za co je chytit. Vitrínu mám prachotěsnou, posuvná skla v hlubokých drážkách a mezi skla pružná průhledná folie, kterou mám ohnutou do U profilu a vlastní pružností se mezi skla roztáhne. 1:18 mám ale všechny bez podstavců, protože jsou často dodávány v polystyrénu bez podstavce.

H+H+

Příspěvek od H+H+ »

Nejednost obalu a tím i podstavce, ta mě taky štve. Navíc je poslední dobou trend, kdy je krabička u modylku 1:43 přímo obrovská. Důvod moc nechápu, ale možná to má souvislost s nárůstem ceny :roll: . Na druhé straně to bylo divne i u Ypsilonek. Obal byl pořád přibližně stejny, ale tím bylo osobní auto velke jako double-decker nebo lokomotiva.

Dali.B
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dali.B »

Já jsem spíše pro větší krabičky s většími a pokud možno pěknými podstavci, aby ta klasika trochu vynikla. Myslím, že více prostoru jí sluší. ;)

carabo

Příspěvek od carabo »

No ono to je vždy pekné ak ma model svoje miesto na prezentáciu, ak je pekný podstavec, model pekne vyznie ale ak je zbierka už pomerne veľká tak toho miesta ubúda. Ja som už cez 1000 kusov a toho miesta už veľa nie, aj to je dôvod prečo ide model z podstavca dole. Chcel by som sa Vás opýtať na údržbu vašej zbierky, používate niejaku chémiu, štetce, handričky, etc..?

Dali.B
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dali.B »

Já nepoužívám nic díky tomu, že se mi na modely nepráší. Jen při zakoupení nového modelu používám jemnou tekutou autoleštěnku, protože modely jsou z výroby někdy velmi upatlané a nelesknou se. Navíc ta vodička dokáže po několikerém přeleštění odstranit i nějaké ty tvrdší patlance od lepidla nebo jiné barvy.

Dali.B
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dali.B »

A přidávám jednoho vánočního klasika od GLM. Limit 088/299.
PACKARD 734 Eight Boattail Speedster Runabout / 1930

Více fotek ZDE :
https://dbclassic.rajce.idnes.cz/1_43_P ... _1930_GLM/
IMG_E3032_800.JPG
IMG_E3032_800.JPG (424.07 KiB) Zobrazeno 170 x
Naposledy upravil(a) Dali.B dne 31 říj 2019, 20:55, celkem upraveno 1 x.

Odpovědět

Zpět na „Sběratelské modely 1/43“