To jsem přehlédnul. V tom případě lze postavit model se vším všudy v kvalitě odpovídající šikovnosti. Určitě si stavebnice najdou Své zákazníky....
Abrex - nové modely
Re: Abrex - nové modely
Myslím si k tomuto tématu, že pro většinu z Vás bude větší problém kvalita komponent od Abrexu než posléze vlastní montáž.
Presne tak. Bojím sa aby to do seba všetko dobre zapadlo, nikde totiž ešte nie je fotka zloženého modelu, tak aby to nedopadlo ako Forman, ktorého čelné sklo sa do rámu proste nevojde (=výrobná vada)
. A hlavne žltú mám od DeA, takže čakám aj na inú farbu (do vianoc vraj bude biela a po novom roku červená a zelená).

Škoda 1:43 a 1:18, Tatra 1:43, rally 1:43 + srdcovky 1:čokoľvek
První reakce na stavebnici. Levý zadní roh střechy je špatně vylisovaný. Je tam prohlubeň a u zadního sloupku je zase kovu až moc. Asi špatný kus nebo špatná forma. A to jsem ještě nerozdělal krabici.
666evil píše: ↑18 lis 2019, 11:55První reakce na stavebnici. Levý zadní roh střechy je špatně vylisovaný. Je tam prohlubeň a u zadního sloupku je zase kovu až moc. Asi špatný kus nebo špatná forma. A to jsem ještě nerozdělal krabici.
To bude nejspíš vadný odlitek. Nevěřím, že by pustili vadnou formu do výroby, to by byl obrovský firemní průšvih za desítky tisíc na které by přišla oprava formy a likvidace vadných odlitků až po spuštění série. Ostatně před spuštěním série se nejdříve odlévají zkušební odlitky a pokud není vše úplně v pořádku dělají se úpravy formy. Je tedy nepravděpodobné, že by se na takovou vadu nepřišlo a pustili to dál. Limitovaná série Favoritů byl jeden velký průšvih, protože byla sestavená ze zkušebních odlitků, což Abrex přiznal, že tyto díly neměli použít. Byla to pro ně pěkná ostuda a pochybuju ,že by ji chtěli opakovat. Tím nechci Abrex vůbec obhajovat ,protože i vadný odlitek by se v sérii vyskytnout neměl, resp, by se neměl dále použít a je jedno ,jestli jde o stavebnici ,nebo finální hotový model....
No, popravde, po tom čo som videl fotky zostaveného modelu, tak už ho ani nechcem
, úplne mi stačí od DeA, ktoré síce tiež nie je dokonalé, ale oproti (b)Abrexu pôsobí ako model, ktorý stál minimálne 2x toľko čo Abrex a pritom stál necelú tretinu. Jediné čo má Abrex lepšie sú stierače
.
Ani rám dverí pri ľavom A-stĺpiku nie je vylisovaný dobre (veľmi zapustený), špáry okolo dverí širšie ako pri modeloch 1/18 ... A už sa aj objavila fotka, kde bol lak v celej spodnej polovici modelu ako pomaranč (resp. ako prelakovaný BODY 950 na ochranu prahov
, teda ono je to skôr k plaču ...)
Povedal by som, že "kvalitou" za Formanom až tak nezaostáva, škoda. Ale asi dobre vedeli, prečo ho vydali ako stavebnicu, lebo hotový model by si (až na prekupníkov, a tých, čo mali smolu a nezohnali DeA) nikto nekúpil. A pritom ukážkové výlisky nevyzerali až tak zle.

Ani rám dverí pri ľavom A-stĺpiku nie je vylisovaný dobre (veľmi zapustený), špáry okolo dverí širšie ako pri modeloch 1/18 ... A už sa aj objavila fotka, kde bol lak v celej spodnej polovici modelu ako pomaranč (resp. ako prelakovaný BODY 950 na ochranu prahov

Povedal by som, že "kvalitou" za Formanom až tak nezaostáva, škoda. Ale asi dobre vedeli, prečo ho vydali ako stavebnicu, lebo hotový model by si (až na prekupníkov, a tých, čo mali smolu a nezohnali DeA) nikto nekúpil. A pritom ukážkové výlisky nevyzerali až tak zle.
Škoda 1:43 a 1:18, Tatra 1:43, rally 1:43 + srdcovky 1:čokoľvek
Včera mi Garde dorazilo. Měl jsem jen chvilku času, tak jsem si prohlížel jen karoserii. Samotný lak je celkem OK, ale provedení sítotisku je katastrofální. Rámy oken jsou hrozné - bude třeba na několika místech dobarvit, na jiných opatrně odstranit přesahy. To samé ostatní černé pruhy na prazích a na spodku předku. Na bocích na prazích mimo té černé zřejmě měly být i stříbrné lišty, ty se ale nepovedly vůbec. Asi bude dobré počkat na variantu stavebnice, kterou Abrex v budoucnu chystá v malé sérii- karoserie zcela bez barvy.
Tak Abrex vydal Škodu 860. Stáhnul jsem si obrázky z jejich webu a identifikoval 3 věci, které mi nesedí. Blinkr na levém předním blatníku je nakřivo (skloněný dolů - zajímalo by mě, jestli je to vada konkrétního modelu; bylo to stejné u 3 modelů různých barev). Okna jsou šíleně zamatlaná. A pneumatiky vůbec nesedí na ráfky.
Napsal jsem výhrady na facebook Abrexu - a myslíte, že se vyjádřili? Příspěvek smazali a zamezili mi vkládat další. Co to je proboha za lidi ... Vyrábí šmejdy stojí si za tím
Takže jim na facebooku zbývají pouze infantilní výkříky typu "Náááááádherný model" a srdíčko za tím.
Ještě pokračování - napsal jsem jim do Abrexu mail, proč mi příspěvek vyhodili a proč mi znemožnili přístup. Přišla mi lakonická odpověď, že můj mail byl vyhodnocen jako spam. Prostě němají rádi kritiku svým dokonalých produktů.
Napsal jsem výhrady na facebook Abrexu - a myslíte, že se vyjádřili? Příspěvek smazali a zamezili mi vkládat další. Co to je proboha za lidi ... Vyrábí šmejdy stojí si za tím

Takže jim na facebooku zbývají pouze infantilní výkříky typu "Náááááádherný model" a srdíčko za tím.
Ještě pokračování - napsal jsem jim do Abrexu mail, proč mi příspěvek vyhodili a proč mi znemožnili přístup. Přišla mi lakonická odpověď, že můj mail byl vyhodnocen jako spam. Prostě němají rádi kritiku svým dokonalých produktů.
Dneska model dorazil a je v pořádku.Sice má trochu upatlaná skla u zadních dveří ale jenom málo.Hnědý interier je taky OK.Nemam co vytknout.Je to model vyrobený v Číně,tak je i levnější.Bylo mi divné že by tak náročný model a ještě ve třech odstínech zvládnul Abrex sám

Taky mi dnes 860ka dorazila. Okna jsou zapatlaná všechna, snad ani ne zapatlaná, jako spíš čirý plast není úplně čirý . Poziční světla na předních světlech jsou nastavena na osvětlování krajnice. Na fotkách skutečného auta svítí dopředu. A kola snad nabídne nějaký výrobce doplňků, u kol z výroby fakt guma nesedí na ráfku. Zdá se, že ráfek je moc široký. Ale ve sbírce by mi jinak 860ka chyběla. Navíc to byl jubilejní stý přírůstek do sbírky osobních a dodávkových škodovek do r.2000 v měřítku 1:43. Ale čekal jsem větší radost.