Tento automobil,nebo spíš pracovní stroj byl vyroben v dílnách podniku Silnice Žatec pro zimní údržbu horských silnic.Tedy značka SAMODOMA.Ale s Tatrou 141 neměl nic společného.Z dnešního hlediska by se to nazývalo Hybrid.Měl dva motory, dvě kapoty a kabinu sestavenou ze dvou,staršího provedení T111, spojených proskleným mezikusem.Mohl jezdit oběma směry stejnou rychlostí a obě nápravy byly řiditelné. Ne však současné,ale vždy ta přední ve směru jízdy a druhá byla zablokovaná.Jeden motor byl T111 a sloužil k pohonu vozidla,druhý T114 sloužil k pohonu sněhové frézy.Na jedno čelo se připevňoval sněhový pluh,na druhé již zmíněná fréza.Podvozek byl páteřový ,upravený z T111.V letním období se po demontáži pluhu a frézy údajně používal pro tahání přívěsů a byl registrován a opatřen SPZ pro traktory.Byl vyroben jeden jediný kus.Dvě fotografie(nejspíš jediné) jsou v knize T111 autora Jana Neumana (Grada 2010)T603 píše:A ještě sněhová fréza kde byly 2 kabiny. Hodně jsou fotky v odborná literatůře. Ale tu navěsovou jsem nikdy neviděl.
Obrázek návěsové Tatry 141 někde mám i v počítači,ale nevím kde.Pokusím se to najít.Je vyfocená při nakládání buldozeru na podvalník Gotha na nějaké stavbě.Ten je ale paradoxně přívěs,takže tahač měl ponechán i závěs pro přívěs.Jasně je ale na této fotografii vidět demontovaná korba s dosazenou návěsovou točnicí a další úpravy.Bohužel fotku s zapojeným podvalníkem-návěsem,nebo věžovým jeřábem MB 080,tak jak si je pamatuju,jak jsem psal jsem nikde nenašel...