Scimitar SS1 je fakt zvláštní. Ta vlnka nad zadními koly mi připomíná Fiat Regata. Divné je, že ten se u nás nikdy neprodával. Myslel jsem, že naváže na Fiat 131 Mirafiori. Těch se prodalo celkem dost
Spark
Re: Spark
To je novodobá klasika Panther Kallista. Ale od Sparku z dávnejších dôb mám takúto zbierku klasik (foto je staršie a taká aj kvalita). Tá amerika vpravo dole asi mi len dorovnávala počet modrých, neviem prečo sa tam ocitla
Aha, už si vzpomínám. Díky Na tu klasiku fakt s nadšením zírám. Některé z nich mám v kovu, ale jiné lahůdky se bohužel v mém oblíbeném materiálu nevyráběly. Lepší už to asi nebude, ale přesto pořád doufám . Takový bych v kovu určitě bral:
Aktuální Spark pro mě fakt není
Aktuální Spark pro mě fakt není
Tie klasiky Spark robil len krátku dobu a sekol s tým. Škoda.
Páčilo sa mi, že sa pustil do karosárskych kreácii dávnych automobilových krajčírov. Pasovalo mi to k novším štúdiám, ktoré mám rád. A boli vtedy za polovicu súčasných Sparkov.
Aj Minichamps urobil zopár krásnych klasík v rezine a tiež s tým sekol. Minichamps ich mal na vyššej úrovni.
Páčilo sa mi, že sa pustil do karosárskych kreácii dávnych automobilových krajčírov. Pasovalo mi to k novším štúdiám, ktoré mám rád. A boli vtedy za polovicu súčasných Sparkov.
Aj Minichamps urobil zopár krásnych klasík v rezine a tiež s tým sekol. Minichamps ich mal na vyššej úrovni.
Pekne to robil Minichamps, klasiky boli lepšie prevedené ako novodobé stroje.
Ja som siahol po dvoch Bugatti 57 Atlantic. Myslím, že tu niekto už nejaký z nich nahodil.
No a dúfal som, že urobia celú kolekciu, však ich bolo menej ako je prstov na ruke. A zasa sa komplet nekonal.
Tak ako by som chcel aj pekne urobené Royalky od jedného výrobcu.
Ja som siahol po dvoch Bugatti 57 Atlantic. Myslím, že tu niekto už nejaký z nich nahodil.
No a dúfal som, že urobia celú kolekciu, však ich bolo menej ako je prstov na ruke. A zasa sa komplet nekonal.
Tak ako by som chcel aj pekne urobené Royalky od jedného výrobcu.
- Přílohy
-
- IMG_4038.jpeg (49.96 KiB) Zobrazeno 168 x
-
- IMG_4039.jpeg (77.44 KiB) Zobrazeno 168 x
Taky jsem se těšil, ale kolekce byla limitovaná tím, které lahůdky mají vystavené ve zmíněném muzeu. Tam se dají modýlky do dneška objednat, ale blbě je cena za dopravu. Reedice a vydání dalších klasiků se tam už asi nedočkáme. Minichamps se taky nakazil a velkou část novinek představují závoďáky .
Pěkný Atlantic je i v kolekci Museum. Fotky jsem sem už dával, ale jedna pro srovnání snad nebude vadit:
Kompletní soupravička Royalek by se mi líbila taky. Dost jich vyšlo u IXO, na další snad mají formy, ale neděje se nic. Nevydali dokonce ani ohlášenou. Nevím, jak je to s právy na vydání, ale snad se časem dočkáme. Období “temna” pro klasiku snad nemůže trvat věčně .
Pěknou sestavu Bugatti Royal má RIO. Někomu vadí hrubší zpracování ve stylu Ypsilonek, ale zase mají kouzlo nostalgie a pravidelně se vrací v reedicích.
Když ten celý blábol vyhodnotím, tak pořád čekám. Trpělivostí jsem celkem vybavený. Ideální by byla premiová kolekce Bugatti v jednotných luxusních obalech
Pěkný Atlantic je i v kolekci Museum. Fotky jsem sem už dával, ale jedna pro srovnání snad nebude vadit:
Kompletní soupravička Royalek by se mi líbila taky. Dost jich vyšlo u IXO, na další snad mají formy, ale neděje se nic. Nevydali dokonce ani ohlášenou. Nevím, jak je to s právy na vydání, ale snad se časem dočkáme. Období “temna” pro klasiku snad nemůže trvat věčně .
Pěknou sestavu Bugatti Royal má RIO. Někomu vadí hrubší zpracování ve stylu Ypsilonek, ale zase mají kouzlo nostalgie a pravidelně se vrací v reedicích.
Když ten celý blábol vyhodnotím, tak pořád čekám. Trpělivostí jsem celkem vybavený. Ideální by byla premiová kolekce Bugatti v jednotných luxusních obalech