Editions Atlas Collections 1:43

Odpovědět
kunysek

Re: Editions Atlas Collections 1:43

Příspěvek od kunysek »

Tak i mě konečně dorazil Robur bus a jako další mi naskočila Multicara M22.

roberto950

Příspěvek od roberto950 »

Ahoj, mal by som na vás prosbu... potreboval by som vedieť (vidieť) poslednú stranu "dátového listu" k modelu Garant 30K - autobus. Na prvej strane je taký nejaký asi zelený zpredu. Ako vyzerá zadná (posledná) strana? je tam zozadu odfotený ten istý zelený autobus? Ďakujem za odpovede ;)

ja1

Příspěvek od ja1 »

roberto950 píše:Ahoj, mal by som na vás prosbu... potreboval by som vedieť (vidieť) poslednú stranu "dátového listu" k modelu Garant 30K - autobus. Na prvej strane je taký nejaký asi zelený zpredu. Ako vyzerá zadná (posledná) strana? je tam zozadu odfotený ten istý zelený autobus? Ďakujem za odpovede ;)
Není.Na tomto listě jsou celkem tři fotografie tohoto busu,pokaždé jiného.Na první straně je zelený v kombinaci s bílou,uvnitř předloha pro model a na zadní straně je vyfocen zezadu autobus celý ve žluté barvě s černými blatníky a označením Německé pošty.

pp1

Příspěvek od pp1 »

Máte někdo obě verze skříňové Ify nebo přijde jenom jedna.Já dostal šedou.

Martin_Happy

Příspěvek od Martin_Happy »

Já dostal taky jen šedou. Myslím, že posílají bud a nebo a u nás spíše šedou

Mám i šedou navíc, rád s někým vyměním za žlutou, případně žlutou koupím a nebo šedou samozřejmě prodám
Rally 1:43, Dreamgarage 1:18

ja1

Příspěvek od ja1 »

pp1 píše:Máte někdo obě verze skříňové Ify nebo přijde jenom jedna.Já dostal šedou.
Chodí jen jedna verze se stejnou kartičkou.Výběr žlutá x šedá je nejspíš náhodný (o tom se už tady psalo)a nelze v tom hledat žádný systém.Kdo chce obě verze,musí tu druhou verzi koupit jinde.Mě přišla žlutá a šedou jsem koupil za rozumnou cenu(méně,než Atlas i s poštovným) na Aukru.Šedé se tam objevují v nabídce poměrně dost,ale ceny jsou dost odlišné.Žluté se objevují v nabídce málo.

sberatel21

Příspěvek od sberatel21 »

Tak konečně jsem se dostal k tomu, abych si mohl v klidu vybalit autobusového Robura. Moc jsem se na tento model těšil a mohu říct, že bylo mé očekávání zcela oprávněné, protože ihned po vybalení modelu z krabičky mě přepadl dlouhý úsměv. Je to krásný model v suprové barvě. Trochu jsem se bál, že se bude jednat o model se spoustou závad jak bylo dříve uvedeno, ale dle mého pozorování jsem neshledal nic podstatného. Snad jen malé ušpinění od barvy nad předním blinkrem. Ale to je naprosto zanedbatelné vůči celkové složitosti modelu, jeho dvoubarevnému provedení a z toho plynoucích rizik, která mohla při sestavení nastat. Dokonce si dovolím tvrdit, že se jedná o jeden z nejlepších modelů co se vzniklých závad týče a celkově bych ho řadil na druhý nejkrásnější model celé kolekce hned za T148.
Jsem hodně rád, že byl tento model do sbírky zařazen a vzhledem k tomu jak pozitivně na mě zapůsobil, rozhodl jsem se, že si nejspíš pořídím i jeho mladšího brášku od IXO-IST. Oba to jsou velcí krasavci a je vidět, že tehdejší smysl pro technický design byl na velice vysoké úrovni.
Jako další model mám sanitového Barkase což mě netěší, protože na malinkou Multacaru 22 se těším už hodně dlouho. Je to další krásný model, který opět dokazuje schopnosti tehdejšího konstruktérského inženýrství a taky schopnosti vynalézat užitkové stroje, které navzdory svým ryze užitkovým potřebám nepostrádaly eleganci a jistý druh krásy.
..."neberte život příliš vážně, stejně z něj nevyváznete živí"...:)

Scout

Příspěvek od Scout »

Naprosto s Tebou souhlasím. 8-)

miroussm

Příspěvek od miroussm »

Myslíš tohoto od IXA? před týdnem mě přišel, je parádní. Jen nevím, proč píšeš mladší brácha, vždyto jsou stejný, nebo ne?

(nefunkční link odstraněn adminem)

sberatel21

Příspěvek od sberatel21 »

Myslel jsem to tak, že ten atlasový je vyroben mnohem dřív, kdežto ixácký teprve před pár měsíci. Popravdě kromě propracovaných stěračů u ixové verze jsem tam nevypozoroval žádné rozdíly. Červená mu podle mě sluší víc, ale i ten žlutý kabátek vypadá příjemně.
Jsou to veselé, optimistické barvy, které model rozzáří a hlavně jsou to autentické barvy, žádné zhýralosti typu Liaz nebo T141.
Kdyby byla celá sbírka v tomto duchu, je to jednoznačně bezkonkurenční záležitost, která nemá na trhu obdoby.
..."neberte život příliš vážně, stejně z něj nevyváznete živí"...:)

Odpovědět

Zpět na „Sběratelské modely 1/43“