Abrex - nové modely

Odpovědět
FKS

Re: Abrex - nové modely

Příspěvek od FKS »

Abrex plánuje vyrábět Škodu Garde, napsali to v článku v magazínu Auto Dnes (asi měsíc staré číslo). Takže další model, který bude od DeA/IXO i od Abrexu.

sid1958

Příspěvek od sid1958 »

Dnes mi Abrex odesílá model Škoda 1201 Sedan v šedé barvě ( 795,- Kč ). Podle fotek nevypadá špatně.

petrinza

Příspěvek od petrinza »

Včera jsem si na poště vyzvedl sedana Š1201. Až v noci jsem se dostal k tomu,že jsem ho rozbalil. Byl jsem z něj docela zklamanej. Lak nic moc, když si doma lakuju své předělávky kovových modelů, dosáhnu se svým laickým zázemím minimálně stejné, ne-li lepší kvality. Kolečka se netočila - sedana jsem rozebral a vyndal nápravy. Jednak jsou kolečka na osičkách nakřivo a pěkně šmajdají, a jednak bude potřeba na přední nápravě o kousíček zúžit disky. Pak jsem se díval na sanitku a pohřebák 1201 a zjistil, že přední kolečka se jim také víc netočí než točí. Na podvozku za zadní nápravou jsou předvrtané otvory pro zástěrky, ale zástěrky tam nejsou. Máte je tam někdo ?
Kvalita sestavení nic moc - při nalepování lišty na kapotě trocha lepidla utekla do stran, přístrojovka drží na karoserii jen na jednom úchytu, druhý chybí.
Asi takhle - kdybych si sedana přestavoval sám třeba z pohřebáku, tak bych byl pyšnej, kdyby se mi takhle povedlo přesochat tu kastli,zbytek by dopadl přinejhorším stejně, ale spíš lépe.
Ale já si koupil profesionální výrobek renomovaného výrobce :-(

sid1958

Příspěvek od sid1958 »

Můj sedan je stále na cestě !! A podle předchozího příspěvku se děsím toho, co mi přijde.

hurvajs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hurvajs »

Abrex a kvalita = jedna velká katastrofa. Co tak čtu tak 90% modelů by bylo na reklamaci. Snad se Vám neroztečou i gumy jak u někoho na Fabii R5
FB_IMG_1545127556030.jpg
FB_IMG_1545127556030.jpg (45.03 KiB) Zobrazeno 601 x

marklukes

Příspěvek od marklukes »

Jak už jsem psal - Abrex vybírat pouze osobně s kamenném krámu - nejlépe z více kusů. z e-shopu je to loterie. Když si vezmu své první Abrexy (Octavia 1963, Felicia 1963) za 290,- s kvalitou bez problémů... Jistě, za tu dobu byla nějaká inflace, ale ne 300%, o kolik se zvýšily ceny. Kdyby se aspoň zvýšila kvalita; co zvýšila, kdyby aspoň zůstala kvalita stejná. Já nemám problém v 1:43 dát tisícovku za vetrán o IXO, občas 1500 za závoďák od Sparku, zcela výjimečně dva hadry za nějaký krásný veterán z resinu. Ale těch 8 nebo 10 stovek za Abrex, to se mi kroutí všechny palce - ty modely tu cenu nemají. Tím nerozporuji drahou výrobu, jen že výsledek kvalitou neodpovídá ceně. A to nemluvím jen o kvalitě zpracování (Forman...), ale i o proporcích modelů: (Rapid moc nízký, 1201 - přední kola se nevejdou do podběhů, celý předek je moc vysoko ...). Já vím, model se musí v 1:43 trochu přizpůsobit, aby byl koukatelný, ale zmíněné chyby nejsou z této kategorie. Přitom jsem se na 1201 hrozně těšil... Vím, model lze rozebrat a trochu spravit, ale za ty prachy bych očekával hotový bezvadný model. No uvidíme příští rok snad bude sanita s jinými polepy (samotné červené pruhy mi nevadí, vadí mi, že nenavazují mezi přední kapotou a předními dveřmi), počkám na 1201 sedan, jak bude vypadat v jiných barvách. Jsem zvědavý na 1202, v jakých verzích bude. Taky jsem zvědavý na Tatru 603 v dalších barvách a vůbec, jak se rozjedou Tatry. Pak se stavím v Praze v MPM, modely obhlídnu a zvážím, jestli mi ten kus české historie za to stojí, nebo si za ty prachy pořídím sice ne české, ale zato dokonalejší modely od konkurence :-(

pp1

Příspěvek od pp1 »

Měli by vrátit výrobu do Číny.Tam to šlo.

petrinza

Příspěvek od petrinza »

No, když si večer lehnu v ložnici do postele, sundám brejle a rozsvítím dálkovým ovladačem vitrínku s modely 1:43 na protější straně pokoje, tak ty auta vypadají pořád všechna krásně :-) .

rocs

Příspěvek od rocs »

Včera som dostal poštou Š1201 sedan a jeho "kvalitu" z predchádzajúcich príspevkov môžem len potvrdiť. Kolesá sa netočili ani predné ani zadné.
U predných bolo potrebné upraviť rozchod, drhli totiž o vonkajšie blatníky, u zadných okrem rozchodu bolo potrebné upraviť aj výšku - drhli totiž aj hore o vnútorný blatník.
Okrem toho boli sklá z vnútra zababrané silikonom použitým na lepenie skiel. Ako tak sa mi to podarilo vyčistiť.
Vnútorné spätné zrkadlo bolo nutné "nastaviť" a keďže bolo celé čierne, jeho prednú plochu nafarbiť na strieborno. Pri cene tohto modelu som predpokladal, že to bude v poriadku už od výroby.
Interiér je síce farebný, ale neopracovaný a nedotiahnutý do konca - kľučky, madlá, palubovka....
Lakovanie síce nie je dokonalé, ale pripomína mi tieto autá ako som ich vídal v reále za mlada.
Už sa neviem dočkať T603VB a MBX od abrexu, ktoré mám objednané. Keďže neide o výrobky vyrobené v ČR, predpokladám, že aj kvalita bude lepšia.

sid1958

Příspěvek od sid1958 »

Moje poznatky se sedanem 1201 téměř stejné. Kola přední i zadní nepohyblivé, zadní sedadlo nepřilepené a vypadlo mi i zadní okno, lak vypadá jako u skutečného auta po mnohaletém provozu. A na tohle jsem čekal 10 let !!!!!!!!

Odpovědět

Zpět na „Sběratelské modely 1/43“