Abrex - nové modely
Re: Abrex - nové modely
Abrex plánuje vyrábět Škodu Garde, napsali to v článku v magazínu Auto Dnes (asi měsíc staré číslo). Takže další model, který bude od DeA/IXO i od Abrexu.
Dnes mi Abrex odesílá model Škoda 1201 Sedan v šedé barvě ( 795,- Kč ). Podle fotek nevypadá špatně.
Včera jsem si na poště vyzvedl sedana Š1201. Až v noci jsem se dostal k tomu,že jsem ho rozbalil. Byl jsem z něj docela zklamanej. Lak nic moc, když si doma lakuju své předělávky kovových modelů, dosáhnu se svým laickým zázemím minimálně stejné, ne-li lepší kvality. Kolečka se netočila - sedana jsem rozebral a vyndal nápravy. Jednak jsou kolečka na osičkách nakřivo a pěkně šmajdají, a jednak bude potřeba na přední nápravě o kousíček zúžit disky. Pak jsem se díval na sanitku a pohřebák 1201 a zjistil, že přední kolečka se jim také víc netočí než točí. Na podvozku za zadní nápravou jsou předvrtané otvory pro zástěrky, ale zástěrky tam nejsou. Máte je tam někdo ?
Kvalita sestavení nic moc - při nalepování lišty na kapotě trocha lepidla utekla do stran, přístrojovka drží na karoserii jen na jednom úchytu, druhý chybí.
Asi takhle - kdybych si sedana přestavoval sám třeba z pohřebáku, tak bych byl pyšnej, kdyby se mi takhle povedlo přesochat tu kastli,zbytek by dopadl přinejhorším stejně, ale spíš lépe.
Ale já si koupil profesionální výrobek renomovaného výrobce
Kvalita sestavení nic moc - při nalepování lišty na kapotě trocha lepidla utekla do stran, přístrojovka drží na karoserii jen na jednom úchytu, druhý chybí.
Asi takhle - kdybych si sedana přestavoval sám třeba z pohřebáku, tak bych byl pyšnej, kdyby se mi takhle povedlo přesochat tu kastli,zbytek by dopadl přinejhorším stejně, ale spíš lépe.
Ale já si koupil profesionální výrobek renomovaného výrobce
Můj sedan je stále na cestě !! A podle předchozího příspěvku se děsím toho, co mi přijde.
- hurvajs
- Kontaktovat uživatele:
Abrex a kvalita = jedna velká katastrofa. Co tak čtu tak 90% modelů by bylo na reklamaci. Snad se Vám neroztečou i gumy jak u někoho na Fabii R5
Jak už jsem psal - Abrex vybírat pouze osobně s kamenném krámu - nejlépe z více kusů. z e-shopu je to loterie. Když si vezmu své první Abrexy (Octavia 1963, Felicia 1963) za 290,- s kvalitou bez problémů... Jistě, za tu dobu byla nějaká inflace, ale ne 300%, o kolik se zvýšily ceny. Kdyby se aspoň zvýšila kvalita; co zvýšila, kdyby aspoň zůstala kvalita stejná. Já nemám problém v 1:43 dát tisícovku za vetrán o IXO, občas 1500 za závoďák od Sparku, zcela výjimečně dva hadry za nějaký krásný veterán z resinu. Ale těch 8 nebo 10 stovek za Abrex, to se mi kroutí všechny palce - ty modely tu cenu nemají. Tím nerozporuji drahou výrobu, jen že výsledek kvalitou neodpovídá ceně. A to nemluvím jen o kvalitě zpracování (Forman...), ale i o proporcích modelů: (Rapid moc nízký, 1201 - přední kola se nevejdou do podběhů, celý předek je moc vysoko ...). Já vím, model se musí v 1:43 trochu přizpůsobit, aby byl koukatelný, ale zmíněné chyby nejsou z této kategorie. Přitom jsem se na 1201 hrozně těšil... Vím, model lze rozebrat a trochu spravit, ale za ty prachy bych očekával hotový bezvadný model. No uvidíme příští rok snad bude sanita s jinými polepy (samotné červené pruhy mi nevadí, vadí mi, že nenavazují mezi přední kapotou a předními dveřmi), počkám na 1201 sedan, jak bude vypadat v jiných barvách. Jsem zvědavý na 1202, v jakých verzích bude. Taky jsem zvědavý na Tatru 603 v dalších barvách a vůbec, jak se rozjedou Tatry. Pak se stavím v Praze v MPM, modely obhlídnu a zvážím, jestli mi ten kus české historie za to stojí, nebo si za ty prachy pořídím sice ne české, ale zato dokonalejší modely od konkurence
Měli by vrátit výrobu do Číny.Tam to šlo.
No, když si večer lehnu v ložnici do postele, sundám brejle a rozsvítím dálkovým ovladačem vitrínku s modely 1:43 na protější straně pokoje, tak ty auta vypadají pořád všechna krásně .
Včera som dostal poštou Š1201 sedan a jeho "kvalitu" z predchádzajúcich príspevkov môžem len potvrdiť. Kolesá sa netočili ani predné ani zadné.
U predných bolo potrebné upraviť rozchod, drhli totiž o vonkajšie blatníky, u zadných okrem rozchodu bolo potrebné upraviť aj výšku - drhli totiž aj hore o vnútorný blatník.
Okrem toho boli sklá z vnútra zababrané silikonom použitým na lepenie skiel. Ako tak sa mi to podarilo vyčistiť.
Vnútorné spätné zrkadlo bolo nutné "nastaviť" a keďže bolo celé čierne, jeho prednú plochu nafarbiť na strieborno. Pri cene tohto modelu som predpokladal, že to bude v poriadku už od výroby.
Interiér je síce farebný, ale neopracovaný a nedotiahnutý do konca - kľučky, madlá, palubovka....
Lakovanie síce nie je dokonalé, ale pripomína mi tieto autá ako som ich vídal v reále za mlada.
Už sa neviem dočkať T603VB a MBX od abrexu, ktoré mám objednané. Keďže neide o výrobky vyrobené v ČR, predpokladám, že aj kvalita bude lepšia.
U predných bolo potrebné upraviť rozchod, drhli totiž o vonkajšie blatníky, u zadných okrem rozchodu bolo potrebné upraviť aj výšku - drhli totiž aj hore o vnútorný blatník.
Okrem toho boli sklá z vnútra zababrané silikonom použitým na lepenie skiel. Ako tak sa mi to podarilo vyčistiť.
Vnútorné spätné zrkadlo bolo nutné "nastaviť" a keďže bolo celé čierne, jeho prednú plochu nafarbiť na strieborno. Pri cene tohto modelu som predpokladal, že to bude v poriadku už od výroby.
Interiér je síce farebný, ale neopracovaný a nedotiahnutý do konca - kľučky, madlá, palubovka....
Lakovanie síce nie je dokonalé, ale pripomína mi tieto autá ako som ich vídal v reále za mlada.
Už sa neviem dočkať T603VB a MBX od abrexu, ktoré mám objednané. Keďže neide o výrobky vyrobené v ČR, predpokladám, že aj kvalita bude lepšia.
Moje poznatky se sedanem 1201 téměř stejné. Kola přední i zadní nepohyblivé, zadní sedadlo nepřilepené a vypadlo mi i zadní okno, lak vypadá jako u skutečného auta po mnohaletém provozu. A na tohle jsem čekal 10 let !!!!!!!!