Kultovní auta ČSSR/Kultowe auta PRL/Retroautók/Autolegendy

Odpovědět

Budete si Kultovní auta ČSSR kupovat?

Objednám si předplatné
48
42%
Předplatné si objednávat nebudu, budu si kupovat jen ty modely, které mne zajímají
30
27%
Koupím si jen pár modelů
18
16%
Nebudu si kupovat
17
15%

Celkem hlasů: 113

sberatel21

Re: Kultovní auta ČSSR/Kultowe auta PRL/Retroautók/Autolegendy

Příspěvek od sberatel21 »

No konkrétně u té 141 třeba zrovna u mě je problém. Odebírám kolekci já i další člen rodiny a navzdory tomu, že již máme přes 30 modelů, tak 141 stále ne. Mrzivé to je hlavně z toho důvodu, že operátorka Atlasu tvrdila, že už kolekce nejspíš v brzké době skončí. Stále však nedokáži pochopit jak se může třeba ona 141 prodávat na Aukru. Dotyčný člověk jich snad za poslední rok prodal několik desítek kusů. Kde je bere, když se tyto modely prodávají jen přes tuto kolekci a kdyby je kupoval někde v zahraničí, nemohlo by se mu vyplatit prodávat je u nás za cca tisícovku.
Stejně tak nechápu jak můžu od poláka na Aukru koupit 105 týden před oficiálním uvedením modelu do distribuce? Podotýkám, zakoupit a dostat model pár dní před termínem. Uniká mí něco?
..."neberte život příliš vážně, stejně z něj nevyváznete živí"...:)

LeonCupraR

Příspěvek od LeonCupraR »

K tým tatrovkám len toľko. Na aukre som ich predal ja niekoľko desiatok a keďže sám nie som z ČR, tak aj modely sú z inej krajiny ako ČR.

sberatel21

Ale já to stále nechápu. Do jedné domácnosti se dostane podle podmínek kolekce Atlasu jedna sbírka. Jak může člověk získat několik desítek modelů v originálním balení? Přímo se zavolá do Atlasu a tyto modely ve velkém zakoupí? Nebo v jiném státě než v Česku se daly modely zakoupit v běžné distribuční síti?

LeonCupraR

No, keďže mám svoj E-Shop a modely predávam oficiálne, tak samozrejme mám svoje zdroje a viem sa k nim dostať, tak isto ako aj iní predajcovia čo ich ponúkajú.

Iné je to z ponúkanými modelmi Škoda 105. To mi je tiež záhadou, ako sa dostanú do obehu skôr než ich oficiálne dostať v stánkoch, k tomu sa neviem vyjadriť.

sberatel21

Já to sice asi částečně chápu. Každopádně bych to zhrnul takto. Atlas s atraktivníma modelama o který je zvýšený zájem jednoduše kšeftuje a místo řádného zařazení do kolekce je někomu odprodá za zvýšenou cenu, který si je následně prodává sám. Ve finálním výsledku to tedy dopadne tak, že několik pravidelných a poctivých odběratelů jejich kolekce tyto modely nezíská, protože počet čísel není ani samotným Atlasem garantován. Takže všem obchodníkům tímto děkuji. Opět staré známé pravdivé, s poctivostí dojdeš leda tak do ...... Minimálně třetinu modelů z kolekce kupuji jen proto, abych se dostal k atraktivním modelům a vím, že těma neatraktivníma částečně sanuji náklady na výrobu a distribuci těch atraktivních. O peníze jde prostě až v první řadě.

LeonCupraR

Nie, určite to nefunguje takýmto spôsobom ako si napísal. Atlas takto nepredáva modely, toto je fakt mylná predstava.

sberatel21

Tak asi existuje nějaký nákupčí, který obíhá domácnosti a ty Tatrovky odkupuje nebo je to plagiát. Jiný způsob jak se k tolika modelům stejného druhu během jednoho roku mě nenapadá.

LeonCupraR

Plagiát? Tak neviem, možno z rezinu by sa dali modely odliať, ale stáli by podstatne viac. A čo tak veľkosklady? Tie nemajú s Atlassom nič spoločné napríklad ;) Ináč o tieto Tatrovky 141 v zahraničí veľký záujem nie je...

sberatel21

Velkosklady? Dobrá, ale ten výrobek si nechal vyrobit Atlas a patří jemu, ne? Stále nechápu jak se může v té celé výrobně-distribuční síti nalézt díra, která by způsobila, že se něčí výrobek může prodávat jinou cestou než oficiální a hlavně ji může prodávat někdo jiný než samotný majitel toho výrobku. Omlouvám se, ale nejsem podnikatel a tudíž vycházím ze základního selského rozumu.
Pro mě jako Čecha je nejpodstatnější to, že odebírám kolekci a Tatrovku nedostanu. Pokud bych ji chtěl, musím si ji zakoupit mimo kolekci za dvojnásobek ceny. Zahraničí mě opravdu nezajímá i kdyby se tam hromadně těch Tatrovek zbavovali.

LeonCupraR

Nechal si ich vyrobiť Atlas? Ja si to nemyslím, ale to je len môj názor. Ale povedzme, že dobre, nechal si ich vyrobiť Atlas. Ak áno, tak zaplatil včas za všetko? Ak nie, kto je potom majiteľom už vyrobených modelov? Ako môže s nimi naložiť? Toto by bolo na dlhú debatu a aj tak by sme sa nikde nedopracovali, lebo do toho nevidíme, sú to len dohady. Jedno je však isté, netreba za všetkým hľadať "dieru v distribúcii" a podobne. Modely predával spočiatku exkluzívne Atlas. Ale dokedy trvala tá exkluzivita? Nemohla už vypršať? Prvých cca 10 modelov sa nedávno objavilo vo viacerých obchodoch (aj českých) za podstatne nižšiu cenu ako ju predával Atlas - podotýkam znova legálne, lebo sú bežne k dispozícii vo veľkoskladoch.

Ako vravím, toto by bolo fakt na dlho a nedopracovali by sme sa k ničomu. Keďže aj u vás v ČR túto tatrovku mnohí dostali normálne v rámci série, chybu by som jedine hľadal v bordeli u Atlasu. Ako je možné, že neustále chodia upomienky na už zaplatené modely, bezdôvodne ukončia dodávanie modelov a podobne.

Odpovědět

Zpět na „Sběratelské modely 1/43“