Modely TATRA 1:43
-
Re: Modely TATRA 1:43 resin
Ak sa nemýlim, pôvodná firma KDN bola rozdelená podľa druhu výrobkov na dve obchodné značky:
Kaden vyrába zberateľské modely a Kovap plechové hračky. Či sú tieto firmy nejak spojené, to žial neviem, uvítam každú informáciu.
Čo sa samotnej Tatry týka, pýtal som sa priamo Kovapu či plánujú uviesť na trh aj ďalšie variácie ako sklápač či vojenský nákladiak. Odpoveď bola žial negatívna: "Děkujeme za pochvalu Tatry T 815 hasiči. Jiná provedení neplánujeme na trh v budoucnosti uvést."
Podobné modely by určite mali úspech, ide totiž o perfektné spojenie nostalgie a pekného modelu. I napriek tomu že sú to povedzme hračky, svojím vyhotovením mi vôbec neprekážajú medzi modelmi a s radosťou som hasičskú zaradil do zbierky.
Kaden vyrába zberateľské modely a Kovap plechové hračky. Či sú tieto firmy nejak spojené, to žial neviem, uvítam každú informáciu.
Čo sa samotnej Tatry týka, pýtal som sa priamo Kovapu či plánujú uviesť na trh aj ďalšie variácie ako sklápač či vojenský nákladiak. Odpoveď bola žial negatívna: "Děkujeme za pochvalu Tatry T 815 hasiči. Jiná provedení neplánujeme na trh v budoucnosti uvést."
Podobné modely by určite mali úspech, ide totiž o perfektné spojenie nostalgie a pekného modelu. I napriek tomu že sú to povedzme hračky, svojím vyhotovením mi vôbec neprekážajú medzi modelmi a s radosťou som hasičskú zaradil do zbierky.
To je škoda, že nic dalšího nechystají. Podle mě by se další verze prodávaly dobře, teď je taková "retrovlna" a lidé se znovu zajímají o tyhle modely. Začátkem devadesátých let o klasické plechové modely (nebo spíš hračky) opadl zájem, děti dají dneska přednost plastovým nebo kovovým modelům, ale třeba 815 4x4 hasiče si rádi koupí sběratelé, zvlášť kovové disky a gumové pneumatiky modelu dost pomohly.
-
Přesně retrovlna jede, já chytil chuť donasbírat si Monti Systém. Ty koupit jsou. Taky mám několik Favoritů KLIKLAK a taky jsem sehnal několik osobáků Monti Metal. Dokonce jeden nesestavený Favorit. Ještě Tatry Follow Me a RZP bych bral
Rally 1:43, Dreamgarage 1:18
-
Můžu se zeptat odkud je ta T815-7 s řiditelnýma nápravama? Mě minulý týden přišla z Kadenu nezatáčecí. A na Toyshopu píšou, že mají poslední kusy z výroby. Podle fotky to vypadá, že zatáčí i poslední pátá náprava? Jak to funguje v reálu, "nevaklají" kola a nedrhnou o blatníky? Na té nezatáčecí se zdá, že mezi blatníkem a kolem není moc místa. Nástavba asi definitivně nebude...
A to žluté Terrno s šedivým podvozkem je předělávka nebo oficiální verze od Kadenu?
A to žluté Terrno s šedivým podvozkem je předělávka nebo oficiální verze od Kadenu?
-
Obě Tatry(jak zatáčecí sedmička, tak žluté terrno) jsou prototypy Kadenu, vcelku už staré fotky.
Zatáčecí je u sedmičky první, druhá a poslední náprava tak, jako u skutečného vozu. Proč to není u vyráběných kusů netuším.
Zatáčecí je u sedmičky první, druhá a poslední náprava tak, jako u skutečného vozu. Proč to není u vyráběných kusů netuším.
-
Dnes byly dokončeny první dva kusy dlouho připravovaných modelů TATRA 138/148 CAS 32. Modely jsou vyrobeny v typických barvách českých hasičů. Delší doba vývoje se vyplatila a modely vypadají skutečně nádherně se spoustou detailů! Více fotek bude v průběhu 14 dnů. Objeví se také další model - ne úplně nový, ale i přesto zajímavý.

Nadhera. Uz na tej fotke vyzeraju velmi pekne a detailne. Snad sa coskoro dockam aj ja svojej verzie 

Ďalšie fotky T138 CAS 32 sú tu - http://www.russianscalemodels.com/viewm ... &pic=11618 a je naozaj nádherná.
Škoda 1:43 a 1:18, Tatra 1:43, rally 1:43 + srdcovky 1:čokoľvek