Spark
Re: Spark
Thema bola vo svojej dobe krásna, ja skôr k sedanu som inklinoval. Pred cca 25 rokmi jeden pán v BB používal ako každodenný voz jej verziu 8.32. Nenápadné vozidlo, kým ho nenaštartoval. Ešte aj ten decentný spojlerik sa schovával do kufra.
V súčasnosti sa nemôže niečo také stať, aby sa skoro sériovo vyrábala takáto kombinácia auta a motora.
Tu je v podaní Kessu.
V súčasnosti sa nemôže niečo také stať, aby sa skoro sériovo vyrábala takáto kombinácia auta a motora.
Tu je v podaní Kessu.
- Přílohy
-
- IMG_4027.jpeg (51.58 KiB) Zobrazeno 250 x
Včera som si to pogúglil, prekvapilo ma celkovo vysoké vyrobené množstvo týchto Lancia/Ferrari sedanov, udáva sa 3971 ks a že to spojili s predným pohonom.
A vyzerá, že boli len dve kombi 8.32. Strieborný pre Agnelliho a tento modrý bola neskôr prestavba. Strieborný sa kedysi predával za celkom nízku cenu vzhľadom na jeho históriu. Pre Agnelliho bolo za jeho “majiteľovania” urobených zopár zaujímavých a jedinečných automobilov. Ale čo by neurobili pre svojho veľkého šéfa!
Celkom peknú Themu kombi ale bez Ferrari motora robilo Neo v rezine.
A vyzerá, že boli len dve kombi 8.32. Strieborný pre Agnelliho a tento modrý bola neskôr prestavba. Strieborný sa kedysi predával za celkom nízku cenu vzhľadom na jeho históriu. Pre Agnelliho bolo za jeho “majiteľovania” urobených zopár zaujímavých a jedinečných automobilov. Ale čo by neurobili pre svojho veľkého šéfa!
Celkom peknú Themu kombi ale bez Ferrari motora robilo Neo v rezine.
- Přílohy
-
- IMG_4034.jpeg (59.56 KiB) Zobrazeno 198 x
Scimitar je krásne a výkonné vozidlo. Ja mám všeobecne v obľube trojdverové kombi, pripadajú mi veľmi atraktívne.
Od Nea mám dva, zeleno-béžovú dvojfarebku a červený s veľkým strešným "oknom". Naživo som ho ešte nevidel, ale v ČR by mal byť jeden krémový s ľavostranným riadením, čo je asi vzácnosť.
To cabrio som začal až časom ľutovať, že som si ho nevzal, keď to ešte šlo. A tu je foto mojich kúskov
Od Nea mám dva, zeleno-béžovú dvojfarebku a červený s veľkým strešným "oknom". Naživo som ho ešte nevidel, ale v ČR by mal byť jeden krémový s ľavostranným riadením, čo je asi vzácnosť.
To cabrio som začal až časom ľutovať, že som si ho nevzal, keď to ešte šlo. A tu je foto mojich kúskov
Paráda. Třídveřové kombi se mi taky líbí. O zmíněném krémovém exempláři jsem četl v časopisu AutoTip Klassik. Ten kupuju pravidelně. Mám ho místo Večerníčku .
Jinak je pěkný i Scimitar v provedení Coupe. Je tedy poněkud starší a modýlek jsem v nabídce neviděl:
Jinak je pěkný i Scimitar v provedení Coupe. Je tedy poněkud starší a modýlek jsem v nabídce neviděl:
Práve som si pozrel stránku Matrixu a na marec ohlásili vydanie dvoch noviniek, ktoré síce už mám od iných výrobcov, ale chrobáka mi dali do hlavy.
Alfa Romeo 6C 3000 Superflow - mám jednoduchší model od BoSu Alfa Romeo 33.2 Coupe Speciale Pininfarina - ten mám už roky od Sparku, no Matrix urobil celkom slušnú kolekciu prototypových AR33
Alfa Romeo 6C 3000 Superflow - mám jednoduchší model od BoSu Alfa Romeo 33.2 Coupe Speciale Pininfarina - ten mám už roky od Sparku, no Matrix urobil celkom slušnú kolekciu prototypových AR33