Kultovní auta ČSSR/Kultowe auta PRL/Retroautók/Autolegendy
-
Re: Kultovní auta ČSSR/Kultowe auta PRL/Retroautók/Autolegendy
A co využít aukro? Nabídek je tam dost i když to vyjde s poštovným okolo pětistovky.
..."neberte život příliš vážně, stejně z něj nevyváznete živí"...
-
Tak 1201 jsem konečně vybalil a můžu říct, že je velice hezká. I ta barva nevypadá v reálu tak otřesně jako na fotkách. Spíš ji vnímám jako odstín hnědé než bordó na fotkách. Jako její nepamětník nejsem zatížen její skutečnou podobou a můžu tak říct, že v ni vidím ve výrazu naprosto přesně tu 1201, kterou znám z fotek, filmů nebo jako model od Igry v 1:87.
Jsem rád, že je na trhu další Československý model a můžu si tak rozšířit sbírku. Co mě však trochu překvapilo je opatření modelu škodováckým copyrightem jako v případě erka. Pokud jsou pravdivé informace o nepřesnostech tohoto modelu vůči své reálné předloze, tak je to přinejměnším překvapivé, protože jsem si myslel, že právě toto by měla být záruka kvalitních modelů, tak jak v případě zmiňovaného erka.
Jsem rád, že je na trhu další Československý model a můžu si tak rozšířit sbírku. Co mě však trochu překvapilo je opatření modelu škodováckým copyrightem jako v případě erka. Pokud jsou pravdivé informace o nepřesnostech tohoto modelu vůči své reálné předloze, tak je to přinejměnším překvapivé, protože jsem si myslel, že právě toto by měla být záruka kvalitních modelů, tak jak v případě zmiňovaného erka.
V sobotu v poledne jsem objevil na str, Automodels 1201čku za 400kč.Hned jsem ji objednal a přišel mi potvrzovací majl.Dneska ráno už tam ale není.Asi jich moc neměli. Tak uvidíme jestli dorazí.
-
Já ji objednával na Aukru od poláka a můžu říci, že se jednalo o jeden z nejrychlejších nákupů, který jsem kdy na Aukru učinil. Jsou to většinou poláci žijící blízko našich hranic a do naší země běžně cestují. On to posílal z pošty v Ostravě. V pondělí zakoupení a převod peněz, ve středu již balíček doma. Navíc blesková komunikace, většinou odpověď během pár hodin. Vše perfektně zabalené, modely zatavené v blistru a bez zjevného poškození. Časopisy byly sice vybaleny z fólie a až na můj požadavek přibaleny - běžně je nezasílá, jen na požádání (zřejmě v souvislosti s velikostí balíčku).
Pokud můžu doporučit za sebe, tak vřele doporučuji. Myslím, že i cena okolo těch 400 kč bez poštovného není příliš spekulativní, když k tomu připočteme veškerý čas a energii kolem nákupu a zaslání samotné zásilky.
Pokud můžu doporučit za sebe, tak vřele doporučuji. Myslím, že i cena okolo těch 400 kč bez poštovného není příliš spekulativní, když k tomu připočteme veškerý čas a energii kolem nákupu a zaslání samotné zásilky.
Dneska jsem si přivezl z Automodels.cz Škodu 110R a Škodu 1201 z polských kultovek, obě v bezvadném provedení (pouze pár otřepů, jinak OK) mohu vřele doporučit.
Do poľskej série pribudli ďalšie modely a dátum vydania (teda potvrdenie) Užovky.
Škoda 105 - 20.5.
potom VW T2, Renault 4CV aaa...
Škoda Felicia - 1.7.
po nej zatiaľ posledné je EMW 340
Škoda 105 - 20.5.
potom VW T2, Renault 4CV aaa...
Škoda Felicia - 1.7.
po nej zatiaľ posledné je EMW 340
Jestli česká série skončí číslem 145 nebo 146 jako maďarská a na škodovky, se kterýma se teď v Polsku roztrhl pytel nedojde, tak to bude smutná ironie. Celou dobu tady řešíme, proč tam škodovky nemohly být a proč DeA nedostalo licenci na škodovky a když se jim to podaří, tak to asi v ČR zabalí... Psal jsem do DeA jestli budou pokračovat i po čísle 145 a jestli by ty škodovky neudělali alespoň jako zvláštní číslo (jako Tatraplan), ale neodpověděli. Možná sami neví.
Dneska jsem jim úplně to samé.
Já bych řekl, že v ČR bude série pokračovat, když se podíváte do FAQ na českých stránkách, tak tam je s hvězdičkou, že vydavatel si vyhrazuje upravit počet čísel, nebo tak nějak, no a na maďarských už ta hvězdička není, takže tam opravdu končí. U nás bych se toho zatím nebál.
Na aukru je T603 VB, nevíte někdo, z jaké to je série a z jaké země?
(nefunkční link odstraněn adminem)
(nefunkční link odstraněn adminem)