Editions Atlas Collections 1:43
-
Re: Editions Atlas Collections 1:43
Proč se tu furt objevují informace typu, že by měla užitková vozidla končit? Já jsem nikdy takovou zprávu nikde neviděl ani nevyčetl. Operátorka ATLAu sama tuto informaci důrazně popírá. Máte někdo nějaké hmatatelnější indicie?
Je pravda, že se poslední dobou poměrně dlouho čeká na další model, ale to samo o sobě ještě nemusí nic znamenat.
Je pravda, že se poslední dobou poměrně dlouho čeká na další model, ale to samo o sobě ještě nemusí nic znamenat.
..."neberte život příliš vážně, stejně z něj nevyváznete živí"...
Už jsem to tady psal.Avie A21 Furgon nemá chybu(v rámci této kategorie),je na co se těšit,opravdu je povedená.Na rozdíl od Atlasové A31 nemá viditelné chyby.U Atlasu nehrají rozměry,konkrétně rozvor,který neodpovídá ani krátké verzi (je velký),ani normální (je malý) a také kola zadní nápravy mají sice dvojmontáž,ale disky vnějších kol jsou obrácené,jako u jednomontáže.Žádnou takovou chybu furgon nemá.Spodek je tradičně zjednodušen,ale to vidět není,tak to nevadí.Trochu pokulhává kvalita.(Atlas i deAgotini jsou modely druhé a třetí jakosti Ixo a IST,takže to není nic neobvyklého,že jsou na modelech menší,či větší vady oproti perfektnímu stavu).Koukal jsem na fotky a měl jsem to na modelu i Já,takže je to asi u všech.Je to problémem přechodu barev mezi střechou a karoserií.Na několika místech je bílá přestříknuta do modré a jinde naopak nedostříknutá,takže modrá prosvítá.Já měl jěště trochu odřené zadní dveře.To jsou ale chyby,které se dají odstranit,stejnějako ruské nápisy.Ty jsou ale docela decentní,takže pokud se neodstraní,nejsou zas tak rušivé.Já jsen měl na modelu jěště jeden problém.Model by po rozbalení z blistru na několika místeh od něčeho upatlaný.Obyčejným navlhčením to dolů nešlo,ale pomohl saponát.Ale z čelního skla to nešlo dostat!!!Ředidlo jsem použít nechtěl (pozor bílá barva jde při jeho použití dolů,)měl jsem obavy,aby sklo "nezmléčnělo".Nakonec jsem to risknul a povedlo se,stejně jako odstranění nápisů na boku i cyb laku.Takže Avia 21F je model,který se ve sbírce mezi modely Atlas rozhodně neztatí,ani nedělá ostudu..Já jsem jěště disky kola nabarvil odstínem "hliník".Tím se oproti černým kola na modelu zvýrazní,a modelu moc sluší.....
Info mam od nemeckeho zberatela, ze tato seria skoncila v Nemecku. Ale to neznamena, ze skoncila u nas. Aby nam poslali vsetky modely, ktore vysli v Nemecku, tak u nas maju este 2 roky co posielat.sberatel21 píše:Proč se tu furt objevují informace typu, že by měla užitková vozidla končit? Já jsem nikdy takovou zprávu ...
Ale po Tatre 141 uz nic noveho nevyslo v Nemecku. To, ze v Nemecku skoncila znamena pre nas napr. to, ze v tejto serii nevydaju avizovany model Skoda 706 RTK.
-
Aha, tak to jsem nějak přehlédl. Každopádně se tedy jedná o zprostředkovanou informaci od někoho. Nikoliv z nějaké oficiální zprávy, ale je pravda, že to asi u ATLASu nehrozí.
Osobně by mě zajímalo, zda v případě ukončení německé kolekce, budou do české dodány všechny zbývající modely. Podle mě se bude spíš jednat o tu část modelů o niž nebyl i v samotném Německu velký zájem. Nevím proč, ale i u nás se např. na Aukru dlouhodobě prodává Horch, Framo nebo Granit a mnohdy o ně není zájem i za cenu 399kč.
Já ostatně dostal Horche H3 před onou očekávanou T141 a přitom vím, že se tento Horch posílal už někdy v první polovině minulého roku. Přitom ostatní modely se vůbec na řadu nedostávají.
Taky je možné, že se dopošlou různé vrácené případně reklamované modely z Německa a to by mohlo celou kolekci i u nás ukončit bez toho, aniž by se opětovně vyráběly scházející modely znovu. Stejně se jedná o velmi divný seznam, některé typy jsou zastoupeny v různých modifikacích a přitom na ostatní vozy, které by tvořily reprezentativní vzorek užitkových vozů Východního bloku se vůbec nedostalo. Např. takové bývalé SSSR nebylo kromě Krazu nijak víc zastoupeno a přitom se v rámci celého Východního bloku jednalo o klíčovou destinaci včetně spousty významných náklaďáků jako byl např. všem známý Kamaz.
Jak jsem již psal někdy dříve, spoustu modelů mám jen z titulu odebírání té kolekce a ve snaze vlastni pro mě atraktivní kusy. Na všechny ty Horche, Granity, Frama a mnohdy i Ify bych si nechal s klidem zajít chuť. Ta orientace ATLASu na Německo je nepříjemná a tuto kolekci v očích všech "neměmců" diskvalifikovala.
Osobně by mě zajímalo, zda v případě ukončení německé kolekce, budou do české dodány všechny zbývající modely. Podle mě se bude spíš jednat o tu část modelů o niž nebyl i v samotném Německu velký zájem. Nevím proč, ale i u nás se např. na Aukru dlouhodobě prodává Horch, Framo nebo Granit a mnohdy o ně není zájem i za cenu 399kč.
Já ostatně dostal Horche H3 před onou očekávanou T141 a přitom vím, že se tento Horch posílal už někdy v první polovině minulého roku. Přitom ostatní modely se vůbec na řadu nedostávají.
Taky je možné, že se dopošlou různé vrácené případně reklamované modely z Německa a to by mohlo celou kolekci i u nás ukončit bez toho, aniž by se opětovně vyráběly scházející modely znovu. Stejně se jedná o velmi divný seznam, některé typy jsou zastoupeny v různých modifikacích a přitom na ostatní vozy, které by tvořily reprezentativní vzorek užitkových vozů Východního bloku se vůbec nedostalo. Např. takové bývalé SSSR nebylo kromě Krazu nijak víc zastoupeno a přitom se v rámci celého Východního bloku jednalo o klíčovou destinaci včetně spousty významných náklaďáků jako byl např. všem známý Kamaz.
Jak jsem již psal někdy dříve, spoustu modelů mám jen z titulu odebírání té kolekce a ve snaze vlastni pro mě atraktivní kusy. Na všechny ty Horche, Granity, Frama a mnohdy i Ify bych si nechal s klidem zajít chuť. Ta orientace ATLASu na Německo je nepříjemná a tuto kolekci v očích všech "neměmců" diskvalifikovala.
-
s tou absencí SSSR máš pravdu, čekal jsem různé vozy ZIL, GAZ, URAL a snad i Kamaz
Rally 1:43, Dreamgarage 1:18
Já to vidim jinak.Prostě soudruzi z NDR si udělali svoji edici.V kultovkách je zase 85% polských modelů,a o Ruských modelech ??? Až začne někdo u nás něco takového provozovat tak na trhu bude samá Tatra Liazka Praga atd.Nikdo by se neměl pozastavovat nad tím že není k mání model který se líbí zrovna mě.Buďto si to koupím nebo to vrátím.Asi by to chtělo někoho přemluvil aby udělal českou edici.Ale to by se zase nelíbilo soudruhům z NDR......
-
jasně, souhlas, ale problém je v tom, že snad ATLAS je švýcarský, ne? A navíc ta kolekce se nejmenuje Užitková vozidla NDR, ale obecně Východu. Takže vidím problém spíš v tom. A S tím vrácením to je sice taky pravda, ale u nich to je právě velký problém, protože člověk nikdy neví co bude další model a v případě i oprávněné reklamace hrozí obrovské riziko, že další model přeskočí. Ale o tom jsem už nedávno mluvil podrobněji stejně tak jako o tom, že vycházím z vlastní praxe kdy jsem tak přišel o T141.
Osobně můžu říct, že to nejcennější na celé kolekci pro nás je to, že byla vyrobena T148 a dala se pořídit za tu směšnou cenu. I když i toto je tak trochu danajský dar, protože právě ta nejideálnější modrá barva už nejspíš nebude v kolekci IXO-IST, takže jsme se tím připravili o plnohodnotný model právě v té nejcharakterističtější barvě. Ale na stranu druhou, viděno optikou reality v případě Ify, ty rozdíly nejsou nijak markantní. Dokonce můžu říct, že ta žlutá barva Ifě víc sluší a možná i celkově mě ten model připadá svým pojetím hezčí. Takže dáme-li na misku vah všechna pro i proti tak T148 za 99kč v této kvalitě je úplná bomba, která se podle mě nebude jen tak opakovat z hlediska možnosti pořídit si tak významné tuzemské vozidlo a ještě k tomu v našem barevném schématu.
Výborný je i fakt, že základní koncept toho modelu je na světě a zkušení modeláři mohou provádět výrobu různých modifikací na slušném základě. Já osobně jsem se s využitím různého příbuzenstva dostal již k více jak 10 kusům a možná se ještě budu snažit za tu cenu nakoupit další.
Osobně můžu říct, že to nejcennější na celé kolekci pro nás je to, že byla vyrobena T148 a dala se pořídit za tu směšnou cenu. I když i toto je tak trochu danajský dar, protože právě ta nejideálnější modrá barva už nejspíš nebude v kolekci IXO-IST, takže jsme se tím připravili o plnohodnotný model právě v té nejcharakterističtější barvě. Ale na stranu druhou, viděno optikou reality v případě Ify, ty rozdíly nejsou nijak markantní. Dokonce můžu říct, že ta žlutá barva Ifě víc sluší a možná i celkově mě ten model připadá svým pojetím hezčí. Takže dáme-li na misku vah všechna pro i proti tak T148 za 99kč v této kvalitě je úplná bomba, která se podle mě nebude jen tak opakovat z hlediska možnosti pořídit si tak významné tuzemské vozidlo a ještě k tomu v našem barevném schématu.
Výborný je i fakt, že základní koncept toho modelu je na světě a zkušení modeláři mohou provádět výrobu různých modifikací na slušném základě. Já osobně jsem se s využitím různého příbuzenstva dostal již k více jak 10 kusům a možná se ještě budu snažit za tu cenu nakoupit další.
mike.i písal som Ti SZmike.i píše:rocs: nevedel by ho skopčiť? stačilo by do .avi. Mne neprišlo a rád by som si ho pozrel
-
Videl jsem nejaky letacky od atlasu na kolekci tramvaji a vojenskych vozu. Je mozne ze to nekdy vyjde. Nevite nekdo o tom neco?
Leták na tramvaj mám já a na tank kolega (skeny jsem tady dával). Oba jsme je odeslali. V D začala před časem vycházet kolekce tramvají. Už jsou asi 4 modely
viz. Ebay. Myslím, že po vyjití T3 v Německu dojde i v ČR.
viz. Ebay. Myslím, že po vyjití T3 v Německu dojde i v ČR.