Zázraky se dějí dnes mi taky RTOčko dorazilo. Škoda že se takto nepochlapili s Tatrou 148
Jinak ten model je jiný než v PL kultovkách. Tam je městská verze, Altas dal přednost dálkové verzi a dobře udělal.
(nefunkční link odstraněn adminem)
No tak Atlas překvapil, leták v SM jsem taky našel, že by se poučili a dal na naše e-maily? A dokonce to mají už i na internetu, akorát za cenu 129 Kč:
Nepíšou u toho RTO, co bude další model nebo je to "překvapení"? Doufám, že to hned půjde bez problémů odhlásit, cizí autobusy už kupovat nebudu.
Ještě kdyby si to tak chtěli rozmyslet s tou T148 a celou edicí východních náklaďáků! Možná by to zase chtělo udělat hromadnou e-mailovou masáž:-)
Další model bude IFA H6 B za pouhých 220,- Kč plus k tomu čtyři "dárky" zdarma. Následně , jak píšou v letáku, zhruba každé čtyři týdny model za zvýhodněnou cenu pohých 420,-Kč + 79,-Kč poštovné a balné. Pokud si toto objednám, mohu si RTOčko nechat doma zdarma jako dárek .
Jsem zvědav kolik lidí tuto edici zase odhlásí. Cizí autobusy taky kupovat nechci a 1/72 ani není "moje" měřítko. Když si vezmu že kultovky mě měsíčně stojí 358Kč a jsou to dva modely a tady jeden za 420Kč + poštovné tak mám jasnou volbu. Zaplatím složenku na 99 Kč a konec.
Dneska sem si RTOčko vyzvedl na poště a udělám to uplně stejně jako ty Pedro,nechám si erťáka a o zbytek nemám zájem,jednak je to 1:72 a ty cizí mě moc nelákají.Ale model je to hezký,bude se hodit ke stovkám od Abrexu
Včera jsem viděl u novin v obchodě vypadnutý další leták od Atlasu, byl to americký truck v 1:72 za 99 Kč. Tak asi plánují další modely. Nevim, proč vymýšlí další voloviny, co se budou těžko prodávat. Kdyby radši spustili tu sérii východních náklaďáků, T148, IFA, Robur by se prodávaly určitě líp než série cizích autobusů. Ale škoda mluvit.
Jinak na Aukru se už nabízí RTO jako "limitovaná série", cena je už na 555 Kč. Prodejce tam píše, že to je 1:43, to bude člověk, co to vydraží koukat, až mu to přijde...
V jakých to bylo novinách? Píšou tam, jaká to má být série? Moc nevěřím, že to fakt budou dělat. Nechápu, proč dělají letáky na tolik modelů místo aby udělali něco dopravdy...
Tatra 27 je krásný náklaďák, ale předválečný . Taky tomu moc nevěřím že to budou dělat. Nechat vyrobit model který je známý pouze v bývalém Československu.... Proč si raději nevybrali T 138, T 148 a další typy které jezdily v zemích bývalého východního bloku? I tak by stálo za zkoušku si tento model objednat .
A zase to měřítko 1/72 Raději bych to viděl v 1/87
Pokud by byl shooter ochotný poslat přes SZ případným zájemcům kódy z letáku, tak si nás tento model může objednat spoustu a ani ten leták vidět nemusíme. I když o foto letáku bych moc prosil abych měl alespoň představu jak Tatra vypadá.
V případě RTOčka mi taky stačilo u kamaráda nahlédnout do Blesku, opsat si objednací číslo z letáku a model už je doma a vypadá nádherně.
Ahoj všem. Tak si vám od prvního dne co jsem viděl fotku tohoto modelu lámu hlavu nad tím, kde já jen viděl skutečné, takhle udělané RTO. Včera jsem si večer procházel dokumenty a mezi tou spoustou fotek jsem to našel. Bingo ! Hned se mi rozbřesklo v kebuli. Vždyť já jsem ho nejen viděl, ale i v něm jel. Tedy byla by to sakra velká náhoda, kdyby tady běhalo úplně stejně udělané jiné RTO. V sobotu 30.4.2005 se slavilo 55.let DP města Pardubice. Na tu slávu se sjely autobusy a trolejbusy z celé republiky i ze zahraničí. A jsme u toho! Z bývalé NDR z města Eberswalde, přijela souprava RTO s vlekem Jelcz Po 1. Stejně jak u tohoto modelu, tak u skutečného autobusu (který je jinak udělaný nádherně) každý hned přimhouřil oči při pohledu na uchycení zpětných zrcátek, naprosto netypického u RTO. U modelu je to bohužel opravdu hodně přehnané. Ale jinak je model jak přes kopírák. Jestli tohle německé RTO neměly jako předlohu k modelu, tak už nevím. Posuďte sami.
Třeba se pletu ale vidíte tu podobnost taky? Identické lakování. Červená chladičová maska, včetně loga Karosa (což je po uchycení zpětných zrcátek druhá úsměvná záležitost, protože je to čistokrevný polský "dvoubouchačkový" JELCZ 043 - E, tedy verze určená na německý trh), no mustr jako hrom.
Jinak model (až na ty zpětný zrcátka) hodně pěkný, proti Jelcz MEX 272 z polských kultovek je to na medaili.