Abrex - nové modely
Re: Abrex - nové modely
Samotný model Formana mi podla obrázkov pripadá celkom vydarene, na konečný verdikt by som počkal až budem mať model v ruke.
Pre zberatelov by bolo užitočné prezradiť, či majú chápať limitovanú edíciu tak, že ďalšie farebné vyhotovenia budú lacnejšie. To by však úvodných 1998 kusov asi ťažšie predali.
Cena je síce vyššia, ale to sa dalo očakávať, keby boli náklady pri domácej výrobe nižšie, nikto by nevyrábal modely v Číne. Aj napriek tomu si myslím, že 1000 kč nie je výnimočne vysoká suma, hlavne keď za ručne vyrábané resinové modely- stavebnice sú zberatelia ochotní zaplatiť aj 1500 kč a spracovanie je ďaleko od továrenského výrobku. Pochopitelne, Abrex asi stratí časť zákazníkov ktorí boli zvyknutí na ceny okolo 500 kč a časopisové série za dve stovky, ale snáď sa nájde dosť ozajstných zberatelov ktorí vedia podobné modely českých vozidiel oceniť.
Pre zberatelov by bolo užitočné prezradiť, či majú chápať limitovanú edíciu tak, že ďalšie farebné vyhotovenia budú lacnejšie. To by však úvodných 1998 kusov asi ťažšie predali.
Cena je síce vyššia, ale to sa dalo očakávať, keby boli náklady pri domácej výrobe nižšie, nikto by nevyrábal modely v Číne. Aj napriek tomu si myslím, že 1000 kč nie je výnimočne vysoká suma, hlavne keď za ručne vyrábané resinové modely- stavebnice sú zberatelia ochotní zaplatiť aj 1500 kč a spracovanie je ďaleko od továrenského výrobku. Pochopitelne, Abrex asi stratí časť zákazníkov ktorí boli zvyknutí na ceny okolo 500 kč a časopisové série za dve stovky, ale snáď sa nájde dosť ozajstných zberatelov ktorí vedia podobné modely českých vozidiel oceniť.
Já osobně nemám problém dát za Formana 1000kč a netvrdím, že mě ta cena nezaskočila a že není vysoká. Mě spíš vadí to, že si ho zatím nemůžu ve svém okolí nikde prohlédnout. Abrex měl problémy s kvalitou a nyní, když je výroba u nás, tak je to takový skok do neznáma. Nikdo neví co od toho "prvního made in Czech" nyní očekávat. A fotky také Abrex neudělal kdoví jaké, aby jsme mohli hodnotit. Raději si počkám až ho uvidím v reálu a pak se rozhodnu. Co mě však mrzí ještě víc je, že celý FB je plnej negativistů a frflálků a hned každý z nich ví, že litr za to nedá. Nikdo z nich ho neměl ani v ruce, ale všichni hned ví, jak stojí za h***o. Vždyť je nikdo sakra nenutí to sbírat natož kupovat. Nejdříve frflaj, že Abrex jen slibuje, mlží a nevydává žádné novinky a když konečně něco vydá, tak se frflá vesele dál. Fakt tuto dobu nechápu nebo spíš ty lidi. Já sbírám pro svou radost, pro svoje potěšení, proto že když přijdou kamarádi nebo malý synovec, tak že se jim to líbí, že mohu s otcem k daným modelům hodit řeč... a nesbírám to proto, abych stále někde lamentoval nad cenou nebo příliš úzkým "C" sloupkem. Vím, jsou určitě hranice, které by se prostě neměly překonat, ať už je to kvalita provedení či koncová cena, ale ortel by měl být vynesen až když mám co hodnotit. Hodnotit dle abrexácké fotky na jejich e-shopu prostě nejde. Tímto jsem se nechtěl dotknout nikoho z Vás, to jen diskuse 95% lidí na Facebooku k tématu Forman od Abrexu mě takhle nakopla.
Vám všem ostatním sběratelům přeji příjemné svátky, mnoho krásných sběratelských přírůstků a sbírejte dál, mějte z modelů radost a nenechte se otrávit jako třeba já dnes
Vám všem ostatním sběratelům přeji příjemné svátky, mnoho krásných sběratelských přírůstků a sbírejte dál, mějte z modelů radost a nenechte se otrávit jako třeba já dnes
Na stránkách abrexu, pokud si otevřete záložku novinky tak obrázek formana se dá dosti zvětšit, je to ale jen jeden pohled.
Tak pánové. Já jsem se Abrexu dosti zastával a naopak kritizoval ty všechny, kteří bez pořádné fotky model kritizovali. Jenže teď s k nim asi přidám. Nemám problém dát za model tisíc i víc, když za to stojí. Třeba modely od IXA kolem těch osmi stovek si myslím, že jsou adekvátní v poměru cena vs.kvalita a takto bych čekal i Abrex. Za první modely Abrexu typu stará Octavia, ale i Favorit či povedená Felicia bych dal klidně více než 500,-. Jenže teď vidím větší fotky Formana, které jsou z Facebooku abrexovského muzea a musím říct, že i moje žena, která zhodnotí maximálně barvu modelu, se mě zeptala, co je to za patlaninu. Na této fotce se mi opravdu extémně nelíbí.
Podporuji výrobu v ČR a chápu, že je výroba dražší, ale sakra..toto fakt ne.
(nefunkční link odstraněn adminem)
Připadá mi to jako model Favoritu, který dělal Směr nebo KlikKlak když jsem byl malý (model 1:50 nebo kolik to tehdy bylo).
Podporuji výrobu v ČR a chápu, že je výroba dražší, ale sakra..toto fakt ne.
Připadá mi to jako model Favoritu, který dělal Směr nebo KlikKlak když jsem byl malý (model 1:50 nebo kolik to tehdy bylo).
Jen se zeptám, není to předprodukční model? Bo v jejich e-shopu vypadá mnohem lépe.
Až ho někdo budete mít doma, tak prosím hoďte fotky v nějaké dobré kvalitě, ty myslím řeknou mnohem víc.
Až ho někdo budete mít doma, tak prosím hoďte fotky v nějaké dobré kvalitě, ty myslím řeknou mnohem víc.
Jinak, v tomto čísle světa motorů je reportáž zrovna z Abrexu.
- hurvajs
- Kontaktovat uživatele:
Tak nevím, tobě třeba stačí karikatura modelu, ale dnes už většina sběratelů preferuje opravdu autentičnost. Zvlášť když se skokově zvedají ceny modelu.Tauič píše:Já osobně nemám problém dát za Formana 1000kč a netvrdím, že mě ta cena nezaskočila a že není vysoká. Mě spíš ...
Libore Taič by si určitě karikaturu modelu nekoupil, ale má pravdu v tom, že dnes a hlavně na FB všichni jen kritizují aniž by pro to měli relevantní podklady. Model viděli jen ti, kteří první várku téměř vykoupili. Hodnocení jednoho z nich vychází pro model velice dobře. Ostatní diskutéři jsou ovlivněni cenou kultovek a "takymodelů" z Levných knih. Stačí se jen podívat do některých sběratelských skupin na FB, kde prezentují někteří modeláři svoje stavby a přestavby a musí být každému jasné, že kvalita, jak píšeš, tuto skupinu (která je daleko větší než skalní sběratelé) vůbec nezajímá a jsou schopni si dát do poličky i zpatlaninu s jakou by s nehrál ani můj vnuk. Hlavně když je cena co nejnižší. Ostatní, stejně naladění, je pak plácají po ramenou jak jsou dobří. Pokud se najde někdo, kdo jim cokoli vytkne, případně jen upozorní na chybu, je nenávratně zatracen. Ale nechme toho, to nevyřešíme, je to dané dnešní neurvalou dobou, kdy slušnost a pokora jsou téměř sprostá slova. Štastné, pohodové a klidné Vánoce všem a do nového roku hodně nových a kvalitních přírůstků do sbírek.
sbírka rally modelů 1/43 českých a československých posádek
www.karno-rallymodely.cz
www.karno-rallymodely.cz
Pro Hurvajse: K.Arno má pravdu, já bych si opravdu karikaturu nikdy nekoupil. Chtěl jsem jen poukázat na to, že by mě nenapadlo soudit model dle mizerných fotek na FB. Samozřejmě když vidím nyní fotky, které vložil Miroussm, tak mohu konstatovat, že tento model bych si opravdu nekoupil. Za mě tragédie, ale dokáži si představit, že bych ho dokázal s pomocí úprav dát do lepšího stavu. Teď otázkou, jestli tak vypadá i Forman, který pouští Abrex nyní na trh? Přeci jen jsou to starší fotky z muzea a model mohl být nějakým prototypem před samotnou výrobou (přál bych si kdyby to tak bylo, protože z těch světel fakt nemůžu )
První fotky dodaného Formanu jsou na FCB, linkuji odkazy ať nekopíruji cizí fotky:
Nejlepší je asi podstavec od Fabie
Jiný uživatel chválí:
Tak nevím, jsem zvědavý na někoho odsud a na jeho názor.
Nejlepší je asi podstavec od Fabie
Jiný uživatel chválí:
Tak nevím, jsem zvědavý na někoho odsud a na jeho názor.