Kultovní auta ČSSR/Kultowe auta PRL/Retroautók/Autolegendy

Odpovědět

Budete si Kultovní auta ČSSR kupovat?

Objednám si předplatné
48
42%
Předplatné si objednávat nebudu, budu si kupovat jen ty modely, které mne zajímají
30
27%
Koupím si jen pár modelů
18
16%
Nebudu si kupovat
17
15%

Celkem hlasů: 113

roberto950

Re: Kultovní auta ČSSR/Kultowe auta PRL/Retroautók/Autolegendy

Příspěvek od roberto950 »

Až pri takomto porovnaní som si všimol aký je ten Abrex paškvil :) ale keď iná octávka nebola... :) Na tom deagostini vidím jedinú väčšiu chybku - sa mi zdajú bočné okná nízke...
A prečo sedačka v kuse a osobitne? Abrex sa hrá na model '63 a Deagostini na model '61 ak sa nemýlim ;)
Deagostini, len tak ďalej ;)

Speed

Příspěvek od Speed »

Teda neviem ako väčšina z Vás, ale ja si ako prvé všímam na modeli podobu s predlohou, vypracovanie a detaily. Ten model mi musí z ďaleka vyvolávať dojem, že je to skutočné auto len akurát zmenšené.
Pri pohľade na Octaviu od DeA. ma to nenapadá, dojem velmi kazí predná mriežka a kolesá. Že má Abrex nesprávnu prístrojovú dosku či takmer nebadatelne zlý sklon okien, mi vôbec nemusí vadiť, celkový dojem z modelu je totiž o mnoho lepší, a to som si pohľad na tento model už 7 rokov zvykol.
Pozitívom modelu DeA. je iná maska chladiča, iné odrazky a možno predsa len trošku lepšie proporcie. Ale model samotný nutne potrebuje menšie zásahy aby bol viac autentický.
Nuž na druhej strane som veľmi rád, že túto recenziu nepíšem o ďalšej Syrene či Tarpane.

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

shimmansky

Příspěvek od shimmansky »

V Polských kultovkách ako 170. model bude Škoda 110R

miroussm

Příspěvek od miroussm »

A už podle náhledu vypadá lépe než Abrex, například ten tenký A sloupek, který podle Abrexi jinak nešel udělat. No Abrex psal, že modely z časopisů jednou ,,zabijou" kvalitní modely, tak nevím kam až je to pravda, ale pokud se Abrex nepoučí, tak to asi minimálně v jednom případě tak bude..doufám, že jednou vyjde ,,erko" v plné parádě od IXA.

T603

Příspěvek od T603 »

Poláci mají Rko 110 :D 4.3.2015

eMBébé

Příspěvek od eMBébé »

...a poláci už nemají eRko v KAP ... :?

Pedro65

Příspěvek od Pedro65 »

Když měla vyjít Š 1000MB tak také na čas zmizela a nakonec přeci jen vyšla. Tak doufám že u R-ka to bude stejné .

ROBi

Příspěvek od ROBi »

Po dlouhý době se vracím :) rozhodl jsem se, že se pustím do 1/43, protože po přestěhování už není tolik místa na 1/18. Ty mám sice pořád, ale pohrávám si s myšlenkou co s tím dále. Dost mě zaujaly tyto modely 1/43, tak doufám, že mi budou dělat radost... prvních pár kousků už mám na cestě :)
Real BMW E46 323Ci + několik desítek BMW kolegů 1:18

Pedro65

Příspěvek od Pedro65 »

Poláci už mají R-ko zpět :!: A přibyla ještě Škoda 1201.Ta má datum 1.dubna tak snad to nebude Apríl :)

sberatel21

Příspěvek od sberatel21 »

To erko vypadá perfektně. Dokonce i ten áčkový sloupek o kterém Abrex tvrdil, že nejde jinak vyrobit, vypadá mnohem reálněji a povedeněji. Navíc i barva je pro erko víceméně typická, takže mohu polákům jen tiše závidět.
1201 asi aprílem nebude, protože na fotce je vyfocený už vyrobený model. Sice na mě neudělal nijak zvláštní dojem, ale možná to je jen kvalitou fotky a úhlem focení. Moc se mě nelíbí i ta hnědofialová barva nebo co to je. Ale vzhledem k jedinečnosti modelu bych ho bral všema deseti.
Nedá se vyloučit, že DA ji u nás bude prodávat stejně jako T600, aby zamezil překupníkům vydělávat na něčem co si může sám úspěšně prodávat.
..."neberte život příliš vážně, stejně z něj nevyváznete živí"...:)

Odpovědět

Zpět na „Sběratelské modely 1/43“