Kultovní auta ČSSR/Kultowe auta PRL/Retroautók/Autolegendy

Odpovědět

Budete si Kultovní auta ČSSR kupovat?

Objednám si předplatné
48
42%
Předplatné si objednávat nebudu, budu si kupovat jen ty modely, které mne zajímají
30
27%
Koupím si jen pár modelů
18
16%
Nebudu si kupovat
17
15%

Celkem hlasů: 113

pp1

Re: Kultovní auta ČSSR/Kultowe auta PRL/Retroautók/Autolegendy

Příspěvek od pp1 »

Po telefonátu s paní od "kultovek" zatím nejsou žádné informace o tom že by měla tato edice vycházet i v ČR.

Pedro65

Příspěvek od Pedro65 »

Na přelomu letošního dubna a května se u nás objevila podobná edice. To byl ale jen pilotní projekt a po čtyřech číslech to skončilo. V Polsku to měli podobně , nejdřív několik čísel na zkoušku a teď už běží naplno.
Jinak se to řešilo v tomto vlákně na str. 156.
Fotky této edice jsou zde : https://plus.google.com/u/0/photos/1107 ... 9fuvhobtFw

Pedro65

Příspěvek od Pedro65 »

V Maďarsku jsou přidány další modely. Mezi nimi Škoda 100MB :o !! Tak jsem zvědav jestli se bude i u nás ....

Stanley

Příspěvek od Stanley »

Ak si dáme dokopy, že de Agostini / ixo už s "ľahkosťou" dáva do série Škodovku (1000 MB) s nedávnou informáciou, že údajne novú Fabiu už nebude robiť Abrex (viď toto fórum - tému Novinky Abrex) - mohlo by to indikovať, že Škoda auto už vzdala monopol svojej licencie na automodely pre Abrex ??? To by bolo fajn ... ! :P

LeonCupraR

Příspěvek od LeonCupraR »

No, začína to byť zaujímavé. Ďalšia škodovka v poľských kultových autách. Končí monopol???

http://www.kultoweauta.pl/index.php?page=27#spis

(nefunkční link odstraněn adminem)

Speed

Příspěvek od Speed »

Na škodovky v kultovkách sa teším, no len v prípade že sa neskôr objavia aj vo vyhotovení Ist models.
To však budú zrejme menej dostupné než Abrexy doteraz.
Abrex príliš nevyužil lojalitu svojich zákazníkov a neustále im servíroval menej kvalitné modely za vyššiu cenu.

miroussm

Příspěvek od miroussm »

Tak to jsem zvědavý na srovnání Octavia Abrex vs.kultovky. Protože Octavia od Abrexu je povedená a byl to opravdu model z dob Abrexu, kdy si na modelu daly sakra záležet. Já osobně zas tak kritický k Abrexu nejsem, ale ,,erko" bylo pro mě velkým zklamáním.

Co se týká modelů IST, pokud někdy od nich Škodovky vyjdou, tak to bude za hodně dlouho. Poku by mělo IST vydávat všechny modely co vyšly v kultovkách, tak jejich tempem se jim to podaří tak za tisíc let. Vydají tak 5 modelů za rok. Nadáváme na Abrex, ale zrovna IST není o nic lepší. V katalogu naslibují hory doly, ale skutek utek. Tatru 148 slibují už dva roky. Jediné co je u IST furt super, je kvalita a když objednám přímo z Číny, tak není ani cena zas tak vysoká. To se dostávám skoro na cenu Abrexu. Ale i model ist jsem už musel reklamovat za špatný lak.

BTW: proč tam mají opět Ladu 2105? vždyť ta už byla ne?

Speed

Příspěvek od Speed »

miroussm píše:Tak to jsem zvědavý na srovnání Octavia Abrex vs.kultovky. Protože Octavia od Abrexu ...
Doteraz sme mali Ladu 2107, toto je 2105 s inou prednou maskou, inou optikou zadných svetiel a v skutočnosti aj menším motorom 1300 ccm namiesto 1500 ccm.

miroussm

Příspěvek od miroussm »

To vím, jaký mezi nimi rozdíl, ale myslel jsem, že pětka už vyšla. Ale opravdu ne. Vyšla jen od ISTu a s pětkovou maskou vyšla 2104, tedy kombík.

Odpovědět

Zpět na „Sběratelské modely 1/43“