Editions Atlas Collections 1:43
-
Re: Editions Atlas Collections 1:43
tak dneska naskočil další model u mě to je IFA HORCH H3A
Rád bych koupil autobusy RO RTO ŠM ve čtyřicet trojce ale zatím jsem je nenašel.je někdo z vás šikovnější než já?Viděl jsem je na fotkách ale bez adresy.Poradí někdo?
Je to zde (nefunkční link odstraněn adminem)pp1 píše:Rád bych koupil autobusy RO RTO ŠM ve čtyřicet trojce ale zatím jsem je nenašel.je někdo z vás šikovnější než já?Viděl jsem je na fotkách ale bez adresy.Poradí někdo?
Je to krásný ale ty prachy?????
-
Prachy ??? Mrkni se na zahraniční weby, kolik tam stojí ručně dělané resinové malosérie.pp1 píše:Je to krásný ale ty prachy?????
300.Dolarů a výše, o mnohem výše !
Jěště k autobusům.Foxtoys jen modely prodává.Modely autobusů a trolejbusů Škoda,Karosa aj.Vyrábí maloseriově pan Plodík(snad si jméno dobře pamatuji).Ceny hotových modelů odpovídají charakteru produkce a nejsou opravdu nijak přehnané,uváží-li se,že to je ruční výroba!Přímo od něj by mohla být cena o něco málo nižší.Výrobce se ale uvolil,že po domluvě je možné získat model v nesestavené formě bez lakování jako stavebnici za cenu cca 1500,-Kč.Pro modeláře to je příznivá zpráva,ale chce to zkušenosti s rezinem,který je jiný,než klasický plast.Spojení na něj bohužel nemám,ale jezdí na každou burzu modelů do Prahy.Ta příští burza je myslím v sobotu 1.6.Termíny i místo konání jsou uvedeny na stránkách Foxtoys...
Na jednom ruskom fore som nasiel info, ze seria "Uzitkove vozidla" v Nemecku skoncila. Celkovo v nej vyslo 30 modelov. Nasledovnikom tejto serie ma byt vojenska technika NDR.
Ak je to pravda, tak by ma to nepotesilo. Uz dlho sa tesim na Skodu 706 RTK. A este tam mali vyjst nejake zaujimave ruske nakladaky ... ale tie mozu vydat aj ako vojenske.
Ak je to pravda, tak by ma to nepotesilo. Uz dlho sa tesim na Skodu 706 RTK. A este tam mali vyjst nejake zaujimave ruske nakladaky ... ale tie mozu vydat aj ako vojenske.
-
Líbí se mě jak tu uživatel Ja1 nenápadně propašovává propagaci ručním modelům. Když to někdo kritizuje tak mu to velmi vadí a uvádí argumenty typu, že to sem nepatří a pak o pár chvil dál tu o tom furt plácá opěvné árie.
Nejspíš to bude někdo v tom zainteresovaný kdo využívá všech možných prostředků k propagaci těchto modelů.
Já, když jsem přemýšlel nad tím čím mě ty modely nevyhovují tak jsem přišel na to, že ten nedostatek spočívá v ostrosti různých výlisů a prolisů na karoserii a pak zejména v lakování. To všechno souvisí s tím, že aby se doáhlo požadované kvality je to třeba vyrobit na profesionálně vyrobených formách. Stejné to bude i s lakem. Ovšem, aby se to celé vyplatilo, musí se to vyrábět ve velkém a toho se nedosáhne dřív, dokud se toho neujme na vlastní podnikatelské riziko nějaký výrobce, který působí na trhu již nějakou dobu a to pokud možno nejen na českém a je schopen do toho investovat nemalé peníze.
Ty modely sice disponují modelářskou autentičností, jsou disproporčně úplně bez chyby, ale přesto, když je člověk vidí na vlastní oči, něco mu na nich nehraje. Důkazem toho je i to, že na fotkách to vypadá skvěle, ale právě tyto nedostatky jsou odhalitelné pouze vlastním okem na vlastním modelu.
Proto bych já nikdy tyto předražené věci nekoupil a počkám si, až se toho žezla chopí nějaký velký výrobce a bude si možno takový model pořídit za třetinovou cenu ve výborné kvalitě.
Někdo tu rovněž často argumentuje tím, že ty ceny jsou úplně v pořádku oproti cenám třeba v Německu a vůbec na zahraničních webech. Je potřeba jen už konečně uvést, že příjmy průměrného občana v česku se pohybují cca okolo 20 tisíc měsíčně a to je částka, kterou když dosahuje němec, tak je v kategorii sociálního případu a má nárok na sociální příspěvky od státu. Takže prosím, argumentujme věcně a přestaňme tu jednostranně propagovat obyčejné české spekulanty, kteří jen využívají mezery na trhu a snaží se ji využít ve prospěch vlastního nemravného obohacení.
A panu Ja1 bych ještě doporučil, aby si přestal o sobě myslet, že tu všechny zajímá jen ON a to co si ON myslí. Viz jeho předešlý příspěvek, kde mluví o tom za co je rád. Když druhé kritizujete za jeho názor slovy, že nikoho nezajímá jaké má kdo přání, tak se vyvarujte i psaní o tom co činí radost Vám, protože ani to tu nikoho nezajímá včetně mě. Ale to nejspíš váš egocentrismus nikdy nepochopí.
Nejspíš to bude někdo v tom zainteresovaný kdo využívá všech možných prostředků k propagaci těchto modelů.
Já, když jsem přemýšlel nad tím čím mě ty modely nevyhovují tak jsem přišel na to, že ten nedostatek spočívá v ostrosti různých výlisů a prolisů na karoserii a pak zejména v lakování. To všechno souvisí s tím, že aby se doáhlo požadované kvality je to třeba vyrobit na profesionálně vyrobených formách. Stejné to bude i s lakem. Ovšem, aby se to celé vyplatilo, musí se to vyrábět ve velkém a toho se nedosáhne dřív, dokud se toho neujme na vlastní podnikatelské riziko nějaký výrobce, který působí na trhu již nějakou dobu a to pokud možno nejen na českém a je schopen do toho investovat nemalé peníze.
Ty modely sice disponují modelářskou autentičností, jsou disproporčně úplně bez chyby, ale přesto, když je člověk vidí na vlastní oči, něco mu na nich nehraje. Důkazem toho je i to, že na fotkách to vypadá skvěle, ale právě tyto nedostatky jsou odhalitelné pouze vlastním okem na vlastním modelu.
Proto bych já nikdy tyto předražené věci nekoupil a počkám si, až se toho žezla chopí nějaký velký výrobce a bude si možno takový model pořídit za třetinovou cenu ve výborné kvalitě.
Někdo tu rovněž často argumentuje tím, že ty ceny jsou úplně v pořádku oproti cenám třeba v Německu a vůbec na zahraničních webech. Je potřeba jen už konečně uvést, že příjmy průměrného občana v česku se pohybují cca okolo 20 tisíc měsíčně a to je částka, kterou když dosahuje němec, tak je v kategorii sociálního případu a má nárok na sociální příspěvky od státu. Takže prosím, argumentujme věcně a přestaňme tu jednostranně propagovat obyčejné české spekulanty, kteří jen využívají mezery na trhu a snaží se ji využít ve prospěch vlastního nemravného obohacení.
A panu Ja1 bych ještě doporučil, aby si přestal o sobě myslet, že tu všechny zajímá jen ON a to co si ON myslí. Viz jeho předešlý příspěvek, kde mluví o tom za co je rád. Když druhé kritizujete za jeho názor slovy, že nikoho nezajímá jaké má kdo přání, tak se vyvarujte i psaní o tom co činí radost Vám, protože ani to tu nikoho nezajímá včetně mě. Ale to nejspíš váš egocentrismus nikdy nepochopí.
..."neberte život příliš vážně, stejně z něj nevyváznete živí"...
sběratel21 - promiň, ale tady není nikdo zvědavý na tvé navážení se do druhých. Pokud chceš mermomocí rýpat, tak si prosím jdi na jiné forum. Pokud ne, tak jsi tu vítán.
-
Tak pardon, já s rýpáním nezačal, stačí si přečíst pár příspěvků zpět a pak jsem se k panu Ja1 vyjádřil asi v 1/4 svého textu. Takže jestli tu čtete pouze toto tak za to já nemůžu. Je zajímavé, že reagujete pouze na tu osobní část, která ostatně ani nebyla Vám určena. Zkuste být objektivní a pokud Vás zajímá diskuse o modelech tak se prosím vyjadřujte k ni. Děkuji za pochopení
..."neberte život příliš vážně, stejně z něj nevyváznete živí"...