Editions Atlas Collections 1:43
Re: Editions Atlas Collections 1:43
Hotové modely českých náklaďáků byla donedávna utopie,stejně jako úvahy,jaký model bude dále,nebo by měl být.Výběr modelu je závislý na tom,zda bude prodejný.Jen český trh to nevytrhne,tak,že větší (a tím i levnější) výrobci zařadí do kolekce jen to,co by mohlo mít úspěch i jinde.Ostatní je na malosériové a tím i podstatně dražší výrobě,jejihž modely si koupí už jen opravdoví fandové..Výroba každého modelu se totiž musí zaplatit a vydělat.Je to realita!Jakékoliv jiné úvahy jsou z řádů zbožných přání.Takže ,kdo si přeje Škodu 706RT,vyplní mu je MAC model,autobusy a trolejbusy Škoda, Karosa,Praga,Tatra pan Plodík a tak dál.Akorát to už není pro široký okruh zájemců....Buďme tedy rádi i za to málo a radujme se z každého modelu ,kerý vznikne a nežehrejme na to,co by kdo mohl a měl udělat.Vdžyť sběratelství modelů je tak krásný koníček ....
-
Já si nemůžu pomoci, ale dávám jednoznačně přednost hotovým modelům. Pravda, z části díky tomu, že nedisponuji příliš velkým modelářským nadáním, ale z části díky tomu, že jsem zatím neviděl postavený model, který by mě výrazně uchvátil. Viděl jsem různé fotky i mnohdy velmi detailní postavených modelům, dokonce i prezentační, firmou, která je vyráběla a můžu říct, že mě to postavený auto prostě nepřesvědčilo. Nevím jak je to možné, ale vždy jsem tam objevil spoustu různých detailů, které celkový dojem nějakým způsobem snižovali.
Je to každopádně můj subjektivní názor, netvrdím ani zdaleka, že jsem viděl všechno a tudíž nemohu hodnotit, přesto musím vycházet z dostupných zdrojů. MACmodel sice nabízí krásná auta, ale přesto mě ve výsledném provedení nepřesvědčila natolik, abych se jen zajímal o koupi třeba sestaveného modelu. Je to smutné, protože když člověk veme v podtaz všechnu investici času, energie, úsilí i financí do výroby takového modelu a pak to přesto není ono, musí být prostě někde koncepční chyba. U takto sestavených modelů mě snad jen zaujaly patinové verze, kde se skryje spousta nedokonalostí a model může vypadat vážně velmi věrohodně.
Osobně se domnívám, že se postupně budou uvádět na trh všechny populární verze aut této země, je to vše jen otázkou času.Současná doba díky histerii ekonomické krize příliš nepřeje výrobě tohoto druhu /zbytného/ zboží, protože oslovuje vážně jen úzkou skupinku nadšenců, kteří to nejsou schopni z ekonomického hlediska zaplatit. To je podle mě i důvod toho proč např. Abrex stagnuje ve výrobě starších a osvědčených modelů. Až opadne tato "blbá" nálada, lidé to budou schopni koupit ve větším množství a za ještě vyšší cenu než doposud.
Proto si myslím, že kdo si počká, ten se dočká. Věřím tomu, že v horizontu minimálně 10-15 let se česko-slovenský trh dočká všech populárních modelů ať už osobních nebo nákladních vozů včetně busů.
Je to každopádně můj subjektivní názor, netvrdím ani zdaleka, že jsem viděl všechno a tudíž nemohu hodnotit, přesto musím vycházet z dostupných zdrojů. MACmodel sice nabízí krásná auta, ale přesto mě ve výsledném provedení nepřesvědčila natolik, abych se jen zajímal o koupi třeba sestaveného modelu. Je to smutné, protože když člověk veme v podtaz všechnu investici času, energie, úsilí i financí do výroby takového modelu a pak to přesto není ono, musí být prostě někde koncepční chyba. U takto sestavených modelů mě snad jen zaujaly patinové verze, kde se skryje spousta nedokonalostí a model může vypadat vážně velmi věrohodně.
Osobně se domnívám, že se postupně budou uvádět na trh všechny populární verze aut této země, je to vše jen otázkou času.Současná doba díky histerii ekonomické krize příliš nepřeje výrobě tohoto druhu /zbytného/ zboží, protože oslovuje vážně jen úzkou skupinku nadšenců, kteří to nejsou schopni z ekonomického hlediska zaplatit. To je podle mě i důvod toho proč např. Abrex stagnuje ve výrobě starších a osvědčených modelů. Až opadne tato "blbá" nálada, lidé to budou schopni koupit ve větším množství a za ještě vyšší cenu než doposud.
Proto si myslím, že kdo si počká, ten se dočká. Věřím tomu, že v horizontu minimálně 10-15 let se česko-slovenský trh dočká všech populárních modelů ať už osobních nebo nákladních vozů včetně busů.
..."neberte život příliš vážně, stejně z něj nevyváznete živí"...

Tak mně třeba osobně nevadí, že si Abrex dává na čas. Spíš mě vadí, když pak kvalita nestojí za to čekání. Sbírám modely i od jiných výrobců a nějak nestíhám kupovat v závislosti na finanční situaci. Takže si klidně počkám ještě rok na erko
. Prakticky nějaký český autobus mě ve sbírce chybí, ty resinové jsou pěkné, ale protože se domnívám, že za pár let je taky někdo udělá ve 1:43 levněji, tak to nehrotim. Navíc u nich za tu cenu bych očekával alespoň zpětná zrcátka.
Jinak ve FOXU jsem se bavil s prodejcem, a Tatry od Premium by měly být v létě. Snad. Ale letos prý určitě.

Jinak ve FOXU jsem se bavil s prodejcem, a Tatry od Premium by měly být v létě. Snad. Ale letos prý určitě.
Tak se mi zdá,že se ta diskuze sběratele přesunula do roviny zbytečnosti sdělování dojmů a přání bez reálného podkladu a na to toto forum vytvořeno určitě nebylo.Tato část se týká kovových modelů,takže zmínka o malosériových modelech ručně sestavovaných je nad rámec této sekce.Přesto mi to nedá,abych neměl ještě jednu a slibuji,že poslední poznámku tímto směrem. Pan kolega je asi trochu "mimo mísu",když tvrdí,že model postavený modelářem není na takové úrovni,jako hotový modely a patinování zakrývá chyby...Jestliže píše,že neviděl dobře postavený model,tak ať se laskavě rozhlédne.Víc se mi to komentovat nechce....
Asi tak nějak. Naopak ty hotové modely mají většinou více nedostatků, než když si s tím modelář vyhraje.
Jako další po Tatře 141 mně naskočila IFA HORCH H3A.
Mě taky. asi to bude tahle
(nefunkční link odstraněn adminem)
Ale bral bych tuhle

(nefunkční link odstraněn adminem)
Ale bral bych tuhle

-
Doporučoval bych panu Ja1, aby se zdržel osobních invektiv. Zatím každý jeho "názor" byl orientován jako jistý druh snížení a napadání názoru druhého s moralistickým nádechem . Máte-li nějaký problém sám se sebou tak si to prosím vyřešte jinde. Já tu jen svobodně vyjadřuji svůj názor, který však nikomu nevnucuji ani se jím nikomu nepodbízím. Specifikum tohoto národa je vůbec se k ničemu pokud možno nevyjadřovat, nemít názor, nebýt viděn, slyšen....protože pak se hned z nějaké nory vyrojí nějaký Pan chytrý, který ví přesně všechno nejlíp, ve všem se nejvíc vyzná a ví přesně co se hodí a nehodí. Já tu jen komunikuji a pokud Vám to vadí tak mě klidně zruště členství na tomto fóru, aby jste nenarážel na nesnesitelné názory které Váš tolik popuzují a nabourávají Vám vaši ucelenou představu o čemkoliv.
A pokud Vám to učiní potěšení tak Vám klidně prokáži službu tím, že tady veřejně přiznám, že jsem vůči Vám mnohem míň zkušený modelář i sběratel, mám menší přehled a rozumím tomu celkově mnohem méně než Vy. Ale věřte, že s tím dokáži žít.
A pokud Vám to učiní potěšení tak Vám klidně prokáži službu tím, že tady veřejně přiznám, že jsem vůči Vám mnohem míň zkušený modelář i sběratel, mám menší přehled a rozumím tomu celkově mnohem méně než Vy. Ale věřte, že s tím dokáži žít.

..."neberte život příliš vážně, stejně z něj nevyváznete živí"...

-
- Kontaktovat uživatele:
Mně dnes po Avii naskočilo Framo V501/2 na den 17.5. Čekám na šest modelů které ještě chci a pak tu edici klidně ukončím. Nechci nutně všechny, ale co všechno dojde než mi příjde těch šest mně zas tak nevadí.
Jsem rád,že se vrátilo forum zpět mezi normální až na sběratele.Slíbil jsem,že už nebudu reagovat,protože na jěšitnost reagovat nelze....To sem opravdu nepatří.