Kultovní auta ČSSR/Kultowe auta PRL/Retroautók/Autolegendy
Re: Kultovní auta ČSSR/Kultowe auta PRL/Retroautók/Autolegendy
Ale co to zrcátko na pravý straně? Žádný Tatraplán neměl montovaná zrcátka na dveřích a jěště na pravý straně. To neměly ani první T-603.Vem si modely od jiných firem nebo staré foto.Spětné zrcátko se montovalo dodatečně na přední levý blatník.Tatraplán mám taky obědnaný taky ale díky tomuhle maléru mi příjde bezcenná hračka pro děti od 3let............
Nemáš pravdu. Stačí si dát do internetového vyhledávače "tatraplan" a vyběhne ti tam moře obrázků, kde jsou tato auta se zrcátky na dveřích a po obou stranách. Takže dětem bych koupil radši něco jiného.........pp1 píše:Ale co to zrcátko na pravý straně? Žádný Tatraplán neměl montovaná zrcátka na dveřích a jěště na pravý straně. To neměly ...
Ano ,ale to jsou auta po renovaci najdi si fotky z 50-60let
Ty modely jsou většinou dělané podle skutečné předlohy. Viz Tatra 603 IXO spz Jeseníky co má plastová zrcátka a td a td.
Takže (pp1) Zajdi si změřit šířku skel a sloupku na svých modelech. A když jsi takový puntičkař, tak je všechny nahaž do popelnice. Protože zjistiš, že v převodu měřítka jsou silné jako pancíř. A také se pry modely více zakulacují, protože po zmenšení by i ty kulaté působily hranatým dojmem.
Když se mi něco nelíbi, tak si to nekoupim.
Tak a teď se PP1 pořádně pust do mě
A vy ostatní davejte sem víc fotek a pište, ať to tady jede.
Takže (pp1) Zajdi si změřit šířku skel a sloupku na svých modelech. A když jsi takový puntičkař, tak je všechny nahaž do popelnice. Protože zjistiš, že v převodu měřítka jsou silné jako pancíř. A také se pry modely více zakulacují, protože po zmenšení by i ty kulaté působily hranatým dojmem.
Když se mi něco nelíbi, tak si to nekoupim.
Tak a teď se PP1 pořádně pust do mě
A vy ostatní davejte sem víc fotek a pište, ať to tady jede.
Je pravda, že zrkadlá tam byť nemuseli, dojem z modelu ale, aspoň mne, nekazia. Inak mi ukáž aspoň jeden model, ktorý nemá nejakú chybu
Škoda 1:43 a 1:18, Tatra 1:43, rally 1:43 + srdcovky 1:čokoľvek
-
Podle mě velice pěkný model legendárního Československýho auta. Já myslím, že u modelů obecně je nejpodstatnější to zda dotyčný člověk vidí v daném modelu předlohu skutečného vozu bez nějakých rušivých elementů v jeho disproporcitě. A to se v případě Tatraplánu podle mě povedlo. Jsou-li tam takové či onaké nepřesnosti je a v podstatě asi ještě dlouhou dobu bude realita, kterou je třeba brát na vědomí i z hlediska souvislostí.
Navíc, kde je psáno, že model musí vždy odpovídat přesné podobě vozu tak jak vyjel z fabriky? Já třeba nemám problém s vědomím toho, že mám model s přídavným zpětným zrcátkem, které se v té době dalo na vůz dodatečně namontovat a taky se reálně běžně montovalo.
Nejedná-li se vyloženě o nějaké zhovadilosti neodpovídající dobovosti a provozní realitě tak přece i drobné kosmetické úpravy nemusí snížit jak estetickou hodnotu tak autencititu samotného auta i jeho modelu.
Navíc, kde je psáno, že model musí vždy odpovídat přesné podobě vozu tak jak vyjel z fabriky? Já třeba nemám problém s vědomím toho, že mám model s přídavným zpětným zrcátkem, které se v té době dalo na vůz dodatečně namontovat a taky se reálně běžně montovalo.
Nejedná-li se vyloženě o nějaké zhovadilosti neodpovídající dobovosti a provozní realitě tak přece i drobné kosmetické úpravy nemusí snížit jak estetickou hodnotu tak autencititu samotného auta i jeho modelu.
..."neberte život příliš vážně, stejně z něj nevyváznete živí"...
-
O týždeň sa dostane do predaja aj Tatrovka od NEO:
... a opětně zrcátka po obou stranách, tentokrát na blatnících...
Zajímavé, že v tom časopisu z kultovek píšou, že domácí verze byly černé a exportní stříbrné, z toho by člověk pochopil, že jiné barevní provedení se nedělalo, to je ale kravina ne?
No vida, ani nevím, že od Nea měla vyjít. Jsem zvědavý, kolik si na ní český obchody přirazí.
No vida, ani nevím, že od Nea měla vyjít. Jsem zvědavý, kolik si na ní český obchody přirazí.