Kaleidoskop slavných vozů Škoda
Re: Kaleidoskop slavných vozů Škoda
Spartaka (aj s fotkou) a 1200 už IXO avizovalo, takže je predpoklad, že ďalšie Škodovky budú nasledovať. Otázka je len kedy a ktoré. No 1101 Tudor a aj 1102 Roadster by si to určite zaslúžili. A ak ich nevydá samotné IXO, tak myslím, že FOX v spolupráci s Retro-Autami sa do nich pustia, uvidíme.
Škoda 1:43 a 1:18, Tatra 1:43, rally 1:43 + srdcovky 1:čokoľvek
Jo, zatim bych si vybral presne ty, o kterych pises: Spartaka, Tudora a Roadster. Cervenyho Spartaka jsem koupil, prvnich dvou cisel bylo dost.
Ať kdou De Agostini někam. V Tachově jsem objel, všechny stánky - ve většině neberou, jen do jednoho v celém okresním městě jim chodí - a tam je beznadějně zamluveno - má zamluveno 10 lidí kdyby náhodou a přijdou 2 kusy. To se tedy De Agostini fakt povedlo. Zrovna ten roadster vypadá hezky.
Billa v Tachově neni 

Dneska ve Frýdku-Místku v Tescu v 10:30 měli ještě dva kusy., tak jsem si jeden vzal.
Taky se těším, že bude. Rekl bych, že naděje je celkem velka 

Tak mám takový dojem ,že situace s touto kolekcí je v celé České republice stejná. Tedy že v trafikách buď vůbec nové časopisy s modely nejsou ,nebo je jich tak málo, že je berou stálí (a zároveň známí) zákaznici domluvení s trafikantem, mnohdy za malou úplatu. Jako za komárů ,když kuřáci kupovali cigarety značky "Sparta". Stejně jako tenkrát za to trafikanti nemohou, prostě jim víc distributor nedá, nebo jim nedá nic, protože de Agostini toho víc nedá!!!Zajímavé ale je ,že se na Aukru, bazarech i v e - shopech se modely objevují vcelku hojně, dokonce dřív, než modely začnou rozesílat, ale za mnohem vyšší cenu. Něco je asi špatně.
Myslím ,že chyba je přímo u de Agostini, resp, jejich českého zastoupení. I komunikace se zákaznickým je totiž podivná. Já mám kolekci objednanou. Vše bylo doposud v pořádku. Až u šesté zásilky nastal problém. Na modelu Š110 LS bylo několik vad. Ta nejpodstatnější je chybějící potisk na přední masce -"chromová" lišta se znakem Škoda a špatně usazené zadní okno, takže dole a na bocích je mezi oknem a rámem mezera od 0.5 do 1 mm. Kromě toho byly upatlané levé zadní dveře a zadní pneumatika od vteřinového lepidla. Proto jsem se rozhodl pro reklamaci. Nejprve po telefonu, kam jsem se několik dnů vůbec nedovolal, ač by měli fungovat. Nakonec se mi dovolat podařilo, omluvili se mi a zároveň sdělili, že mám poslat reklamaci písemně s popisem vad a jejich fotografie. To jsem udělal a opět omluva s tím, že předávají vše reklamačnímu oddělení k vyřízení. A zatím dál nic. Připadám si jak v té pohádce o kohoutkovi a slepičce...Problém je vyřešen tím že je předán dál. Čekám tedy další omluvu a sdělení ,že reklamaci řeší a předávají vše k vyřízení dál... až se to vrátí zpět do reklamačního oddělení.....
Co dodat? Slušně jejich přístup pojmenovat nelze.
Myslím ,že chyba je přímo u de Agostini, resp, jejich českého zastoupení. I komunikace se zákaznickým je totiž podivná. Já mám kolekci objednanou. Vše bylo doposud v pořádku. Až u šesté zásilky nastal problém. Na modelu Š110 LS bylo několik vad. Ta nejpodstatnější je chybějící potisk na přední masce -"chromová" lišta se znakem Škoda a špatně usazené zadní okno, takže dole a na bocích je mezi oknem a rámem mezera od 0.5 do 1 mm. Kromě toho byly upatlané levé zadní dveře a zadní pneumatika od vteřinového lepidla. Proto jsem se rozhodl pro reklamaci. Nejprve po telefonu, kam jsem se několik dnů vůbec nedovolal, ač by měli fungovat. Nakonec se mi dovolat podařilo, omluvili se mi a zároveň sdělili, že mám poslat reklamaci písemně s popisem vad a jejich fotografie. To jsem udělal a opět omluva s tím, že předávají vše reklamačnímu oddělení k vyřízení. A zatím dál nic. Připadám si jak v té pohádce o kohoutkovi a slepičce...Problém je vyřešen tím že je předán dál. Čekám tedy další omluvu a sdělení ,že reklamaci řeší a předávají vše k vyřízení dál... až se to vrátí zpět do reklamačního oddělení.....
Co dodat? Slušně jejich přístup pojmenovat nelze.
Tak zrovna u 110 LS si s tým zadným oknom nepomôžeš, majú to úplne všetky kusy (aj tie 100vky z kultoviek, len tak to až tak nekričí vďaka inej farbe + u 110 LS nie je spodný rám okna domaľovaný), takže sa s oknom budeš musieť zmieriť. Ostatné vady sú už ale naozaj na reklamáciu a výmenu, no ako som už písal, aj keby ti prišiel "bezchybný" kus, tak zadné okno bude osadené rovnako blbo
.
EDIT:
Na FB bola aj porovnávacia fotka (autora si už nepametám
, ja ich mám zatiaľ v blistry, tak nemôžem poriadne nafotiť sám, ale mám to skoro rovnako)

EDIT:
Na FB bola aj porovnávacia fotka (autora si už nepametám

Škoda 1:43 a 1:18, Tatra 1:43, rally 1:43 + srdcovky 1:čokoľvek
Abrex Favorit asi lepší, u Formana vadí menší kola, Roadster je super...