Modely TATRA 1:43
- hurvajs
- Kontaktovat uživatele:
Re: Modely TATRA 1:43
Dalibore aha, tak to jsem nevěděl. Já myslel, že to jsou čistokrevní kováci
Tak mi dnes ježíšek nadělil moji první Tatru od Kadenu - sypače z řady Terrno. Model je to krásný, brzo nafotím. Jen čelo pro uchycení pluhu si lítalo po krabičce...hádám, že původně bylo přilepené
No ale nedá mi to se nezeptat - mají všechna Terrna funkční řízení? Ta náprava vypadá, že by to měla umět, ale malou silou mi kola natočit nejde a na velkou sílu nemám odvahu. A taky hádám, že detaily jako zrcátka se musí přilepit, aby držela, že? ...a pak už se model do krabičky nevejde
No ale nedá mi to se nezeptat - mají všechna Terrna funkční řízení? Ta náprava vypadá, že by to měla umět, ale malou silou mi kola natočit nejde a na velkou sílu nemám odvahu. A taky hádám, že detaily jako zrcátka se musí přilepit, aby držela, že? ...a pak už se model do krabičky nevejde
Radku, to bude asi jenom přilepené barvou, s koly by mělo jít hýbat. A zrcátka se asi vyloženě lepit nemusí, ale já je pro jistotu lepím.
Kola předních náprav natočit jdou u všech podvozků Tater od Kadenu.Jen některé modely nemají předlohovou páku a táhla, takže řízení vlastně funkční není, jen se dají kola samostatně natočit. Proč to Kaden u některých modelů má a u některých ne je vcelku nepochopitelné, protože se jedná o tři součástky, které Kaden má. Nejvíce to bije do očí u Tatry 815 Terrno1 4x4 údržby silnic, kde letní verze sklápěče má řízení funkční a zimní verze sypače ne. Přitom se v základu vlastně jedná o stejný model a liší se pouze nástavbou a navěšeným pluhem. Funkční řízení by se dalo i dodělat doplněním chybějících dílů,ale u sestaveného modelu je ke všemu špatný přístup a sundat celou kabinu bez poškození dílů je dost obtížné....
Zrcátka a další díly se lepit sice nemusí, ale ne vždy pouhé nasazení a zaklapnutí drží, tak je lepší malinkým množstvím vteřinového lepidla je opatrně přilepit.
Kola předních náprav natočit jdou u všech podvozků Tater od Kadenu.Jen některé modely nemají předlohovou páku a táhla, takže řízení vlastně funkční není, jen se dají kola samostatně natočit. Proč to Kaden u některých modelů má a u některých ne je vcelku nepochopitelné, protože se jedná o tři součástky, které Kaden má. Nejvíce to bije do očí u Tatry 815 Terrno1 4x4 údržby silnic, kde letní verze sklápěče má řízení funkční a zimní verze sypače ne. Přitom se v základu vlastně jedná o stejný model a liší se pouze nástavbou a navěšeným pluhem. Funkční řízení by se dalo i dodělat doplněním chybějících dílů,ale u sestaveného modelu je ke všemu špatný přístup a sundat celou kabinu bez poškození dílů je dost obtížné....
Zrcátka a další díly se lepit sice nemusí, ale ne vždy pouhé nasazení a zaklapnutí drží, tak je lepší malinkým množstvím vteřinového lepidla je opatrně přilepit.
Problém je, že pokud budou sběratelé Kaden ignorovat, tak taky žádný Kaden nemusí být. Otázka je jestli je model dělaný podle rané podoby vozu, kdy tam ještě nemusela všechna výbava být, protože jak sem pochopil z jejich FB tak auto dnes vypadá trochu jinak (má trochu odlišně zbarvenou nástavbu. Já si vyprošťovací vůz objednal, neb sem ani netušil, že něco takového existuje. ) Kaden bohužel zmizel z obchodů, jedou přes e-shop, ale i z těch obchodů mizely rychle. Mě zaujalo, ze tu ruku udělaji pohyblivou na Bisonu a tak jsem googlil, co to je a ona těžká odtahovka...(nevím zda unikátní, nebo série.) A taky jsem u Titana v diskuzi našel zmínku o obři cisterně "Rybník".
Já jsem Kadenu vděčný, že Tatry dělá, včetně takovýhto unikátů, škoda, že jen 1/43, radši bych 1/18 , ale ony tatrovky neexistují ani 1 /35 v plastu (v resinu ano, ale ne tyto hasičské) plus teď na to montují různé zbraně, tak doufám, že Kaden je taky časem vydá. Letos mají fakt super klub, ale 11 000 naráz je moc (a tu sklápéčku bych ani nechtěl) . Ale tahač letadel, PČR vodní dělo a tipuji letištní hasiči jsou moc pěkné předlohy....
Já sním, o tom, ze vydají Tatru kolem světa, samo tu starou, co dělali kdysi v plechu....
A ještě - možná nejdůležitějši véc- je nutné podpořit ČESKÉHO VÝROBCE vyrábějiciho v ČR. Já si ještě pamatuji, jak kdysi věci Made in Chiba byly exotika a dnes je exotika Made in Czech Republic... což je smutné...
Já jsem Kadenu vděčný, že Tatry dělá, včetně takovýhto unikátů, škoda, že jen 1/43, radši bych 1/18 , ale ony tatrovky neexistují ani 1 /35 v plastu (v resinu ano, ale ne tyto hasičské) plus teď na to montují různé zbraně, tak doufám, že Kaden je taky časem vydá. Letos mají fakt super klub, ale 11 000 naráz je moc (a tu sklápéčku bych ani nechtěl) . Ale tahač letadel, PČR vodní dělo a tipuji letištní hasiči jsou moc pěkné předlohy....
Já sním, o tom, ze vydají Tatru kolem světa, samo tu starou, co dělali kdysi v plechu....
A ještě - možná nejdůležitějši véc- je nutné podpořit ČESKÉHO VÝROBCE vyrábějiciho v ČR. Já si ještě pamatuji, jak kdysi věci Made in Chiba byly exotika a dnes je exotika Made in Czech Republic... což je smutné...
Zdravím , tak Tatra Dakar z r.2009 je doma , no zase povedený model . Jen je třeba dolepit zrcátka a ochranný rám ale to je
klasika . S pozdravem Dodo 56.
klasika . S pozdravem Dodo 56.
Konečně jsem se dostal k tomu, abych svou první (když nepočítám ty, co jsem před lety proháněl po koberci ) Tatru od Kadenu nafotil. Je to krásný model a pro mě je to asi nejzajímavější provedení, jaké doposud v Kadenu udělali...sypače mě prostě vždycky braly.
Zdravím ,tak dnes prohlížím e-schop Kadenu a koukám jako blázen Slovenská Střela ,VYPRODANO !!! To šlo teda rychle .Pak že lidi
nemají prachy a je tu bída .
nemají prachy a je tu bída .
Nesmí se kupovat takové zbytečnosti jako je jídlo
Zdravím přátelé ,dnes došla poslední Tatra 815 4x4 CAS 24 z Klubu Kaden za rok 22 .Krásný model ,jen škoda že kabina a nástavba
jsou z rezínu ,jinak povedený model . Už se těším na letošní kousky .
jsou z rezínu ,jinak povedený model . Už se těším na letošní kousky .