Abrex - nové modely
-
Re: Abrex - nové modely
Je taky docela možné, že Abrex pochopil, že na sběratelské modely nemá nebo již nadále v tomto segmentu podnikání nechce působit a přesunul svůj výrobní program do kategorie levných hraček. Pokud by tím vyklidil pozici někomu schopnějšímu, určitě by se nikdo nezlobil.
..."neberte život příliš vážně, stejně z něj nevyváznete živí"...

Otázkou je, jestli nějakého zahraničního výrobce bude zajímat malá zemička ve středu Evropy a její historie automobilů... aktuální modely jako propagační zboží ŠKODA budou chtít dělat, ale pochybuji o starších kouscích... ty nikdo řádově do 500 Kč dělat nebude...
Co se týče hraček, tak by museli předělat koncepce modelů (vyztužit některé části), protože když dáte ABREX menšímu dítěti, tak ho dokonale "oholí", to takové burago vydrží minimálně 2x tolik...
Co se týče hraček, tak by museli předělat koncepce modelů (vyztužit některé části), protože když dáte ABREX menšímu dítěti, tak ho dokonale "oholí", to takové burago vydrží minimálně 2x tolik...
Odkaz na mou sbírku ABREX ŠKODA 1:43: http://www.mujabrex.wbs.cz
Teorie o přechodu Abrexu na výrobu hraček jsou podle mě mimo. Za 400 Kč to asi moc lidí jako hračky úmyslně nekupuje, dětem na hraní stačí koupit něco typu toho Bburaga za zlomek ceny. Že jsou na Abrexy poměrně často akce v hračkářstvích je spíš důsledek toho, že některých modelů se na skladě nahromadilo mnoho, ale poslední modely (Superb II, Octavia II FL a Octavia III) jsem v akcích nikde neviděl, ty jsou za plnou cenu. Pokud dělají reedici těchto modelů, tak asi proto, že se asi modely vyprodaly.
Pokud by Abrex skončil s modely, tak to důvod k radosti nebude, staré škodovky a jiná auta pro náš malý trh se nikomu moc dělat nevyplatí, a to zejména potom, až skončí kultovní auta (tam se DeA snaží prodloužit celou edici, polská auta už jim dochází, tak to nastaví rádi i škodavkama). IST určitě všechny škodovky dělat nebude (předválečná určitě ne) a je i otázka, jestli vydají to co vyšlo v kultovkách...
Nejlepší by bylo, pokud by se Abrex dokázal vrátit ke kvalitě, kterou měl na začátku, ale jestli se to podaří, je otázka. Zatím na otázky kvality nijak nereagují, a to je na FB lidi bombardují pravidelně (oprávněně). Jinak v Abrexu došlo k nějakým změnám, podle obchodního rejstříku odešel jeden ze zakladatelů - Roman Rabiňák (Radek Bukovský zůstává).
Pokud by Abrex skončil s modely, tak to důvod k radosti nebude, staré škodovky a jiná auta pro náš malý trh se nikomu moc dělat nevyplatí, a to zejména potom, až skončí kultovní auta (tam se DeA snaží prodloužit celou edici, polská auta už jim dochází, tak to nastaví rádi i škodavkama). IST určitě všechny škodovky dělat nebude (předválečná určitě ne) a je i otázka, jestli vydají to co vyšlo v kultovkách...
Nejlepší by bylo, pokud by se Abrex dokázal vrátit ke kvalitě, kterou měl na začátku, ale jestli se to podaří, je otázka. Zatím na otázky kvality nijak nereagují, a to je na FB lidi bombardují pravidelně (oprávněně). Jinak v Abrexu došlo k nějakým změnám, podle obchodního rejstříku odešel jeden ze zakladatelů - Roman Rabiňák (Radek Bukovský zůstává).
-
To je sice možné, ale nevím kde se bere jistota, že by Abrex měl vyrábět všechny starší modely, včetně těch předválečných? Zatím ho DA v kvalitě některých starších předběhl a stejně tak, jak není nikde psáno, že by měl Abrex vyrábět další starší modely, tak není nikde psáno, že by to nemohl vyrábět někdo jiný, třeba pokračovatel DA. Na trhu je určitě prostor pro výrobu tohoto druhů modelů i když to není zrovna ničím z čeho by někdo za krátkou dobu hodně zbohatnul. Ostatně, série kultovek, která již běží nepřetržitě několik let je toho zdárným příkladem.

Až na to, že DA jsou laciné kopie aut jiných výrobců... to, že ABREX chce dělat auta před rokem 90. dlouhodobě avizuje (např. STW)... chápu všechny, kterým je jedno, kdo model dělá a chtějí kvalitu za rozumné peníze... mě to není jedno, protože každý výrobce má chybičky někde jinde a když se postaví modely více výrobců vedle sebe, tak to prostě neladí... proto bych rád zůstal u ABREXu (mám cca 40 modelů), kdyby se zlepšila kvalita na původní úroveň...
-
o to horší však je, když se postaví vedle sebe dva modely od stejného výrobce, které vycházejí ze stejného konceptu a jsou disproporčně úplně mimo!

Nebudu Vám brát Váš názor... můj už taky znáte... doufejme, že ABREX půjde do sebe a zapracuje na kvalitě... je to v zájmu jejich firmy i nás sběratelů
-
Však v pořádku. Taky nikomu jeho názor neberu. Můj je prostě jen takový, že nesbírám modely Abrex, ale modely škodovek a zajímají mě pochopitelně jen ty modely, které jsou kvalitní a cenově přijatelné mému rozpočtu. Kdo model vyrábí mě skutečně až tak nezajímá. A protože Abrex nás už léta zásobuje zmetkama, zaslouží si oprávněnou kritiku od každého, kdo není slepý a předpojatý. Ale sběratele Abrexu chápu a nevyčítám jim snahu obhajoby jejich sběratelského zájmu.

Presne ako píše sberatel21. Tiež by som bol rád keby Abrex ostal a vyrábal aj (hlavne) staršie modely škodoviek, ale ak sa nezlepší, chýbať mi nebude. Pretože dávať 400kč a viac za zmetky, keď aj za 200kč sa dá urobiť kvalitnejší model dávať nehodlám. A popravde, nech stojí 800kč, aj 1000kč, ale musí tomu odpovedať aj kvalita.
Škoda 1:43 a 1:18, Tatra 1:43, rally 1:43 + srdcovky 1:čokoľvek
Balení laurinu a klementu combi se úplně změnilo, už nejsou všechny varianty najednou a asi na začátek to dostalo všechno podstavce co byly navíc.
https://www.facebook.com/groups/6558755 ... 274611225/
To docela nepotěší, ptáte li se mě...
https://www.facebook.com/groups/6558755 ... 274611225/
To docela nepotěší, ptáte li se mě...