Kultovní auta ČSSR/Kultowe auta PRL/Retroautók/Autolegendy

Odpovědět

Budete si Kultovní auta ČSSR kupovat?

Objednám si předplatné
48
42%
Předplatné si objednávat nebudu, budu si kupovat jen ty modely, které mne zajímají
30
27%
Koupím si jen pár modelů
18
16%
Nebudu si kupovat
17
15%

Celkem hlasů: 113

sberatel21

Re: Kultovní auta ČSSR/Kultowe auta PRL/Retroautók/Autolegendy

Příspěvek od sberatel21 »

Když to tak pozoruji tak nás nejspíš čeká restart kultovek v podobě jiného názvu, přebalu, identických modelů v horší kvalitě a jiném laku. Bude-li to pokračovat tímto tempem až do +- stejného počtu vydaných modelů jako kultovky tak máme před sebou zase více jak dvouletý maratón. Možná nás tak bude DA zásobovat několik desetiletí, protože barvy se dají na modelech měnit neomezeně. Snad jen ta kvalita má svoje limity i když chápu, že hodnota 199kč dnes je vůči inflaci o něco měně než před lety.
Takže zůstane-li DA na této ceně a bude v distribuci modelů do dalších let pokračovat na úkor kvality tak nás možná čekají stavebnice což by v mnoha případech bylo ku prospěchu věci již dnes.
Sice by pár modelům jiná barva prospěla a docela bych se i těšil na takového Robura, ale jen v případě, že nebude místo té okrové třeba celozelený nebo jakkoliv jinak barevně jednolitý. Uvidíme:)
..."neberte život příliš vážně, stejně z něj nevyváznete živí"...:)

Pedro65

Příspěvek od Pedro65 »

Zítra budu mít v ruce další dvě čísla "tajemné" edice. Mercedes Benz W 115 a Lada 2107. Nafotím a dám odkaz ;)

EasyDaviD

Příspěvek od EasyDaviD »

Ono, to bude niečo podobné ako keď začínali obyčajné kultovky - tiež bola pár mesiacov pred ich oficiálnym začiatkom "neoficiálna", asi testovacia verzia len v niektorých mestách a v tejto testovacej sérii bola vraj aj š120.
Škoda 1:43 a 1:18, Tatra 1:43, rally 1:43 + srdcovky 1:čokoľvek

T603

Příspěvek od T603 »

pedro65 Ten odkaz 15.5 mi funguje až dnes :shock:

MartinV

Příspěvek od MartinV »

ptal jsem se po kolekci v několika trafikách v Praze a nikde o ní neví, jen prý už se lidé po ni ptají, tak uvidíme. Nepsal jste někdo do Deagostini?

Pedro65

Příspěvek od Pedro65 »

Tak modely mám doma. Balení je stejné jako mají současné kultovky, na velkém kartonu byla pouze Tatra ( možná i Trabant ale ten nemám ).Kvalitou mě velmi mile překvapily. Při porovnání oba modely hodnotím jako kvalitnější než v současné edici.
Další číslo má být Polonez 1500. Ale ouha, při rozbalení Lady 2107 na mě vypadl papírek a na něm napsáno:
Milí čtenáři!
Velmi Vám děkujeme za projevený zájem a kladné ohlasy na naši kolekci"Legendární automobily minulé éry".
Rozhodli jsme se dočasně pozastavit její další vydávání, abychom mohli provést změny, které nám ve vyplněných dotaznících navrhujete. Pokud máte o kolekci zájem, vyplňte prosím tento kupon a odešlete ho na naši adresu. V případě obnovení kolekce Vás o tom rádi písemně uvědomíme.
Děkujeme za pochopení
S úctou
Redakce
konec citátu.
Kdo by měl zájem mohu tento lístek naskenovat. Píšou tam o dotazníku který ani u jednoho modelu není. Tak to vypadá na pilotní projekt a za čas rozjedou sérii paralelně jako v Rusku.
Kamarád se ptal po původu edice a je to dost tajemné. Zkoušel jsem možnost doobjednání Tatry 603 z remitendy . Ale nějakým způsobem to nelze. Údajně se Tater prodalo na stánku přes 50ks. Pokud se tyto modely objeví na Aukru v žádném případě nepochází ode mne ani od mého kamaráda, nemáme na to žaludek.
Fotky jsou doplněny do alba zde https://plus.google.com/u/0/photos/1107 ... 2056205697
pokud by se fotky nezobrazovaly dejte vědět a já se stím nějak poperu. Vývojář který má na starosti alba na Picase by zasloužil :twisted:

twor70

Příspěvek od twor70 »

Už je to tady :-) Lajk se diví a odborník žasne (nefunkční link odstraněn adminem)

Pedro65

Příspěvek od Pedro65 »

Kupující zřejmě neviděl fotky co jsem sem dával jinak by za to nedal takovou pálku! Za tyhle peníze jsou cca dva modely Tatra 603 od WhiteBoxu a o rozdílu v kvalitě ani nemluvím :shock:
Všiml jsem si že prodejce na Aukru je z Ostravy, že by i tam se někde Tatry objevily :?:

Speed

Příspěvek od Speed »

Polská séria bude na jeseň pokračovať Tatraplánom a embéčkou :P

Stanley

Příspěvek od Stanley »

Ono by bolo asi veľmi fajn, keby ixo / deAgostini konečne vypálilo rybník Abrexu s licenciou na škodovky ... V Abrexe by sa potom konečne prebrali zo svojich chorobných predstáv o množstve pripravovaných noviniek... :!:

Odpovědět

Zpět na „Sběratelské modely 1/43“