Kultovní auta ČSSR/Kultowe auta PRL/Retroautók/Autolegendy

Odpovědět

Budete si Kultovní auta ČSSR kupovat?

Objednám si předplatné
48
42%
Předplatné si objednávat nebudu, budu si kupovat jen ty modely, které mne zajímají
30
27%
Koupím si jen pár modelů
18
16%
Nebudu si kupovat
17
15%

Celkem hlasů: 113

Stanley

Re: Kultovní auta ČSSR/Kultowe auta PRL/Retroautók/Autolegendy

Příspěvek od Stanley »

Vážení kolegovia automodelisti, to vôbec nemusí byť blábol, lebo v Rusku tak isto začala vychádzať nová paralelná séria k Avtolegendy SSSR od deAgostini - pozri http://www.mini-koleso.ru - citát: Масштабные модели от Деагостини Aвтолегенды СССР лучшее - популярная серия коллекционных моделей автомобилей. Журнал выходит два раза в месяц и называется "Автолегенды СССР лучшее". Для многих коллекционеров это неплохая возможность приобрести довольно качественные масштабные модели советских автомобилей по хорошей цене. :!:

Pedro65

Příspěvek od Pedro65 »

Kdybych ten model neměl doma naživo tak sem nic nenapíšu přesto že o kolekci vím přes měsíc. Takže blábol to neni. Ihned po zprávě o kolekci jsem prolustroval Aukro jestli se tam ta 603ka neobjeví. Zástupce vydavatele ( De Agostini Polska) v ČR je Tappa s.r.o.
V žádném přípradě nemám zájem tady šířit fámy a dělat si legraci. Poláci už těch čísel mají víc , stačí projít stránky na http://www.motoshowminatura.fora.pl/wyd ... 7-135.html -

rocs

Příspěvek od rocs »

Pedro65: Skús zistiť v stánku, kde si to kúpil, kto je distribútor. Majú to uvedené na dodacom liste.

Pedro65

Příspěvek od Pedro65 »

Do trafiky v Mladé Boleslavi to mám cca 100km ale řeknu kamarádovi ať se jich zeptá na distributora. Jak už jsem psal, podle letáku je distributorem Tappa s.r.o. Tak jim zkusim poslat e-mail, případně zavolat. Ono je to docela neskladné, model a časopis jsou přilepené na karton 40x40cm. Tak dost dobře možné že některé trafiky, hlavně ty malé , nabídku distributora rovnou odmítly. Až se počasí umoudří nafotím obě Tatry 603-1 společně.

Číslo ISBN 978-83-248-4342-8 . Toto číslo je uvedeno v časopise. Mě s nepodařilo podle něho najít víc informací. Třeba bude někdo mít víc štěstí.

T603

Příspěvek od T603 »

Tak doufám že to slunce letos vyjde. :lol: Jinak jak jsem psal ja jezdím pro modely do Bílovce a tam mají všechny kolekce. O tehle nic neví, prodavačku zním, tak se na distributora zeptám. Ať se informuje. No, ale že v Ostravě ani v jedne trafice?

sberatel21

Příspěvek od sberatel21 »

Mě fotky nezajímají, protože dnes se dá koupi cokoliv. Klidně se může jednat o polskou nebo ruskou edici zakoupenou na Aukru nebo jinde. Já např. taky vlastním Avii z ruské edice a neprohlašuji, že jsem ji koupil u nás ve stánku a jako důkaz ji klidně nafotím. Jestli něco nafotit chceš tak nafoť ten přebal v české mutaci, předpokládám, že je v češtině, protože nevěřím tomu, že by tu někdo prodával něco v azbuce nebo polštině.
Jinak nikoho předem neodsuzuji, pokud to je pravda tak předem díky za info, ale chybí důkazy a na tomto fóru se může napsat cokoliv jen pro zábavu pisatele. Příště bych doporučoval prvně něco nafotit a až pak šířit nějaké zaručené informace.
Já tak prošel několik trafik v různých městech a hlavně od různých řetězců a nikdo o ničem nevěděl a ani mu nikdo nic takového v poslední době nenabízel.
Ale možná se někdo snaží propašovat na trh novou kolekci tak předem vypouští fámy do éteru, aby se na to začali lidi ptát a tím došlo v budoucnu ke zvýšení odebraných čísel. Taková promyšlená marketingová strategie jak zvýšit poptávku do budoucna na něco co ještě ani neexistuje:)
..."neberte život příliš vážně, stejně z něj nevyváznete živí"...:)

Pedro65

Příspěvek od Pedro65 »

To sberatel21. Pokud tě fotky nezajímají jak píšeš, tak sis ani nevšimnul mého prvního příspěvku na toto téma. První co jsem po obdržení modelu udělal bylo že jsem ho nafotil neotevřený v přebalu, tedy přesně to co po mě chceš. Ta fotka je tu už od čtvrtka 15.května. Já bych naopak příště doporučoval pořádně číst příspěvky .

Nedalo mi to a Tatry jsem v přestávce mezi dešti nafotil.
Tak pro ty které fotky zajímají jsou zde https://plus.google.com/u/0/photos/1107 ... 9fuvhobtFw

Zítra snad budu vědět o edici víc. Tedy pokud bude zájem.....

sberatel21

Příspěvek od sberatel21 »

Omlouvám se, ale nedopatřením jsem první příspěvek asi přehlédnul a díval se jen tu fotku polské edice. Takže má předešlá slova jsou v tomto případě pasé. Jen opravdu nechápu distribuční politiku DA, protože minimálně na Moravě jsem o tom nikde neslyšel. Dívám-li se správně tak se jedná o identickou tatru, která již vyšla u nás jen je tentokrát v bílé barvě. Model moc pěkný není, šílená zadní světla i celkové zpracování modelu není valné, ale je to v podstatě kvalitativní průměr DA, takže žádné překvapení ani zklamání se nekoná.
Každopádně moc díky za seriozní info, pokusím se taky zjistit víc.
..."neberte život příliš vážně, stejně z něj nevyváznete živí"...:)

Pedro65

Příspěvek od Pedro65 »

OK, omluvu beru. On ten model se moc nepovedl na rozdíl s T 603-2. V této edici má Tatra ještě horší zpracování než v kultovkách. Byl prý problém vybrat dobrý kus ( hlavně přední světla to je děs) . Podstavec je mi k ničemu, jen ten časopis je mnohokrát lepší.
Odkazy na polské stránky jsem sem dal jen proto, že v tom "nejsme sami". Jejich forum nemám čas číst celé. Jisté je jedno, objevují se stejné modely, jen v jiných barvách.
Ditribuční politiku DeA taky nechápu. Je možné že kolekci Kultovní auta ukončí číslem 130 a nahradí to touto kolekcí kde budou ty samé modely v jiných barvách a sem tam se objeví "bonbónek" v podobě modelu který vyšel třeba v rumunských kultovkách. Pozor, to je ale jenom moje spekulace co mě napadla :!:

shimmansky

Příspěvek od shimmansky »

Ja mám model ZIS-102, z ruskej novej série Legendárne automobily sovietskej epochy, kvalita modelu podpriemer, predné blatníky od sekundového lepidla, nekvalitne nafarbený model. Odkaz na stránku http://rucars.deagostini.ru/coll.html
(nefunkční link odstraněn adminem)

Odpovědět

Zpět na „Sběratelské modely 1/43“