Kultovní auta ČSSR/Kultowe auta PRL/Retroautók/Autolegendy
Re: Kultovní auta ČSSR/Kultowe auta PRL/Retroautók/Autolegendy
Vážení kolegovia automodelisti, to vôbec nemusí byť blábol, lebo v Rusku tak isto začala vychádzať nová paralelná séria k Avtolegendy SSSR od deAgostini - pozri http://www.mini-koleso.ru - citát: Масштабные модели от Деагостини Aвтолегенды СССР лучшее - популярная серия коллекционных моделей автомобилей. Журнал выходит два раза в месяц и называется "Автолегенды СССР лучшее". Для многих коллекционеров это неплохая возможность приобрести довольно качественные масштабные модели советских автомобилей по хорошей цене. 

Kdybych ten model neměl doma naživo tak sem nic nenapíšu přesto že o kolekci vím přes měsíc. Takže blábol to neni. Ihned po zprávě o kolekci jsem prolustroval Aukro jestli se tam ta 603ka neobjeví. Zástupce vydavatele ( De Agostini Polska) v ČR je Tappa s.r.o.
V žádném přípradě nemám zájem tady šířit fámy a dělat si legraci. Poláci už těch čísel mají víc , stačí projít stránky na http://www.motoshowminatura.fora.pl/wyd ... 7-135.html -
V žádném přípradě nemám zájem tady šířit fámy a dělat si legraci. Poláci už těch čísel mají víc , stačí projít stránky na http://www.motoshowminatura.fora.pl/wyd ... 7-135.html -
Pedro65: Skús zistiť v stánku, kde si to kúpil, kto je distribútor. Majú to uvedené na dodacom liste.
Do trafiky v Mladé Boleslavi to mám cca 100km ale řeknu kamarádovi ať se jich zeptá na distributora. Jak už jsem psal, podle letáku je distributorem Tappa s.r.o. Tak jim zkusim poslat e-mail, případně zavolat. Ono je to docela neskladné, model a časopis jsou přilepené na karton 40x40cm. Tak dost dobře možné že některé trafiky, hlavně ty malé , nabídku distributora rovnou odmítly. Až se počasí umoudří nafotím obě Tatry 603-1 společně.
Číslo ISBN 978-83-248-4342-8 . Toto číslo je uvedeno v časopise. Mě s nepodařilo podle něho najít víc informací. Třeba bude někdo mít víc štěstí.
Číslo ISBN 978-83-248-4342-8 . Toto číslo je uvedeno v časopise. Mě s nepodařilo podle něho najít víc informací. Třeba bude někdo mít víc štěstí.
Tak doufám že to slunce letos vyjde.
Jinak jak jsem psal ja jezdím pro modely do Bílovce a tam mají všechny kolekce. O tehle nic neví, prodavačku zním, tak se na distributora zeptám. Ať se informuje. No, ale že v Ostravě ani v jedne trafice?

-
Mě fotky nezajímají, protože dnes se dá koupi cokoliv. Klidně se může jednat o polskou nebo ruskou edici zakoupenou na Aukru nebo jinde. Já např. taky vlastním Avii z ruské edice a neprohlašuji, že jsem ji koupil u nás ve stánku a jako důkaz ji klidně nafotím. Jestli něco nafotit chceš tak nafoť ten přebal v české mutaci, předpokládám, že je v češtině, protože nevěřím tomu, že by tu někdo prodával něco v azbuce nebo polštině.
Jinak nikoho předem neodsuzuji, pokud to je pravda tak předem díky za info, ale chybí důkazy a na tomto fóru se může napsat cokoliv jen pro zábavu pisatele. Příště bych doporučoval prvně něco nafotit a až pak šířit nějaké zaručené informace.
Já tak prošel několik trafik v různých městech a hlavně od různých řetězců a nikdo o ničem nevěděl a ani mu nikdo nic takového v poslední době nenabízel.
Ale možná se někdo snaží propašovat na trh novou kolekci tak předem vypouští fámy do éteru, aby se na to začali lidi ptát a tím došlo v budoucnu ke zvýšení odebraných čísel. Taková promyšlená marketingová strategie jak zvýšit poptávku do budoucna na něco co ještě ani neexistuje:)
Jinak nikoho předem neodsuzuji, pokud to je pravda tak předem díky za info, ale chybí důkazy a na tomto fóru se může napsat cokoliv jen pro zábavu pisatele. Příště bych doporučoval prvně něco nafotit a až pak šířit nějaké zaručené informace.
Já tak prošel několik trafik v různých městech a hlavně od různých řetězců a nikdo o ničem nevěděl a ani mu nikdo nic takového v poslední době nenabízel.
Ale možná se někdo snaží propašovat na trh novou kolekci tak předem vypouští fámy do éteru, aby se na to začali lidi ptát a tím došlo v budoucnu ke zvýšení odebraných čísel. Taková promyšlená marketingová strategie jak zvýšit poptávku do budoucna na něco co ještě ani neexistuje:)
..."neberte život příliš vážně, stejně z něj nevyváznete živí"...

To sberatel21. Pokud tě fotky nezajímají jak píšeš, tak sis ani nevšimnul mého prvního příspěvku na toto téma. První co jsem po obdržení modelu udělal bylo že jsem ho nafotil neotevřený v přebalu, tedy přesně to co po mě chceš. Ta fotka je tu už od čtvrtka 15.května. Já bych naopak příště doporučoval pořádně číst příspěvky .
Nedalo mi to a Tatry jsem v přestávce mezi dešti nafotil.
Tak pro ty které fotky zajímají jsou zde https://plus.google.com/u/0/photos/1107 ... 9fuvhobtFw
Zítra snad budu vědět o edici víc. Tedy pokud bude zájem.....
Nedalo mi to a Tatry jsem v přestávce mezi dešti nafotil.
Tak pro ty které fotky zajímají jsou zde https://plus.google.com/u/0/photos/1107 ... 9fuvhobtFw
Zítra snad budu vědět o edici víc. Tedy pokud bude zájem.....
-
Omlouvám se, ale nedopatřením jsem první příspěvek asi přehlédnul a díval se jen tu fotku polské edice. Takže má předešlá slova jsou v tomto případě pasé. Jen opravdu nechápu distribuční politiku DA, protože minimálně na Moravě jsem o tom nikde neslyšel. Dívám-li se správně tak se jedná o identickou tatru, která již vyšla u nás jen je tentokrát v bílé barvě. Model moc pěkný není, šílená zadní světla i celkové zpracování modelu není valné, ale je to v podstatě kvalitativní průměr DA, takže žádné překvapení ani zklamání se nekoná.
Každopádně moc díky za seriozní info, pokusím se taky zjistit víc.
Každopádně moc díky za seriozní info, pokusím se taky zjistit víc.
..."neberte život příliš vážně, stejně z něj nevyváznete živí"...

OK, omluvu beru. On ten model se moc nepovedl na rozdíl s T 603-2. V této edici má Tatra ještě horší zpracování než v kultovkách. Byl prý problém vybrat dobrý kus ( hlavně přední světla to je děs) . Podstavec je mi k ničemu, jen ten časopis je mnohokrát lepší.
Odkazy na polské stránky jsem sem dal jen proto, že v tom "nejsme sami". Jejich forum nemám čas číst celé. Jisté je jedno, objevují se stejné modely, jen v jiných barvách.
Ditribuční politiku DeA taky nechápu. Je možné že kolekci Kultovní auta ukončí číslem 130 a nahradí to touto kolekcí kde budou ty samé modely v jiných barvách a sem tam se objeví "bonbónek" v podobě modelu který vyšel třeba v rumunských kultovkách. Pozor, to je ale jenom moje spekulace co mě napadla
Odkazy na polské stránky jsem sem dal jen proto, že v tom "nejsme sami". Jejich forum nemám čas číst celé. Jisté je jedno, objevují se stejné modely, jen v jiných barvách.
Ditribuční politiku DeA taky nechápu. Je možné že kolekci Kultovní auta ukončí číslem 130 a nahradí to touto kolekcí kde budou ty samé modely v jiných barvách a sem tam se objeví "bonbónek" v podobě modelu který vyšel třeba v rumunských kultovkách. Pozor, to je ale jenom moje spekulace co mě napadla

-
Ja mám model ZIS-102, z ruskej novej série Legendárne automobily sovietskej epochy, kvalita modelu podpriemer, predné blatníky od sekundového lepidla, nekvalitne nafarbený model. Odkaz na stránku http://rucars.deagostini.ru/coll.html
(nefunkční link odstraněn adminem)
(nefunkční link odstraněn adminem)