Kultovní auta ČSSR/Kultowe auta PRL/Retroautók/Autolegendy
Re: Kultovní auta ČSSR/Kultowe auta PRL/Retroautók/Autolegendy
Kvalitu tej rumunskej 1310 môžem len potvrdiť. Ale pripomínam, že model z RO je 1310TLX a z CS kultoviek je 1310 (ináč tvarovaná predná kapota, úplne iná mriežka na zadnom stĺpiku, plastový spoiler na kufri, rozdielny interiér)
A Dacie 1310 TLX u nás jazdili? Lebo fakt je to krajší model tak zvažujem kúpu.
Dacie 1310 TX se do Československa dováželi v letech 1986 až 1989 a to jak sedan tak i kombi. Ale jak jsem tu už někde psal kvalita byla velmi špatná, hlavně v použitých materiálech ( polosy "odcházely" po 1500 km a další). Verze TLX měla jen výkonnější motor abyla určena hlavně pro "západní" trhy.
Velmi mě potěšila Dacia 1300 v českých kultovkách. Ve srovnání s Rumunskem a Polskem je nejlepší z nich. Má i správnou palubku. Na podvozku mám samolepku s nápisem DACIA 1300 a po ním vylisováno Dacia 1310
Velmi mě potěšila Dacia 1300 v českých kultovkách. Ve srovnání s Rumunskem a Polskem je nejlepší z nich. Má i správnou palubku. Na podvozku mám samolepku s nápisem DACIA 1300 a po ním vylisováno Dacia 1310

"Kvalitu"Dacií 1310TX mohu jen potvrdit.Před rokem 89 jsme je měli jako služební auta a sypaly se jedna za druhou,takže víc stály,než jezdily.Nikdo je na služební cesty nechtěl,protože niky nevěděl jestli na místo,nebo z místa dojede.Stalo se to několikrát.Podobně na tom byly Olcity(model má v našich kultovkách má vyjít v pondělí 24.6.).Důkazem této kvality je,že ani Dacii 1310,ani Olcit na našich silnicích jen těžko uvidíme a to i jako veterána.Přitom původní Dacia 1300 montovaná převážně z francouzských dílů souběžně s Renaultem 12 v70.-tých letech neměla chybu!
Tak na nášho Oltcita nemôžem povedať jediné krivé slovo. Naši ho mali 16 rokov a bez akýchkoľvek problémov. Ale to bolo len vďaka tomu, že sme chytili ešte "francúza" a je pravda, že tie čo sa robili už z rumúnskych súčiastok stáli za ...
Škoda 1:43 a 1:18, Tatra 1:43, rally 1:43 + srdcovky 1:čokoľvek
Časom by malo výjsť v kultovkách, najskôr asi v Poľsku -

Škoda 1:43 a 1:18, Tatra 1:43, rally 1:43 + srdcovky 1:čokoľvek
Tak to jsem rád, neboť Multikára mně chybí. Sice jí třeba za pár let udělá i IST, ale pochybuji, že ve stejné zelené, která prostě k Multikáře patří. Možná se tím trochu i vysvětluje otázka onoho tajemného Roburu. Jestliže je tohle stejná Multikára jako byla v kolekci nákladních vozidel, pak lze předpokládat, že na tom bude stejně Robur.
Jo toto je stejný model Multikary,který byl u Atlasu,jen nemá barvený interier,výfuk a další drobnosti....
Zdá sa že Ist chce predať skladové zásoby, tak vymýšla rôzne sprostosti:
(nefunkční link odstraněn adminem)
(nefunkční link odstraněn adminem)
By ma zaujimalo, ci je tam zasnezeny aj interier, ked su stiahnute okienka vo dverach