Modely TATRA 1:43

Odpovědět
FKS

Re: Modely TATRA 1:43 resin

Příspěvek od FKS »

Koprfilmtatra, díky za info. Takže proti T815 Terrno a vojenské T815-7 zdražili, ty Kaden nabízí za 1.495,- Kč včetně poštovného a balného. Řekl bych, že výrobní náklady hasičské T815-7 budou zhruba stejné jako u toho Terrna.

koprfilmtatra

Příspěvek od koprfilmtatra »

Co se týká výrobních nákladů můžeme jen spekulovat. Ale že by ta hasičská sedmička, která má nástavbu z jednoho kusu byla složitější na výrobu než Terrno1, které má sklopku s mnoha detaily to asi ne.
Model celkově vypadá pěkně, na první pohled si člověk asi všimne nesedících bílých pruhů kabina/nástavba. O dalších věcech jsem se zmínil již dříve. Prostě celkově hezké, ale detaily a zprocavání horší. Jedná se přitom již o II upravenou a vyladěnou várku od Kadenu. Co jsem slyšel, tak modely mají být k dostání pouze v Tatře. Verze 6x6 jsou, verze 4x4 zatím ne. Kdyby někdo eventuálně chtěl, jsem ochoten se pro model stavit a poslat na dobírku.
Jinak divil jsem se, že Terrno 1 a vojenská sedmička je v ceníku z tatry za 1200,-.

Malý čahoun

Příspěvek od Malý čahoun »

V pátek bych se chtěl stavit v Kopřivnici, kde tu Tatru seženu? Přímo v sídle Tatry?

FKS

Příspěvek od FKS »

koprfilmtatra píše:Podvozek je OK, ale přední kola opět nezatáčí.
Znamená to, že model nezatáčí, protože má kola uchycena napevno nebo je přední náprava konstruována jako řiditelná ale chybí spojovačka a každé kolo jde jiným směrem (tak to popisovali majtelé vojenské T815-7)? Dík za odpověď.

koprfilmtatra

Jak u vojenské verze, tak u hasičských verzí jsou kola napevno rovně.

ladin

Příspěvek od ladin »

Malý čahoun píše:V pátek bych se chtěl stavit v Kopřivnici, kde tu Tatru seženu? Přímo v sídle Tatry?
V muzeu Tatry je krámek.

koprfilmtatra

V muzeu modely koupit NEJDE!
Opakuji znovu, že se dají koupit POUZE přímo v Tatře!
Kdo má zájem, mohu zaslat na dobírku 1800,- + pošta.

FKS

Příspěvek od FKS »

Ještě k tomu zatáčení u T815-7, před časem jsem na níže uvedené adrese četl, že vojenské verzi jde každé kolo jinam. Proto jsem ji ani nekoupil. Teď tedy mají už kola napevno bez zatáčení?
Rada pro všechny kdo uvažují o tatře 815-7 -vojenská 10x10 od kadenu. Dnes mi jedna došla,ale na fotkách je vidět v jakém stavu. Obal ani vnější,ani vnitřní nebyl poškozen. Takže buď takhle někdo odflákl výstupní kontrolu,nebo to bylo někde jiánde. K mému štěstí mi snad pošklou novou z prodejny ,reklamaci jsem už fotky poslal. Jen pár slůvek k modelu. Nápravy 1 ,2 ,5 jsou nachystány jako zatáčecí,avšak chybí spojovačky a tak každé kolo jde jinam,mohli to tedy udělat raději napevno. Tak to není ani jedno anbi druhé. pokud předělají tuto na zatáčecí ,tak těžko ,neboť blatníky to nepustí a celkově proti té sklápěcí ,mám taky, tak tuhle odflákli už ve výrobě. U mne tedy celkově zklamání. Ale chci ji předělat na 8x8 tak snad jo.
http://www.liaz.cz/forum/viewtopic.php? ... b247d8c81e
Obrázek

koprfilmtatra

Hasičská i vojenská sedmička, které mám doma mají všechny nápravy napevno, rovně. Tj. i vojenská sedmička má nápravy napevno rovně - kupoval jsem asi před rokem druhou a jak jedna z prvních, tak i tahle měla nápravy napevno. Tak nevím, kde se vzaly ty verze s koly každé jinam.

FKS

Příspěvek od FKS »

Je to asi nějaký mezityp. Je to divný. Před nějakým časem jsem psal do Kadenu, jestli bude zatáčení a nástavba. Napsali, že řízení je skoro připravené a že nástavba je také v plánu, ale že neví kdy (a jestli vůbec) to bude v reálu...

Odpovědět

Zpět na „Sběratelské modely 1/43“