Modely TATRA 1:43
Re: Modely TATRA 1:43
Předpokládám, že Foxtoys už jedná a že brzy přijdou se "svojí" verzi za cca 2500 Kč. Podle mě je i velká šance, že bude i standardní IXO za běžnou cenu. Jinak na obalu polské T 813 je i český nápis a v časopisu je vyfocen model s bílou maskou a českou SPZ CK 52-62. Tak možná třeba v DeA počítají časem i s nějakou českou sérií, kde by se tento model objevil.
Nějak to tu "zamrzlo".
Kaden opět vytvořil další verzi sklápěče Tatra 815 Terrno1 8 x 8 tentokrát v barvách holandské firmy.Nic proti tomu,ale raději bych uvítal,kdyby místo nových potisků raději udělali tolik modelů,aby se daly běžně koupit v jejich e -shopu, nikoliv v lepším případě jen několik hodin po jejich umístění na webových stránkách,v horším případě. zde ani uveřejněny nejsou.Pak se ale objeví tyto modely třeba na na Aukru, mnohdy za již astronomické ceny od překupníků.....Na facebooku Kadenu se také objevily informace o připravovaných nových verzích modelů Tatry 815 Terrno1 4 x 4 a to sklápěč - údržba silnic a další Dakar a také výhled na rok 2022 se Škodou 706 RT. Docela zajímavý výběr i když nevím ,zda je trambus nejlepší volba ,když už existují modely SSM,Premium Clasic i stavebnice MAC... Uvidíme ,co z toho nakonec bude.
A abych jen nepsal,posílám foto upraveného lesovozu Tatra 815 Terrno1 doplněná přívěsem.Na Tatře je upravená ložná plocha s novými klanicemi doplněno zrcátko u čelního okna, upravený závěs pro přívěs, aby ho bylo možné "připojit" a doplněné registračním značky. Přívěs je až na doplnění majáčku bez úprav a doplněný na něm je i "náklad "dřeva.Zatím chybí spojovací hadice a pojisné řetězy mezi autem a vlekem. Snadd se i k tomu někdy dokopu....Myslím,že tak vznikla hezká souprava a úpravy přiblížily více model realitě. Původní ložná plocha,zvlášťě pak klanice totiž působily na modelu tak nějak hračkovitě ...
Kaden opět vytvořil další verzi sklápěče Tatra 815 Terrno1 8 x 8 tentokrát v barvách holandské firmy.Nic proti tomu,ale raději bych uvítal,kdyby místo nových potisků raději udělali tolik modelů,aby se daly běžně koupit v jejich e -shopu, nikoliv v lepším případě jen několik hodin po jejich umístění na webových stránkách,v horším případě. zde ani uveřejněny nejsou.Pak se ale objeví tyto modely třeba na na Aukru, mnohdy za již astronomické ceny od překupníků.....Na facebooku Kadenu se také objevily informace o připravovaných nových verzích modelů Tatry 815 Terrno1 4 x 4 a to sklápěč - údržba silnic a další Dakar a také výhled na rok 2022 se Škodou 706 RT. Docela zajímavý výběr i když nevím ,zda je trambus nejlepší volba ,když už existují modely SSM,Premium Clasic i stavebnice MAC... Uvidíme ,co z toho nakonec bude.
A abych jen nepsal,posílám foto upraveného lesovozu Tatra 815 Terrno1 doplněná přívěsem.Na Tatře je upravená ložná plocha s novými klanicemi doplněno zrcátko u čelního okna, upravený závěs pro přívěs, aby ho bylo možné "připojit" a doplněné registračním značky. Přívěs je až na doplnění majáčku bez úprav a doplněný na něm je i "náklad "dřeva.Zatím chybí spojovací hadice a pojisné řetězy mezi autem a vlekem. Snadd se i k tomu někdy dokopu....Myslím,že tak vznikla hezká souprava a úpravy přiblížily více model realitě. Původní ložná plocha,zvlášťě pak klanice totiž působily na modelu tak nějak hračkovitě ...
Koukám sem každý den. Tatra je pěkná, ale me zajímají klasická auta, a to hlavně z 30. let. Žádné novinky v kovu nejsou ani v dohledu dalekohledu, tak pokud nechci fnukat, tak není co psat
Jinak mám doma rekonstrukci elektroinstalace, tak mam modýlky uložené v originál obalech, zabalené v bublinkovych foliich a v zalepenych kartonovych krabicích. Nedostane se tam ani smitko, ale nemůžu se potěšit pohledem. Byt mám o ploše 160 m2, tak je to zábava na několik tydnu
Jinak mám doma rekonstrukci elektroinstalace, tak mam modýlky uložené v originál obalech, zabalené v bublinkovych foliich a v zalepenych kartonovych krabicích. Nedostane se tam ani smitko, ale nemůžu se potěšit pohledem. Byt mám o ploše 160 m2, tak je to zábava na několik tydnu
Tiež som úplne nepochopil výber Kadenu, keďže 706-tka od SSM je urobená celkom dobre, ale možno prekvapia a spravia dvojsvetlovú kabínu - tá by dávala zmysel. No a ak by spravili smetiarov alebo kropiaci voz, tak by som bol úplne šťastný (aj keby to bolo zase iba štvoroko).
Škoda 1:43 a 1:18, Tatra 1:43, rally 1:43 + srdcovky 1:čokoľvek
No nevím.Popeláře i kropící vúz už dělá jako stavebnici MAC model. Model je pro Ty, kteří si postavit model ze stavebnice nechtějí,nebo to neumí možné koupit i sestavený a existuje jak čtyř, tak dvousvětlová verze s jak starší ,tak i novější provedením masky chladiče....Díly stavebnice jsou až na pneumatiky vyrobenéz rezinu a přesto.že je na modelu dost chyb, dá se z těchto stavebnic postavit moc hezký model.U Kadenu lze předpokládat, že budka a podvozek budou kovovové a b nástavba buď také kovová, nebo rezinová. Uvidíme,co to nakonec bude....
No, schválne som MAC model nespomínal, lebo tá kabína - konkrétne strecha je tvarovo tragická a s tým nikto nič moc nespraví, jedine urobiť novú . O tých nástavbách samozrejme viem a skoro som si ich aj kúpil keď vyšli, no keď som uvidel tú kabínu, tak som to zavrhol, žiaľ. No a kombinovať SSM s MAC mi príde z ekonomickej stránky ako nezmysel (nemusím ich mať za každú cenu ).
Stačí milimetrová plastová tabulka nalepit a vybrousit a je jak od SSM.EasyDaviD píše: ↑12 črc 2021, 16:50No, schválne som MAC model nespomínal, lebo tá kabína - konkrétne strecha je tvarovo tragická a s tým nikto nič moc nespraví, jedine urobiť novú . O tých nástavbách samozrejme viem a skoro som si ich aj kúpil keď vyšli, no keď som uvidel tú kabínu, tak som to zavrhol, žiaľ. No a kombinovať SSM s MAC mi príde z ekonomickej stránky ako nezmysel (nemusím ich mať za každú cenu ).
Takto je to lepšie, to musím uznať. No vybrúsiť oblé hrany k dokonalosti nie je sranda. Je pravda, že som MAC naživo nevidel, ale podľa fotiek to vyzeralo na väčšie úpravy než len 1mm doska, ale ak to naozaj stačí (tá biela strecha a uhol záberu trochu skresľuje), tak si asi RTH AKV kúpim .
Ta destička je jako základ pro celkové zvýšení střechy.Ta původní střecha na modelu je nízká a plochá.Střecha u skutečné předlohy je hodně prostorově zaoblená a najít na ni rovnou plochu snad ani nejde.Vše se tedy musí z té destičky vybroousit.Opravdu to není sranda to trefit,aby to k něčemu vypadalo . Je to práce na několik hodin a dnů vyžadující trpělivost a neustálou kontrolu. Vím o čem mluvím ,protože jsem nedávno upravoval dvojkabinu hasičské verze RTHP. Zatím to nemám hotové ale nevypadá to špatně, ale víc zjistím až po surfu. Je možné (spíš jisté), že po surfu začnu brousit znovu a případně i tmelit .Nejvíc se obávám přechodu mezi původní střechou a novou částí.Snad se to nakonec povede a teprve až budu spokojen,budu řešit další chyby a nepřesnosti....
Je pravda ,že jsem zatím kvalitně postavný model podle mých představ žádné verze stavebnice Škoda 706 RT ze stavebnice MAC (ani ty ,co prodávají postavené) neviděl,Ale šikovný a zkušený a hlavně trpělivý modelář to určitě zvládne.
Je pravda ,že jsem zatím kvalitně postavný model podle mých představ žádné verze stavebnice Škoda 706 RT ze stavebnice MAC (ani ty ,co prodávají postavené) neviděl,Ale šikovný a zkušený a hlavně trpělivý modelář to určitě zvládne.
Asi ziju na jiné planetě, ale myslím si, že za takové peníze by měl být dokonalý model a ne polotovar