Abrex - nové modely

Odpovědět
marklukes

Re: Abrex - nové modely

Příspěvek od marklukes »

iScale - co to je za výrobce - odkud? Má nějaké www stránky (nenašel jsem)?

Jinak k výtkám k Abrexu:
- před 5 - 6 lety to byla skvělá firma, levné kvalitně zpracované modely (samozřejmě bez leptů, co by člověk chtěl za 2 stovky), v krámu jsem "poslepu" sáhnul pro první model a prohlížel jsem ho až doma bez obav, že by mohlo být něco v nepořádku
- dnes: cenově se skoro blíží IXO modelům (historické a rally modely, které mě zajímají), kvalita zpracování hrozná (když fyzicky v prodejně z 10 modelů vyberu s bídou jeden)
- tvarově bych jim zas až tak nevyčítal, je fakt, že 110R je asi trochu vyšší, ale i renomovanější výrobci někdy tvarově zprasí modely více než Abrex
- limitky s polepy, které mě absolutně nezajímají (koho jo?). No asi to má v jejich ekonomickém modelu místo.
- termíny: na svých www Abrex termíny neuvádí, na FB zmiňuje výhled, který pak upřesňuje (posouvá). Nicméně takovou 130RS, nebo oba modely 1201 slibuje až několik let, vždy slíbí před Vánoci, ono nic, další Vánoce a zas nic.
- komunikace: je fakt, že na FB komunikují jako žádná jiná firmy, aroganci bych jim určitě nevyčítal. Na druhou stranu je fakt, že nářky na problémy s kvalitou buď ignorují, nebo slíbí, že od určitého modelu bude vše OK - a ono je to stejné.

Jinak jestli nebudou dělat Fabii III, tak to je docela bomba. Ukazuje to asi na vážné problémy, že Škodovce došla trpělivost a pokud si našla jiného "dvorního" výrobce tak bych řekl, že to může firmu položit.

Speed

Příspěvek od Speed »

Abrex Škoda Fabia 3 dnes v mojej ruke.
Obrázek

Honza11691
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honza11691 »

Tak to by mně zajímalo. Píšeš žeje to 3ková Fábia od Abrexu, a mně napsali že do vánoc nebude nic. Tak kdy to chtěj vydat ofic?

EasyDaviD

Příspěvek od EasyDaviD »

Od Abrexu naozaj nie je, na FB Honza Matoušek písal, že je od i-Scale a podľa fotiek niektorých detailov súdim, že Abrex by to takto nezvládol vyrobiť ( https://www.facebook.com/media/set/?set ... 225&type=1 ). Takže ti napísali správne, že do vianoc od nich nič nebude. A na eBay už je aj biela Combi - (nefunkční link odstraněn adminem)
Škoda 1:43 a 1:18, Tatra 1:43, rally 1:43 + srdcovky 1:čokoľvek

Speed

Příspěvek od Speed »

V tom prípade sa ospravedlnujem za mylnú informáciu. krabička bola rovnaká dealerská akú používajú pri modeloch Abrex.

FKS

Příspěvek od FKS »

Jestli Abrex už nebude dělat nové modely škodovek, tak je otázka, jak to bude vypadat s modely starších typů... Možná nebude mít dostatek peněz na jejich vývoj a staré modely už nikdo další neudělá (IXO určitě nebude dělat tolik aut, které měl v plánu Abrex), nové modely pro škodovku ho asi živily. Je otázka, jestli Abrex nebude dělat jen Fabii III nebo jestli končí u nových modelů úplně. Abrex někde psal, že na každý model je výběrové řízení. Také není jasné, kde budou modely i-scale dostupné (možná jen u dealerů aut), jaká bude cena a jestli se budou dělat všechny barvy jako to dělal Abrex. Takže je to možná negativní zpráva.

Nejspíš Abrex Škodu naštval nekvalitním dílenským zpracováním v poslední době. Je to škoda, protože třeba Octavia III nebyla špatně udělaný model, tam byl třeba proti Fabii RS a Rapidu jasný posun k lepšímu, ale kvalita zpracování (začištění odlitků, lak, montáž) pokulhávala. Nevím, jestli Škoda dá licenci na Fabii III jen jednomu výrobci, tedy jestli třeba Abrex nebude dělat svoji verzi, ale jestli nebude moci dodávat pro Škodu Auto, tak do výroby asi peníze dávat nebude chtít.

RadimV

Příspěvek od RadimV »

EasyDaviD píše:Od Abrexu naozaj nie je, na FB Honza Matoušek písal, že je od i-Scale a podľa fotiek niektorých detailov súdim, že ...
Zdá se mi proporčně docela mimo. Ale fotky můžou zkreslovat.

EasyDaviD

Příspěvek od EasyDaviD »

RadimV je to fotené s bleskom, takže to môže byť naozaj skreslené. Uvidíme až budeme mať model reálne doma ;) . Snáď to čakanie naň nebude trvať dlho.
Škoda 1:43 a 1:18, Tatra 1:43, rally 1:43 + srdcovky 1:čokoľvek

Favorit

Příspěvek od Favorit »

na ebay sa už dá kúpiť aj kombi
(nefunkční link odstraněn adminem)

Honza11691
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honza11691 »

Na ebay píšou že výrobce je Minichamps, tak to jsem zvědavý jaká bude kvalita a cena.

Odpovědět

Zpět na „Sběratelské modely 1/43“