Modely TATRA 1:43
Re: Modely TATRA 1:43
Musím si ulevit - facebook IXO - samá užitková auta a rally. Opravdu je mezi sběrateli většina těch, kteří se nemůžou dočkat, až si koupí nový náklaďák?
To nevím, ale jsem si jistý, že si žádný zavodak ani náklaďák nekoupím. Moje sbírání má teď krizové období. Co chci, to není, drahé a nekvalitní resiny nechci a to ostatní nenazajima
Tady jsme s tím fnukanim asi špatně. Je spíš pro IXO Museum nebo do klasických aut...
Ještě, že nemusím kupovat skutečně auto. Drahé auto do zásuvky bych fakt nechtel a riziko, že nám benzinaky a naftaky casem zakazou je celkem velke. Des
Tady jsme s tím fnukanim asi špatně. Je spíš pro IXO Museum nebo do klasických aut...
Ještě, že nemusím kupovat skutečně auto. Drahé auto do zásuvky bych fakt nechtel a riziko, že nám benzinaky a naftaky casem zakazou je celkem velke. Des
Tak třeba já se hodně těším, až přijde první náklaďák - transportér trub - z klubu sběratelů Kaden.
Ale vždyť přece, i kdyby to IXO zabalilo úplně, existuje tolik starších modelů, krásných, na eBay a podobně, které se dají sbírat, že sběratelství nemusí být nutně v krizi. Ano, současné trendy jsou vesměs špatné, ale historie je obrovská, zvláště u 1:43.
A kdyby už nic, tak jestli mohu doporučit, každých 14 dní odložit částku na model 1:43 a za půl roku je na krásného klasika 1:18 od CMC. A věřte mi, kolegové, nebo ne, ale opravdu to stojí za to.
Ale vždyť přece, i kdyby to IXO zabalilo úplně, existuje tolik starších modelů, krásných, na eBay a podobně, které se dají sbírat, že sběratelství nemusí být nutně v krizi. Ano, současné trendy jsou vesměs špatné, ale historie je obrovská, zvláště u 1:43.
A kdyby už nic, tak jestli mohu doporučit, každých 14 dní odložit částku na model 1:43 a za půl roku je na krásného klasika 1:18 od CMC. A věřte mi, kolegové, nebo ne, ale opravdu to stojí za to.
No koukam ted, ze me IXO rano rozrusilo tak, ze jsem svuj prispevek napsal do uplne jineho tematu. Melo to samozrejme byt k tematu IXO. Tak se omlouvam.
Ahoj pánové, je tu mezi Vámi nějaký sběratel Dakarových kamionů? Nemusejí to být nutně tatrovky. Chtěl bych se zeptat jak takové modely sháníte?
Za každou pomoc díky.
Za každou pomoc díky.
Zdravím, Dakarových kamionu je všeobecně málo většinou jsou na zakázku; tady je pár adres :Sweellel@seznam.cz ,www.MarcusModel.cz nebo AutoModel.cz ten dodává Kamazy ,.
Podívám se děkuji, prosím o další případné tipy, kde ,,dakarky'' sehnat
To se snad ani nedá sbírat. Vůbec nikdo je systematicky nevyrábí.
Já vím jen o dvou. Tatra od Scale Masters a Kamaz od DIP Models.
-
Jo a ještě Autoart kdysi vyrobil Hino 1:43, ale to už asi nepůjde sehnat. To byl od nich tenkrát zase takový jeden nesystémový pokus.
-
A ještě bych možná progoogli takové firmy jako Norev nebo Eligor, nevím???
Já vím jen o dvou. Tatra od Scale Masters a Kamaz od DIP Models.
-
Jo a ještě Autoart kdysi vyrobil Hino 1:43, ale to už asi nepůjde sehnat. To byl od nich tenkrát zase takový jeden nesystémový pokus.
-
A ještě bych možná progoogli takové firmy jako Norev nebo Eligor, nevím???
Díky za odpovědi. Zatím jsem na tom s ,,Dakarkami" takto Moc toho nikde opravdu není. Něco se dá sehnat na E-bay ale zatím jsem tam ještě nenakupoval. Máte někdo zkušennost? Svět autíček má v nabídce předobjednávku Kamazů, ale nevědí kdy to dorazí což je škoda.