Modely TATRA 1:43

Odpovědět
H+H+

Re: Modely TATRA 1:43 resin

Příspěvek od H+H+ »

Je krasna! Barevná kombinace je poněkud zvlastni, ovšem velmi slusiva :)

Dali.B
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dali.B »

Ani nevím, jestli se to v takové barevné kombinaci někdy vyskytlo. Ale u těch náklaďáků je mi to šumák. :)

H+H+

Příspěvek od H+H+ »

Vidím to úplně stejně. Problém mám s tím, když je nějaký solitér vyráběn v modýlkovém provedení v různých barvách podle vkusu výrobce. Na druhé straně není vůbec jiste, jakou měl vůz puvodni barvu, když existují jenom cerno-bile fotografie ;)

T603

Příspěvek od T603 »

Používají atraktivnější zbarveni co se propagovalo na veletrzích. Nebo snad chcete vitrínu oranžovo, modro, šedou. :D
Přílohy
tatra-138-prospekt.jpg
tatra-138-prospekt.jpg (57.72 KiB) Zobrazeno 414 x

H+H+

Příspěvek od H+H+ »

No vida a je to jasne :)

ja1

Příspěvek od ja1 »

V době, Kdy se začala Tatra 138 vyrábět ,tak bylo dvojbarevné lakování moderní a žádané. Tatrám 138 to slušelo a Tatra dělala dvoubarevné lakování na přání. Doma jich ale moc nebylo. Ovšem tento model Schuco je totálně mimo. A nejen ve zbarvení. Jedná se totiž o vojenský, nikoliv civilní valník, ale kabinu má civilní. Nehledě na to, že kabina u modelú Schuco a původních Premium Clasicc jsou totálně 3patně.Nepatřím mezi kritiky provedení modelů ,ale v případě Tater 138 i148 od těchto výrobců musím dát jejich kritikům za pravdu. Je to škoda. protože hasičská nástavba ( až na spodek) i jeřáb AB 063 jsou pěkné.....

Dali.B
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dali.B »

Vojenský valník - asi ta rezerva za kabinou?
Tak to berme tak, že třeba někdo přebarvil na civilní původní vojenský a dal novou kabinu. :D
Jak jsem psal, u těch náklaďáků, kterých existovaly tisíce, to neřeším. ;)
A já to mám tak, že raději dám přednost mírně tvarově nepřesné kabině, ovšem kvalitně dílensky provedené, než reedici od SSM se sice správnější kabinou, ale příšerně slícovanými skly a hrozně provedenými rámečky kolem.
Mnohem víc mě štvou ty obrácené mailery na sklápěčkách. To si nedokážu představit, že by se to dalo takhle převrátit.

FKS

Příspěvek od FKS »

Kaden začal prodávat závodní Tatru 815 Tomáše Tomečka, viz: https://www.kaden.cz/tatra-815-2014-aer-tomas-tomecek

ja1

Příspěvek od ja1 »

FKS píše:
15 říj 2020, 22:14
Kaden začal prodávat závodní Tatru 815 Tomáše Tomečka, viz: https://www.kaden.cz/tatra-815-2014-aer-tomas-tomecek
Není to sice "Dakar", které také sbírám, ale hned jsem model objednal. Tatra mezi nimi nesmí chybět! Super počin Kadenu. Závodní Tatry si to zaslouží. A Kaden se tedy opravdu v modelech rozjel Po sklápěči 8x8, vojenské T815 - 7 10x10 a hasičských verzích T815 -7 4x4 a 6x6. to vypadalo, že dalších modelů už moc nebude, protože sami prohlašovali, že je to pro ně okrajová produkce. Teď to vypadá ,že přišli na to, že zájem o modely Tater je velký a s novinkami se letos roztrhnul pytel.....To je jedině dobře .Jen tak dál.... Jen kdyby novinky nebyly hned vyprodané nejen přímo u výrobce ,ale i na jiných e - shopech.

Dali.B
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dali.B »

Pánové, já si nemohu pomoci, ale Vaše nadšení nesdílím. U náklaďáků se tady řeší jak je co na modelu mimo a neodpovídá skutečnosti... U náklaďáků, kterých existují v různých provedeních tisíce. Ale tohle už není no-name náklaďák, tohle je model jedinečného závodního vozu. A pokud Kaden ošidí vývoj a použije stávající komponenty jen aby se ušetřilo... To čelní sklo je na skutečném voze 3x dělené, tady je vcelku. Systém zpětných zrcátek úplně jiný, prostě použijeme výlisky z náklaďáku.... Dál už jsem to ani nezkoumal, od toho dávám ruce pryč.

Odpovědět

Zpět na „Sběratelské modely 1/43“