Modely TATRA 1:43
Re: Modely TATRA 1:43 resin
Je krasna! Barevná kombinace je poněkud zvlastni, ovšem velmi slusiva 

Ani nevím, jestli se to v takové barevné kombinaci někdy vyskytlo. Ale u těch náklaďáků je mi to šumák. 

Vidím to úplně stejně. Problém mám s tím, když je nějaký solitér vyráběn v modýlkovém provedení v různých barvách podle vkusu výrobce. Na druhé straně není vůbec jiste, jakou měl vůz puvodni barvu, když existují jenom cerno-bile fotografie 

Používají atraktivnější zbarveni co se propagovalo na veletrzích. Nebo snad chcete vitrínu oranžovo, modro, šedou. 

- Přílohy
-
- tatra-138-prospekt.jpg (57.72 KiB) Zobrazeno 414 x
No vida a je to jasne 

V době, Kdy se začala Tatra 138 vyrábět ,tak bylo dvojbarevné lakování moderní a žádané. Tatrám 138 to slušelo a Tatra dělala dvoubarevné lakování na přání. Doma jich ale moc nebylo. Ovšem tento model Schuco je totálně mimo. A nejen ve zbarvení. Jedná se totiž o vojenský, nikoliv civilní valník, ale kabinu má civilní. Nehledě na to, že kabina u modelú Schuco a původních Premium Clasicc jsou totálně 3patně.Nepatřím mezi kritiky provedení modelů ,ale v případě Tater 138 i148 od těchto výrobců musím dát jejich kritikům za pravdu. Je to škoda. protože hasičská nástavba ( až na spodek) i jeřáb AB 063 jsou pěkné.....
Vojenský valník - asi ta rezerva za kabinou?
Tak to berme tak, že třeba někdo přebarvil na civilní původní vojenský a dal novou kabinu.
Jak jsem psal, u těch náklaďáků, kterých existovaly tisíce, to neřeším.
A já to mám tak, že raději dám přednost mírně tvarově nepřesné kabině, ovšem kvalitně dílensky provedené, než reedici od SSM se sice správnější kabinou, ale příšerně slícovanými skly a hrozně provedenými rámečky kolem.
Mnohem víc mě štvou ty obrácené mailery na sklápěčkách. To si nedokážu představit, že by se to dalo takhle převrátit.
Tak to berme tak, že třeba někdo přebarvil na civilní původní vojenský a dal novou kabinu.

Jak jsem psal, u těch náklaďáků, kterých existovaly tisíce, to neřeším.

A já to mám tak, že raději dám přednost mírně tvarově nepřesné kabině, ovšem kvalitně dílensky provedené, než reedici od SSM se sice správnější kabinou, ale příšerně slícovanými skly a hrozně provedenými rámečky kolem.
Mnohem víc mě štvou ty obrácené mailery na sklápěčkách. To si nedokážu představit, že by se to dalo takhle převrátit.
Kaden začal prodávat závodní Tatru 815 Tomáše Tomečka, viz: https://www.kaden.cz/tatra-815-2014-aer-tomas-tomecek
Není to sice "Dakar", které také sbírám, ale hned jsem model objednal. Tatra mezi nimi nesmí chybět! Super počin Kadenu. Závodní Tatry si to zaslouží. A Kaden se tedy opravdu v modelech rozjel Po sklápěči 8x8, vojenské T815 - 7 10x10 a hasičských verzích T815 -7 4x4 a 6x6. to vypadalo, že dalších modelů už moc nebude, protože sami prohlašovali, že je to pro ně okrajová produkce. Teď to vypadá ,že přišli na to, že zájem o modely Tater je velký a s novinkami se letos roztrhnul pytel.....To je jedině dobře .Jen tak dál.... Jen kdyby novinky nebyly hned vyprodané nejen přímo u výrobce ,ale i na jiných e - shopech.FKS píše: ↑15 říj 2020, 22:14Kaden začal prodávat závodní Tatru 815 Tomáše Tomečka, viz: https://www.kaden.cz/tatra-815-2014-aer-tomas-tomecek
Pánové, já si nemohu pomoci, ale Vaše nadšení nesdílím. U náklaďáků se tady řeší jak je co na modelu mimo a neodpovídá skutečnosti... U náklaďáků, kterých existují v různých provedeních tisíce. Ale tohle už není no-name náklaďák, tohle je model jedinečného závodního vozu. A pokud Kaden ošidí vývoj a použije stávající komponenty jen aby se ušetřilo... To čelní sklo je na skutečném voze 3x dělené, tady je vcelku. Systém zpětných zrcátek úplně jiný, prostě použijeme výlisky z náklaďáku.... Dál už jsem to ani nezkoumal, od toho dávám ruce pryč.