Modely TATRA 1:43
-
Re: Modely TATRA 1:43 resin
SSM jsou jinak distribuovány a byly vždy dražší. Vyrábějí až na vyjímky skoro samé vojenské verze což mě nebere. Každopádně se jedná o modely ze stejných výrobních forem. Existuje asi nějaká kooperace mezi SSM a PC. Například taková 815 UDS se prvně vyrobila pod hlavičkou SSM a u nás ji exkluzivně prodával Automodels. Poté se objevily dvě civilní verze, rovněž od SSM. Dodneška nevím o tom, že by tyto modely byly prodávány i od PC. Naopak třeba valníková 815 V26 byla prvně uvedena na trh od PC a až po nějaké době se objevila vojenská verze SSM. Je to model od modelu jiné, asi nějaké interní dohody, které se řídí ekonomickým potenciálem.
..."neberte život příliš vážně, stejně z něj nevyváznete živí"...
Také mě vojenské verze neberou. A stále čekám, že se 815 UDS bagr objeví od PC, ale prý je tam obava PC z reklamací, kvůli možnému rozpadání modelu při dopravě.
-
Nevím, ale celé to těleso bagru je plastové, možná to pro ně vyrábí samotná Herpa, která modely SSM distribuuje i ve vlastní síti, dokonce se objevují i v jejich katalozích.
Pravda je, že to ani spousta eshopů moc nechce prodávat, právě s ohledem na možné reklamace.
Jinak na Aukru se právě draží 815 6x6 CAS od Kadenu, která už je údajně u výrobce vyprodána. Příležitost jak si ji pořídit, věřím, že to bude v budoucnu ceněný model.
A není prý pravda, že se chystá další výrobní série. Osobně si myslím, že bude na dlouho od 6x6 utrum. Vždyť tuto seriovku vyvíjejí a vyrábějí už snad 3 roky než ji začali konečně prodávat. Není prý ani všech 200 fyzicky vyrobených a počet objednávek převyšuje deklarovaný výrobní potenciál.
Pravda je, že to ani spousta eshopů moc nechce prodávat, právě s ohledem na možné reklamace.
Jinak na Aukru se právě draží 815 6x6 CAS od Kadenu, která už je údajně u výrobce vyprodána. Příležitost jak si ji pořídit, věřím, že to bude v budoucnu ceněný model.
A není prý pravda, že se chystá další výrobní série. Osobně si myslím, že bude na dlouho od 6x6 utrum. Vždyť tuto seriovku vyvíjejí a vyrábějí už snad 3 roky než ji začali konečně prodávat. Není prý ani všech 200 fyzicky vyrobených a počet objednávek převyšuje deklarovaný výrobní potenciál.
Naposledy upravil(a) sberatel21 dne 03 zář 2019, 10:37, celkem upraveno 1 x.
..."neberte život příliš vážně, stejně z něj nevyváznete živí"...
Ako hodnotíš farbu oproti T111, T128? Nejako mi nesedí. Podľa fotiek sa zdá, že je svetlejšia . Ale asi aj tak vezmem rádiostanicu
Škoda 1:43 a 1:18, Tatra 1:43, rally 1:43 + srdcovky 1:čokoľvek
Zjišťoval jsem, jestli je tato 805 ve vojenském nebo civilním provedení, abych nezařazoval do sbírky vojenskou verzi. A zjistil jsem, že to bylo výstavní zbarvení pro strojírenský veletrh. Takže do ní půjdu. Viz popis pod fotkou.
Tehdy se asi vojenské pouštní verze ještě nedělaly.
Tehdy se asi vojenské pouštní verze ještě nedělaly.
EasyDaviD 111 i 128 mám v civilních barvách tak nemůžu posoudit.
Tak je to naozaj iný odtieň, fotky neskresľovali, škoda . Ale svetlú nechcem a hasičov nezbieram (iba ak nie je iná varianta). Keby tak mal ten zelený valník plachtu, tak beriem jeho, ale bez nej je pre mňa 805-ka taká nejaká - nekompletná. Takže asi nakoniec skončím u rádiostanice
Škoda 1:43 a 1:18, Tatra 1:43, rally 1:43 + srdcovky 1:čokoľvek
Jde sundat plachta u té civilní verze?