Modely TATRA 1:43
-
Re: Modely TATRA 1:43 resin
Pravidelným procházením stránek prodejců jsem zaznamenal u ModelsNavigatoru Tatry 815-7 6x6 od Kadenu změnu statutu "předobjednávka" na "není skladem". Nejvíc mě však zarazila poznámka, že výrobce už tento model nebude vyrábět. Neví někdo bližší informace? Znamená to, že Kaden nakonec model nevyrobí nebo se jen počet předobjednávek vyčerpal?
https://www.modelsnavigator.com/uzitkov ... -2017.html
https://www.modelsnavigator.com/uzitkov ... -2017.html
..."neberte život příliš vážně, stejně z něj nevyváznete živí"...
Je to cca měsíc, co jsem si psal s panem Petrovickým z Kadenu, sice kvůli úplně jiné věci, ale v mailu mi potvrdil, že chystají reedici hasičské šestikolky.
-
Ano, dle Kadenu to vážně vypadá, že model vyroben bude. A dokonce by nemělo ani příliš dlouho trvat jeho uvedení na trh.
Tak se uvidí, protože zrovna o tomto modelu se mluví už několik let.
Tak se uvidí, protože zrovna o tomto modelu se mluví už několik let.
Tatra Force 6x6 CAS je už nejspíš hotová. Dnes mi byla nabídnuta Kadenem. Bude to limitovaná edice 200ks a cena je 2300,- Kč.
Naposledy upravil(a) mazarek dne 22 srp 2019, 21:00, celkem upraveno 1 x.
Je to pravda. Tatra CAS 6x6 je ode dneška v nabídce na stránkách Kadenu. : http://www.kaden.cz/kadenhracky/?s=novinky
-
Jsou pěkné, mají dokonce jiné označení na kabině než předchozí vyrobené.
Jestli se nepletu, předchozí vyrobené (nemám ji) byly celé die-cast. Tato nová je diecastová kabina a nástavba z resinu.
JJ, nejspíš z toho důvody to podvozky nevydržely a lámaly se.
Pokud by někdy ještě dělali CAS, tak bylo dobrý udělat model v jiné barevné kombinaci (našel jsem čtyři). Jinak je škoda, že nevyužijí podvozek 6x6 + kabinu Force, protože reálných předloh jsou spousty.
-
Myslím, že je zbytečné neustále opakovat fakta, že Kaden Tatry vyrábí pro náš trh jen jako takovou přidruženou výrobu. Jejich každodenní výrobní činnost naplňují dlouhodobé zakázky pro zahraniční. Vyloučit se nedá nic, ale je třeba počítat s dlouhou čekací dobou. Vždyť jen na řádnou sériovou výrobu této modifikace se čekalo od roku 2011 a to šlo o pouhou výrobu nové formy pro nástavbu. Já mám Kaden rád a moc jim fandím, jejich modely jsou krásné. Netvrdím, že se nedají najít nedostatky, ale nic není bezchybné. Cením si toho, že to je 100% tuzemská firma se 40-letou tradicí, která zde nejen sídlí, ale i fyzicky vyrábí. Dodneška považuji jejich Terrno za nejkrásnější model, který vlastním a který jsem viděl. I kdybych se jednou chtěl nebo musel zbavit všech modelů tak Terrno si vždy ponechám a bude mě provázet po celý život.
Zdravím kolegové ,tak tento týden došly 3 Tatry 128 od PC, z Ráj autíček .Je zajímavé že ty samé od SSM jsou o 300Kč draší akorát je rozdíl v barevné laku. Takže přibyly Tatra 128C ,Tatra 128N a Tatra se skříňovou nástavbou .U Tatry 128N jde sundat plachta ,vcelku povedené modely .Už začínám mít problém s místem , jinak jsem spokojen.