Kultovní auta ČSSR/Kultowe auta PRL/Retroautók/Autolegendy

Odpovědět

Budete si Kultovní auta ČSSR kupovat?

Objednám si předplatné
48
42%
Předplatné si objednávat nebudu, budu si kupovat jen ty modely, které mne zajímají
30
27%
Koupím si jen pár modelů
18
16%
Nebudu si kupovat
17
15%

Celkem hlasů: 113

Martin_Happy

Re: Kultovní auta ČSSR/Kultowe auta PRL/Retroautók/Autolegendy

Příspěvek od Martin_Happy »

já vím, škodovek se dočkáme tak v desetiletém horizontu od abrexu.

Ale hlavně že máme blbé syreny a Warszavy, o které nikdo nestojí :(
Rally 1:43, Dreamgarage 1:18

robbie137

Příspěvek od robbie137 »

To je vec osobneho vkusu a zaujmu, mne sa viac ako ze su tam Syreny a Warszavy nepaci ze je seria precpana ruskymi "tankami" ktore tu taktiez nikdy nejazadili, teda ak prave nedorazil k nam nejaky rusky sudruh.

lada

Příspěvek od lada »

Nevím jaký "ruský tanky" máš na mysli. Z tech co jsou zatím na str. kult.auta se tu moc nevyskytovaly Záporožci a možná tady nejezdily Lada 1111 Oka. Rozhodně bych víc uvítal celou řadu Lada (VAZ 2101 až Samara 21099) než Syrena 105, 104 atd. nehledě na to, že jsou ty auta téměř identická.

Barťák

Příspěvek od Barťák »

Ty Syreny a jiné auta,co se k nám ani nedovážely mě taky dost štvou,taky marně čekám na Ladovky a jiný fakt kultovní auta u československa,ale to asi až Abrex a pak jen čekat,jestli se někde něco nevyskytne no...uvidíme,jaká bude série náklaďáků,ale podle toho,jakej jim tam vládne pořádek...doufám,že až u nás vyjde Liaz škoda 706 MTS, tak bude v čs barvách a ne v německejch cirkusáckejch.

lada

Příspěvek od lada »

Dneska jsem mluvil s Atlasem a bylo mě sděleno následující : objednal jsem Tatru a odhlásil odběr náklaďáků. Liaz až bude např. za rok jako 10 nebo 15 - musím odebrat vše počínaje Ifou, která je po T148 (vzít celou kolekci nákl.aut až po Liaz). Fox Toys Liaz nabízí za 2000,-, pokud by byl v kolekci max jako 4 nebo 5 tak se to vyplatí pak vyjde laciněji ho koupit na aukru nebo (nefunkční link odstraněn adminem) a nebo http://www.automodely-hracky.sk/automod ... 145-1-Liaz.

robbie137

Příspěvek od robbie137 »

Lada : Co sa tyka Syren suhlasim s tebou. Lady tu jazdili, tak OK nech su tam i ked su, podobne ako Syreny, tiez takmer rovnake :-) ale neviem ci si u nas niekedy videl na ceste : ZIL 111, GAZ 12 ZIM, GAZ 67B, GAZ M-20 Pobeda, GAZ 13 Cajka, Moskvic 400, Volga GAZ M-22, Volha GAZ 24-10, VAZ 1111 OKA, ZAZ 1102 Tavria, RAF 2203 alebo Moskvic 2141 Aleko. Videl ? Napis, rad sa dozviem nieco nove, zaujima ma to. Ale aby sme sa chapali spravne, ja si kupujem vsetky, aj tie co spominam. Su to pekne modely za vceku rozumne ceny. Este pred par rokmi tu nebolo nic a tak som rad za to co vychadza. A samozrejme tiez mi chyba Skoda, Tatra ale aj Praga, Avia, Aero, Walter, Jawa, Wikov .... tak som rad ze je tu Abrex ...

Karlosek

Příspěvek od Karlosek »

Náš trh je malý, DeA vyprodávají v kultovkách to, co neprodali v Rusku a Polsku. Akorát dají jinou SPZ. Proto bych nějaké Tatry a jiná ČS auta nečekal, v Rusku nebo Polsku by o ně nebyl zájem.

shimmansky

Příspěvek od shimmansky »

robbie137, odporúčam kúpiť si knihu Auta východního bloku , Jan Tuček, vydavteľstvo GRADA.Píše sa tam o automobiloch ktoré sa vyrábali od roku 1945 až 1990 a dočítaš sa aj o tom či sa dovážali do ČSSR.

FKS

Příspěvek od FKS »

Volha 22, Volha 24-10, Tavria, Moskvič Aleko (ten u nás zatím v sérii bohužel není) tady jezdily, RAF 2203 LATVIJA v omezeném množství taky, tyhle modely do série patří. GAZ 67B tady nejezdil, Moskvič 400 asi taky ne. Místo těchto modelů a Syren (to je asi nejkřiklavější případ) tam prostě měly být např. všechny lady. Ale nezměníme to...

Tu knížku Auta východního bloku jsem chtěl taky doporučit, ale předběhl mě shimmansky :) Tak na ní dám alespoň odkaz:
http://www.grada.cz/auta-vychodniho-blo ... a/katalog/

lada

Příspěvek od lada »

Musím ti i když nerad odporovat. Co se týká GAZ 12ZIM, Poběda, Čajka a ZIL 111 ty používala naše vláda (Husák) a vysoce postavený komouši. GAZ 67B se myslím používal v armádě před gazem a uazem. Volga GAZ M-22 byl kombík od M21 a použivala je Taxislužba a Spoje (ještě Moskviče 408 - 2místný, místo oken plech). Volha GAZ 24-10 byla modernizovaná 24 a používala se hlavně jako auto papalášů (ředitelé, náměstci) pokud nebyla Tatra 603 později 613. ZAZ 1102 Tavria v typicky béžové barvě (stejná barva co nabízejí kultovky) stojí tady u nás o dva baráčky vedle. RAF 2203 Latvia se u nás používala co by Taxi nebo jako mikrobus místo 1203, dokonce byla v HK jako sanita a myslím si, že nebyla jediná. Moskvic 2141 Aleko měl známej, dokonce jsem se s nim svezl. Aleko byla okopírovaná Simca 1307/1308. Co se týče Moskviče 400 byl to licenční Opel stejně jako Poběda M20 a Warszawa M20 byly od američanů. Já ho u nás neviděl a ani ho tu nepamatuju, po válce tady bylo všechno možný, tak proč ne moskič 400 alias opel. VAZ 1111 OKA - vím, že se měl vyrábět jako poloviční Vaz 2101 a výroba se posunula o pár let, ale vůbec si nevzpomínám, že by se sem tento model auta dovážel.

Odpovědět

Zpět na „Sběratelské modely 1/43“