Kultovní auta ČSSR/Kultowe auta PRL/Retroautók/Autolegendy
- hurvajs
- Kontaktovat uživatele:
Re: Kultovní auta ČSSR/Kultowe auta PRL/Retroautók/Autolegendy
Tak v pondělí po dlouhé době,opět něco pro mě "papaláš auto" Zil 111 

Na stránkách kultovních aut ČSSR jsou další čísla, žádné překvapení. Proti Maďarsku nás (zatím) ošidili o Moskvič 2141, který tady na rozdíl od dalších aut jezdil. V Maďarsku jsou u čísla 70 a píšou, že to mají na 70 čísel celkem, tak jsem zvědavej, jestli tedy opravdu u tohoto čísla skončí... U nás to asi bude podobný. Ale spíš tipuju, že to budou natahovat jako v Polsku. Z toho bych asi radost neměl, je to dilema, jestli odhlásit a nemít kolekci kompletní.
No já doufám,že to bude jako v Polsku,protože si chci koupit barkase s plachtou.
Barkas s plachtou u nás vyjde jako č. 59, na toho se taky těším. V Polsku to u ž nastavili na 120 čísel a dávají tam i západní auta, to už bych asi nevydržel, to prodlužování za každou cenu se mi nelíbí. Proto doufám, že u nás to skončí číslem 70 a stihnou tam dát všechny auta, co tady opravdu jezdily, tj. např. ladovky a volhy, o které nás z neznámých důvodů dosud šidí na úkor několika variant syren atd.
Máš pravdu,já jsem si to spletl s Trabantem 601 Univerzal,ten je v Polsku později.
-
No, mne osobně spíš vaděj ty polský samochody. Třeba toho Tarpana fakt mít nemusim. Ty západní auta beru určitě. Jezdili tady - buď jako vekslácký káry nebo třeba po revoluci jako dovoz ze západu. Snad by ještě mohlo dojít na další varinaty T613. To je asi tak jediný reálný, co může vyjít z čs. aut. Možná ještě nějakej předchůdce T603. Ale pak už asi nic.
Mě ten Tarpan přijde zrovna zajímavej, byť tady vůbec nejezdil, ale vadí mi, že tam dali 3 syreny a 4 warszawy, zatímco jiný auta nám upírají, už jsem to psal několikrát, u ladovek, volh a moskvičů prostě mají dluhy...
Že bude ještě nějaká tatrovka už nedoufám, přitom u T613 si mohli s menšími náklady (pokud by na to mysleli dopředu před výrobou formy) připravit i "plasťáka".
Že bude ještě nějaká tatrovka už nedoufám, přitom u T613 si mohli s menšími náklady (pokud by na to mysleli dopředu před výrobou formy) připravit i "plasťáka".
já jsem kultovky už zrušil. Přestali být pro mě zajímavé, tím co tam začali dávat. Navíc kvalita byla alespoň u mě vždy menší a menší. Atraktivní to pro mě bylo tak do 30 čísla, pak mě začali přesvědčovat, že to s kultovkama ČSSR už má hodně málo společného. Navíc přestali lidi motivovat dárkama, který alespoň potěšili. Za ušetřené peníze si každý druhý měsíc mohu pořídit něco dražšího. Třeba nějakou limitku od foxtoys.
-
Tak nějak. Třeba mohli dávat vitríny. Ono těch 20 kč na čísle neni óbr sleva. Pokud se mi nějakej kousek líbí, koupim si ho v trafice. Jako nyní Čajku. Pokud se podívám na tu současnou šestici, tak ty polský samosery mne skutečně nezajímaj. Samaru už mám 3 dv. a k ní už 5 dv. mít nemusim (i když je fakt, že pokud by si mezi těma Samarama měl vybrat jednu, tak radši tu modrou 5 dv. než bílou 3 dv.). Snad toho Warťase možná, protože mi přijde jako zajímavá a nám neznámá varianta známýho auta, Čajka ted samozřejmě jo a i ten Melkus chci, protože mi přijde zajímavej a jelikož to auto neznám, tak se i rád "seznámim". No ale je fakt, že z tý další sedmičky, co je dosud anoncovaná, se mi vyloženě nelíbí jen ten pick-up 125p + ten úplně neznámej Tarpan. ty další kousky, přestože se tu ne všechny hojně vyskytovaly, mi už přijdou zajímavý. Asi proto, že mi přijdou atraktivní sporťáci a dodávky. No a 127 je bez diskuze.
-
Séria kultových áut vychádza už aj v Bulharsku, pod názvom Legendarni koli, prvý model Moskvič 408