Spark
Re: Spark
BRG je přímo ikonická barva, ale není vždycky stejná. Když vzpomenu na Rover 600, tak metalická byla světlejší a perleť výrazně tmavší. To vím určitě, protože jsem je viděl stát vedle sebe. Nejvíc mu ovšem slušela ta zmíněná vínově červená. Vzpomínám na 600 ti, což byl dvoulitr s kompresorem. Červený v kombinaci se světle béžovou kůží a dřevem na přístrojovce. Fakt krásný
Rover 600, to mi musel pomôcť gúgel, že ktorý to je. To bola tá spolupráca s Hondou. Tu toho jazdilo pramálo, skôr nič. Označenia som nestíhal a nestíham. Za ním, čo čítam, šiel Rover 75 a ten vídavam na cestách, tiež pekný a s výraznejšou maskou.
Tá červená mu pasuje asi viac ako zelená, teda teraz, keď som pozeral fotky.
Tá červená mu pasuje asi viac ako zelená, teda teraz, keď som pozeral fotky.
Před zahájením prodeje Roveru 75 se dělal výprodej vyrobených 600 a 400. Stály v přístavu a slevy byly fakt velké. V Plzni se jich prodalo celkem dost u dealera BMW. Rover 75 byl krásný, ale jak se BMW Roveru zbavilo, tak byl prodej v Česku ukončen. V Německu se prodával dál, byl ještě kombík, potom mírný facelift a nakonec byl přeznačkován na MG ZT, ale výroba se musela vrátit do staré fabriky. Novou si BMW nechalo a od té doby tam vyrábí nové Míní. Roveru 75 mi bylo fakt líto. Nejhezčí byl před faceliftem. Nakonec se vyráběl ještě v Číně, ale pod názvem Roewe. Zda je i modýlek, to si nejsem jistý . To by možná věděl Stanley…
Ještě model po faceliftu a jako MG ZT 2001:
Ještě model po faceliftu a jako MG ZT 2001:
- Přílohy
-
- IMG_2628.jpeg (51.66 KiB) Zobrazeno 255 x
Aj 75-ke pasuje viac táto červená. No ja som všeobecne nadšenec červenej na autách, tak to môže ovplyvňovať. Trebárs Jag XJS, čo sme tu už veľakrát omieľali, tak do garáže jedine v červenej, jedine kupé, s bočnými lamelami pred facelitom, oválne predné svetlá, no iba 6V. Mám to premyslené, ale nad realizáciou sa už netrápim.
A tieto kolá… A Matrix
A tieto kolá… A Matrix
Problémy s výberom farby mávam často, niekedy aj chvíľu ľutujem, že som nevzal inú.
Naposledy som riešil Lagondu od Matrixu, takú nedávno-novinku.
Vo výbere bola modrá alebo červená, tú krémovú som nechcel, ale nevyzerá zle. No a predtým tiež obdobný problém s Lagondovou Mulou, kde boli iba dve farby. V reáli bolo postavené len jedno vozidlo, strieborné. V súčasnosti je prestriekané na modrú.
Predpokladal som, že záujem bude hlavne o to strieborné z hľadiska histórie, no keď som pozeral ponuku na ebay, tak modré už celkom vymizlo. Takže je to opačne.
Naposledy som riešil Lagondu od Matrixu, takú nedávno-novinku.
Vo výbere bola modrá alebo červená, tú krémovú som nechcel, ale nevyzerá zle. No a predtým tiež obdobný problém s Lagondovou Mulou, kde boli iba dve farby. V reáli bolo postavené len jedno vozidlo, strieborné. V súčasnosti je prestriekané na modrú.
Predpokladal som, že záujem bude hlavne o to strieborné z hľadiska histórie, no keď som pozeral ponuku na ebay, tak modré už celkom vymizlo. Takže je to opačne.
Kombík keď vyšiel, nejavil som oň záujem a teraz by záujem bol, ale ponuka je zlá.
Možno Matrix niečo časom urobí, lebo verzií kombi bolo viac.
To kupé bolo vytvorené pre potreby skúšok techniky nového modelu Virage, preto iba jeden kus. Aj keď je to teda spleť všeličoho, zaujímavý je dosť.
Možno Matrix niečo časom urobí, lebo verzií kombi bolo viac.
To kupé bolo vytvorené pre potreby skúšok techniky nového modelu Virage, preto iba jeden kus. Aj keď je to teda spleť všeličoho, zaujímavý je dosť.
Dnes som našiel potešujúcu novinku u Matrixa - Monteverdi Hai GTS
Hai v prevedení s čiernym spodkom a veľkým nápisom MONTEVERDI. Zaujíma ma červená, tie ďalšie dve farby ani neviem či boli. Hai, ale vo verzii SS, robil Bos v troch farbách, červenú mám v zbierke. Ale zaujímavá je v bordovej, to je prvý vyrobený Hai, okrem farby poznateľný nízko umiestnenými kľučkami dverí. Udáva sa, že sú štyri Hai, z toho dva akože repliky, postavené v neskorších rokoch z ND u Monteverdiho.
Hai v prevedení s čiernym spodkom a veľkým nápisom MONTEVERDI. Zaujíma ma červená, tie ďalšie dve farby ani neviem či boli. Hai, ale vo verzii SS, robil Bos v troch farbách, červenú mám v zbierke. Ale zaujímavá je v bordovej, to je prvý vyrobený Hai, okrem farby poznateľný nízko umiestnenými kľučkami dverí. Udáva sa, že sú štyri Hai, z toho dva akože repliky, postavené v neskorších rokoch z ND u Monteverdiho.
Myslím, že Hai SS byl vyrobený jenom jeden. Ten pro autosalon:
Další jsou prý jenom repliky.
Ostatní originální Žraloci jsou v provedení GTS. Poznají se podle delšího rozvoru a těch nápisů na boku. Přeměřovat jsem to nebyl. Nikdy jsem vůz ve skutečnosti neviděl
Další jsou prý jenom repliky.
Ostatní originální Žraloci jsou v provedení GTS. Poznají se podle delšího rozvoru a těch nápisů na boku. Přeměřovat jsem to nebyl. Nikdy jsem vůz ve skutečnosti neviděl