nOstalgia
Re: nOstalgia
To na.ere, v sobotu jsem si vyzvedl model, a za hoďku jsem si jej vybalil, zpracování parádní, ale chyběl volant uvnitř. Tak jsem šel zpět do Foxtoys a tam mi řekli, že jiný už nebude, že je vyprodaný a to i v Autocultu. Tak jej budou reklamovat, nic jiného nezbývá. To fakt na.ere. 

-
čekám na modro-bílou 603-1 od IXO-IST. Bude to poprvý co tento model vyjde v plnohodnotné podobě a navíc vypadá krásně. Já si u proudnicové karoserie prostě představím Tatru, která se v tom vývoji realizovala desetiletí. Nejsem znalec ani odborník proto nechci plácat nesmysly, přesto čistě subjektivně vzato mě to u Škody přijde spíš jen jako taková "kuriozita". Nechci žádného příznivce škodovek popudit, přesto si pod značkou Škoda prostě nepředstavím proudnicové auto a i z toho důvodu si nekupuji tak drahý byť kvalitně vyrobený model.
..."neberte život příliš vážně, stejně z něj nevyváznete živí"...

sberatel21 no vidíš. A ja som si túto "kuriozitu" práve preto kúpil (ešte je teda stále na ceste ku mne). Inak modro-biela T603-1 nebude prvá plnohodnotná, tou je čierna "od" FOXtoys
. A je to boj, ale asi vyhrá práve tá modro-biela.

Škoda 1:43 a 1:18, Tatra 1:43, rally 1:43 + srdcovky 1:čokoľvek
-
Však to je v pořádku. Co sběratel to jiný objekt jeho sběratelského zájmu. Mě nikdy nepřitahovaly prototypy nebo nějaké extra vychytávky. Soustředím se na sériově vyráběné modely. Dá se dokonce říci, že čím rozšířenější auto bylo, tím větší zájem v podobě modelu o něj mám.

Ja som na tom podobne, preto som napríklad od Matrixu nevzal T613 VIGNALE COUPE. No táto škodovka je proste nádherná a k T87 celkom pasuje, aj keď je to iba prototyp.
Ale máš pravdu, čo zberateľ, to unikát
a v tom je to práve pekné.
Ale máš pravdu, čo zberateľ, to unikát

-
Přesně tak. Já si přesto T613 zakoupil. Je to sice prototyp, ale odvíjela se od něj výroba sériového auta. Je tedy zajímavé porovnat jak se lišil prototyp od série. Ta Škodovka je však bohužel jen takový výkřik do prázdna a vzhledově se podle mě nemůže Tatře rovnat.

Rovnať sa síce nemôže, ale hodí sa k nej. Naopak model T613 VIGNALE COUPE nie je robený podľa pôvodného auta, ale už opraveného a dotvoreného
a to u mňa asi zavážilo najviac. Aj keď stále po nej pokukujem, takže kto vie 

[quote="EasyDaviD"]Rovnať sa síce nemôže, ale hodí sa k nej. Naopak model T613 VIGNALE COUPE nie je robený podľa pôvodného auta, ale už opraveného a dotvoreného
a to u mňa asi zavážilo najviac. Aj keď stále po nej pokukujem, takže kto vie
[/quote
Tatra T613 coupé je jeden ze tří prototypů (spíš by měl být označován jako funkční vzorek) Tatry 613 vyrobených v roce 1969 s karoseriemi vyrobenými italskou karosářskou firmou Carrozzeria Vignale jako jedna z možných karosářských verzí. Není to tedy žádná předělávka původní karoserie. Všechny prototypy se podrobily náročným zkouškám na zkušebním polygonu NAMI v SSSR a u nás v Kopřivnici i v běžném provozu. A právě kupé mělo při zkouškách v běžném provozu nehodu, kdy bylo dost poničené......

Tatra T613 coupé je jeden ze tří prototypů (spíš by měl být označován jako funkční vzorek) Tatry 613 vyrobených v roce 1969 s karoseriemi vyrobenými italskou karosářskou firmou Carrozzeria Vignale jako jedna z možných karosářských verzí. Není to tedy žádná předělávka původní karoserie. Všechny prototypy se podrobily náročným zkouškám na zkušebním polygonu NAMI v SSSR a u nás v Kopřivnici i v běžném provozu. A právě kupé mělo při zkouškách v běžném provozu nehodu, kdy bylo dost poničené......
To viem. A práve na tú nehodu som narážal, lebo zjednodušene povedané potom už nebolo na 100% identické s pôvodným autom 

-
Tím chcete říci, že se auto opravilo do podoby, která neodpovídala jeho původní podobě a podle tohoto pozměněného auta byl vyroben model?