nOstalgia

Odpovědět
EasyDaviD

Re: nOstalgia

Příspěvek od EasyDaviD »

Nemám ani jeden, ale povedal by som, že asi Spark ;) , no ten už sa nepredáva.
Škoda 1:43 a 1:18, Tatra 1:43, rally 1:43 + srdcovky 1:čokoľvek

miroussm

Příspěvek od miroussm »

Já mám ten od Sparku a musím říct, že je krásnej. Jeden je zrovna na aukru.

miroussm

Příspěvek od miroussm »

Udělal jsem si radost k Vánocům a koupil slavnou Škodovku. Musím říci, že mě model překvapil, je opravdu velice precizně zhotoven. Krásnej model. Zajímalo by mě, kolik stojí vývoj a výroba takového modelu, jak moc se náklady vrátí. Je dotažen do hodně dobrých detailů. Kéž by za tyto peníze byl každý model takový.

ObrázekObrázekObrázekObrázek

Paganini
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paganini »

U Foxtoys je možné zakoupit model ÚVMV 1100GT v měřítku 1:43. Jedná se ruční resinový model od pana Doležala (AD-model). Model má leptané a chromované díly. Cena 1100.-.

(nefunkční link odstraněn adminem)

Martin_Happy

Příspěvek od Martin_Happy »

Zas tak hezky to teda nevypadá na té jedné fotce :?
Rally 1:43, Dreamgarage 1:18

rocs

Příspěvek od rocs »

Neviem ako v reále, ale aj podľa mňa, na základe tejto fotky, neide o žiaden "super model". Napr. tie stĺpiky vyzerajú zúfalo.

Paganini
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paganini »

Pridávám pár fotografií modelu ÚVMV GT 1100 od Fox toys, omlouvám se za sníženou kvalitu fotek.
Dojem z modelu? Ve skutečnosti vypadá mnohem lépe než na fotkách.
Tvar má myslím na ruční práci dost přesný (až na záď která je trošku pokroucená-možná jen u mého odlitku),
má zajímavé doplňky: přední maska, chromované části, leptané stěrače, dále pěkně vyvedený interiér (který bohužel na fotce není vidět),
trochu zamrzí odfláklé opracování odlitku - nezatmelené bublinky na zádi, lakování je také trošku horší - zalité spáry, neobroušené sloupky
Model se nedá srovnávat se 130RS od Fox/Spark, kde šlo o strojovou výrobu a investice byla mnohem vyšší.
Ve srovnání s modely od pana Knoppa - model GTčka má lepší tvarovou přesnost a vypracovanější interiér, ale řemeslné zpracování má lepší pan Knopp...

carabo

Příspěvek od carabo »

Vďaka za info o modelu a aj za fotky. Je pekné, že už sa niekto pokusil o takýto model ale mňa ten model dosť ruší. Príde mi dosť hrubý, neopracovaný s málom detailov. Ja som na koncepty a aj sa ich snažím zbierať ale toto asi do zbierky nepojde. Podbehy na modely odstávajú, su hrubé, stlpiky okien su hrubé a nie je tam ani chromovaná lišta. Kolesa su veľmi zasunuté v karosérií a ani veľmi nepripominajú tie škodovacké. Z boku to auto vyzerá dobre. Vzadu ma ruší cele zadne čelo. Malo by byť rovné opticky rozdelené chromovaným náraznikom. Na modely to pôsobý ako niejaky vystupok na ktorom su umiestnene zadné svetla. Samozrejme vychádzam z fotografií a je to len môj názor.

Paganini
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paganini »

Záď je dle mě tvarově v pohodě (jen u mého modelu trochu zkřivená) - dle fotek originálu tam nárazník nebyl, jen příčná lišta v barvě vozu (později možná zvýrazněná chromováním),
kola jsou možná trošku víc utopená, ale modelu by hodně pomohlo nabarvit podběh na černo,
pak by pomohlo boční sloupky a lem okna udělat z leptu (jako má eRko od NEA)
Přikládám pár fotek originálu pro srovnání:

miroussm

Příspěvek od miroussm »

Na stránkách Foxu je zmínka o jejich stánku v Norimberku, ale především připravovaná okruhová Š130. Vypadá to fakt pěkně, od koho to asi je? jen by mě zajímala cena :). Vím, že to je 1:18 ale tam sem nějak nenašel kam to dát.

Odpovědět

Zpět na „Sběratelské modely 1/43“