Modely TATRA 1:43

Odpovědět
koprfilmtatra

Re: Modely TATRA 1:43 resin

Příspěvek od koprfilmtatra »

Barťák

Příspěvek od Barťák »

těším se moc!!!:)budou i jiné varianty nástaveb???

koprfilmtatra

momentálně se zvažuje výroba tahače 6x6(v podstatě stejný podvozek jako sklápěč jen s točnou a dalšími drobnostmi), dále bude v budoucnu T-815 6x6 TP a v druhém pololetí roku 2012 také UDSka.

Barťák

Příspěvek od Barťák »

Skvělá informace,díky ;) myslíš,že by se mohla časem vyrábět T-148 od IST v plné verzi jako je tomu u kultovek a propracovanějších modelů od IST??

koprfilmtatra

s tou 148 od IST netuším...
PS: ještě jsem zapoměl na 815 S1 verzi Arktik ;)

Barťák

Příspěvek od Barťák »

Díky moc za info.Chtěl bych trochu rozšířit sbírku co se týče náklaďáků z dob ČSSR,zatím mám je V3Sky a stočtyřicetosmičku od tebe (doufám,že nevadí tykání :D ) pak teda ještě od Kadenu 815ku ,je to sice nový model ale za to je to fakt super,celá kovový...nádhera,kéž by dělali i jiný modely.No pak sem zvědavej ty Avie a tušim, že se tu psalo i o Liazkách na příští rok ne? Ale Tatra je prostě Tatra,doufám,že se jí bude dařit po spojení s Dafem.Ale mrzí mě,že to prostě už nebude jen náš rize český náklaďák,kabina byla teda hezčí tatrovácká a motor už taky nebude Z Tatry,konec vzuchem chlazených motorů z Kopřivnice?? :( Mám z toho smíšené pocity nebo jaký na to máš názor ty??

koprfilmtatra

Já sbírám pouze modely Tatrovek, jak modely tak i hračky, tudíž o ostatních modelech mám jen zběžný předhled. Sbírám také vše okolo tatry.
Co se týče spojení s Dafem, tak mnozí v tom vidí, že se tatře začne dařit, já však problém vidím jinde, a to v marketingu. Do konce roku měli vyrobit 300 kusů těch Dafter, zatím z linky sjelo pouze 5 seriových kusů.
Kabina by se snad dala ještě překousnout, ale konec našich motorů je špatný. V současné době je již vyvinutý a odzkoušený vzduchem chlazený motor TATRA splňující nastávající limit EURO 6. S tímto motorem se počítá do tzv.sedmičkové řady. Klasické Tatry by se měly přestat vyrábět koncem příštího roku, hasičská velká kabina ještě o rok déle.
Že by nová tatra byla nějaký trhák, tak to zatím nejde vidět, na lince se dělají pořád klasické tatry, nyní velká objednávka arktiků na východ.
Je škoda, že ty nové ,,tatry,, již nebudou ty staré dobré jednoduché vozy...

Barťák

Příspěvek od Barťák »

Chce se brečet co???Ale tak snad to nějak dopadne a ty motory pojedou dál,byla by to ohromná škoda!!!Jinak já sem taky fanda do Tater,jednou bych si chtěl koupit opravdovou 613ku a uplně ju vyšperkovat.Pár hraček Tatrovek mám taky,plechovou 1:43 Dakar,pak 2 T-613 na bowden,na setrvák T-138 mlíkař ,od Monti metalu T-623 narex a pak kultovky a modely v 1:43.Co máš ty??? ;)

koprfilmtatra

;)
Nějaké starší fotky mé sbírky najdeš zde:
(nefunkční link odstraněn adminem)
Sice jsou už dost neaktuální, ale alespoň něco ;)
http://postimage.org/image/6gaw768w9/

Barťák

Příspěvek od Barťák »

Ty už máš 815ku doma??no myslim,že našetřím náký peníze a objednám u tebe něco víc :D u vás v muzeu sem byl dvakrát a chystám se tam zase,je to jako chrám pro tatrováky:D moc se mi u vás líbilo,byl jsem i v Příboře,škoda,že tam už to nefrčí...

Odpovědět

Zpět na „Sběratelské modely 1/43“