Modely 1:50
Re: Modely 1:50
Kdoto vyrábí? Nějak to nemohu najít ...
Kvalita celkem pokulhává ...
Kvalita celkem pokulhává ...
-
Ja si myslím, že s kvalitou je to OK, veď sa jedná o mierku 1:50. Čo tak Motorart John? Mohol by si to poznať, robia aj celkom kvalitné 1:43 modely Volvo a Saab.
Alebo sa pozri sem - ceny hovoria za seba - (nefunkční link odstraněn adminem)
Alebo sa pozri sem - ceny hovoria za seba - (nefunkční link odstraněn adminem)
Re: Kdo to vyrábí?
Ahoj vyfocené modely jsou od více výrobců. Modely CAT vyrábí NORSCOT,Komatsu,Liebherr 564 a Volvo bagr je od JOAL, volvo dumper je od MOTORARTu. Scanie R620 8x4 Topline a T580 8x4 Topline a Goldhofer je od TEKNO. Iveco Stralis a Scania R 580 je od Universal Hobies. Ostatní modely až na jeden Sprinter (Dickie) jsou od SIKU. A všichni až na pár vyjímek Made in China
Re: Ještě k cenám!
Neznamená že když je model za danou cenu nelze ho někde sehnat levněji popřípadě dráž. Já ted hledal Liebherr demoliční a jeden ho má za 2370kč a druhý 4350kč. V obou případech se jedná o ten samý model a to už je celkem dost.
-
Ohľadne cien - zdieľam podobný názor. Ja napríklad nikdy nekupujem v E-shopoch na SK a v ČR len naozaj výnimočne. Stačí trochu trpezlivosti a v podstate všetko okrem naozaj raritných modelov sa dá zohnať podstatne lacnejšie. Jeden z mojich posledných príkladov - AUDI RS4 1:18 Minichamps v ČR cca 2950 Kč (nefunkční link odstraněn adminem), ja som ho kúpil za menej ako 40 EUR už s poštovným z DE - podotýkam úplne nový, nie z nejakej zbierkyLada v8 píše:Neznamená že když je model za danou cenu nelze ho někde sehnat levněji popřípadě dráž. Já ted hledal Liebherr demoliční a jeden ho má za 2370kč a druhý 4350kč. V obou případech se jedná o ten samý model a to už je celkem dost.
Ohľadne toho Made in China - čo má asi na spodku napísaný napríklad taký Minichamps 1:43
Motoart? Od nich bohužel nic nemam, proto to neznámLeonCupraR píše:Ja si myslím, že s kvalitou je to OK, veď sa jedná o mierku 1:50. Čo tak Motorart John? Mohol by si to poznať, robia ...
Re: Kvalita pokulhává?
O tom jak je který model kvalitní se dá diskutovat dost dlouho. Některé modely mám už dost dlouho a s novějšími je vidět jak většina výrobců zvyšuje kvalitu. A také se lepší propracování a detaily. Na mých fotkách je taková směs ohledně kvality. Jen těžko jde porovnat Tekno a Siku neb Joal. Ale většinu modelů od siku lze pořídit za velmi rozumnou cenu. A jako náklad nebo součást diorám to ujde.
-
Nie je to náhodou model od Siku vyrobený pre Dickie? Sa mi zdajú veľmi podobné.
Ne není. Tento má o dost jednodušší konstrukci. Nejdou mu otvírat boční ani zadní dveře a nemá zrcátka ani dvoumontáž zadní nápravy. Ten od Siku je o pár příspěvků výš k nahlédnutí.
Jéé...kamióny. Pro ty mám slabost. Stačilo mi se jednou podívat za výlohu jednoho obchůdku v Brně, kde je to zaměřené hlavně na nákladní a pracovní stroje a bylo jasno, že muscle cars mají konkurenci. Bohužel..brzo mě z toho vyléčil pohled na cenovky. Taková USA souprava...no je sice škoda, že je nikdo nedělá 1/18, ale když si představím co stojí mnohem menší měřítka, tak cenu osmnáctiny bych asi nepřežil ve zdraví. Nevíte někdo kde by se u nás daly sehnat us tahače (hlavně cabovery a když už conventional tak cca 80. - 90. léta)? na měřítku mi moc nesejde...pokud to nebude 1:1 nebo 1:1000