Kultovní auta ČSSR/Kultowe auta PRL/Retroautók/Autolegendy
- hurvajs
- Kontaktovat uživatele:
Re: Kultovní auta ČSSR/Kultowe auta PRL/Retroautók/Autolegendy
tak Tatry jsou taky doma, já koupil taky dvě(jednu pro tatíka k narozeninám).Za tu cenu je ten model náádherný (nefunkční link odstraněn adminem)
-
Tak jsem domu přivedl také dva kousky.
A to mám T 603 už od Alataye (TAXI) a IXO Museum (černá).
A to mám T 603 už od Alataye (TAXI) a IXO Museum (černá).
tak objednáno, když už tak všechny jen nechápu kolik těch modelů bude. Na PL stránkách jich mají vícnež na ČR.
Jena doufám, že i u nás bude Moskvič 408, toho měl můj děda a ve stejné barvě.
(nefunkční link odstraněn adminem)
Mají psáno cca 50kousků
Sbírka modelů Citroën
Stejně jako na polských stránkách jsou modely zveřejňovány postupně.vrkuboy píše:tak objednáno, když už tak všechny jen nechápu kolik těch modelů bude. Na PL stránkách jich mají vícnež na ČR.
-
Keď si prečítaš na tejto stránke (nefunkční link odstraněn adminem) prvú otázku a odpoveď tak je tam 50 modelov a na konci vety je hviezdička a k nej odpoveď že vydavateľ si vyhradzuje právo na zmenu dľžky kolekcie. Všetko závisí od záujmu o modely v Polsku už prdľžili kolekciu na 80.
Na Ukrajine vyšlo prvé číslo Autolegendy s časopisom v rušnine Moskvič 407 svetlomodrý.
Na Ukrajine vyšlo prvé číslo Autolegendy s časopisom v rušnine Moskvič 407 svetlomodrý.
Jo přesně, každý kupujte 2-3 a kolekce pojede...
Sbírka modelů Citroën
-
Tak jsem si porovnal Tatru 603 od IXA za 690 Kč s Tatrou 603 z Kultovek za 69 Kč.
Rozdíly:
1. Boční blinkry (u IXA jsou větší a světlejší, u Kultovek menší a tmavší)
2. Přední světla (u IXA je zřejmě otvor pro světlomety nastříbřen, u Kultovek je černý, u IXA tím pádem lépe vyniknou)
3. Zpětná zrcátka (u IXA jsou klasicky v rohu bočního okna, u Kultovek jsou prapodivně vysoko postavená)
4. Dělící lišta předních bočních oken (u IXA je naznačena chromováním, u Kultovek je to pouze prolis na plexiskle)
5. Vnitřní zpětné zrcátko (u IXA je z černého plastu, u Kultovek je z průhledného plastu)
6. Jinak ztvárněné znaky Tatra (u IXA jsou černé, u Kultovek jsou klasické čevené - u tohoto prvku zřejmě Kultovky vedou)
7. Jinak ztvárněný otvor pro přívod vzduchu nad zadní náprvou (u IXA je pochromovaná, u Kultovek je pouze černý)
8. Odrazky na zadním nárazníku (u IXA jsou červená, u Kultovek jsou jen naznačena výliskem)
9. MPZ (u IXA je CSka, u Kultovek ne)
10. Poziční světla na B-sloupcích (u IXA jsou znázorněna oranžovou barvou, u Kultovek pouze výlisek)
11. Berany (? - nevim, jestli to dobře nazývám) na náraznících (u IXA jsou černé, u Kultovek je to v barvě nárazníku)
12. Výfuky (u IXA jsou stříbrné, u Kultovek v původní barvě černého plastu)
13. Zadní svítílny (u IXA jsou rozlišené blinkry, obyrsová/brzdová světla a couvačky, u Kultovek jsou celá červeně)
14. Interiér (u IXA je barevný, u Kultovek pouze černý)
15. Rozdíl v kvalitě lakování (u IXA je kvalita lepší)
Porovnat si to můžete zde:
Česká "kultovní" Tatra 603 se od té polské liší jen SPZ a přítomností zpětných zrcátek.
Rozdíly:
1. Boční blinkry (u IXA jsou větší a světlejší, u Kultovek menší a tmavší)
2. Přední světla (u IXA je zřejmě otvor pro světlomety nastříbřen, u Kultovek je černý, u IXA tím pádem lépe vyniknou)
3. Zpětná zrcátka (u IXA jsou klasicky v rohu bočního okna, u Kultovek jsou prapodivně vysoko postavená)
4. Dělící lišta předních bočních oken (u IXA je naznačena chromováním, u Kultovek je to pouze prolis na plexiskle)
5. Vnitřní zpětné zrcátko (u IXA je z černého plastu, u Kultovek je z průhledného plastu)
6. Jinak ztvárněné znaky Tatra (u IXA jsou černé, u Kultovek jsou klasické čevené - u tohoto prvku zřejmě Kultovky vedou)
7. Jinak ztvárněný otvor pro přívod vzduchu nad zadní náprvou (u IXA je pochromovaná, u Kultovek je pouze černý)
8. Odrazky na zadním nárazníku (u IXA jsou červená, u Kultovek jsou jen naznačena výliskem)
9. MPZ (u IXA je CSka, u Kultovek ne)
10. Poziční světla na B-sloupcích (u IXA jsou znázorněna oranžovou barvou, u Kultovek pouze výlisek)
11. Berany (? - nevim, jestli to dobře nazývám) na náraznících (u IXA jsou černé, u Kultovek je to v barvě nárazníku)
12. Výfuky (u IXA jsou stříbrné, u Kultovek v původní barvě černého plastu)
13. Zadní svítílny (u IXA jsou rozlišené blinkry, obyrsová/brzdová světla a couvačky, u Kultovek jsou celá červeně)
14. Interiér (u IXA je barevný, u Kultovek pouze černý)
15. Rozdíl v kvalitě lakování (u IXA je kvalita lepší)
Porovnat si to můžete zde:
Česká "kultovní" Tatra 603 se od té polské liší jen SPZ a přítomností zpětných zrcátek.
Caute, zaujimalo by ma ci sa to da kupit aj u nas na Slovensku. Ak ano tak mi poradte kde. Dakujem.