Odstranění prachu pomocí tekoucí vody
- hurvajs
- Kontaktovat uživatele:
Re: Odstranění prachu pomocí tekoucí vody
Modely mají být v prachotěsné vitríně a nemusíš pak nic řešit. Umývat sběratelské modely pod vodou je největší volovina co jsem slyšel.
-
Sorry, ale mne tohle mistrování typu, co se mělo udělat poněkud vadí. Ano, fajn - někdo se prachu vyhne, ok - respekt. Nicméně si myslím, že jinak je zaprášení zcela běžná modelářská patálie, stejně jako to, že bohužel třeba může model upadnout a něco se ulomit. To se pak zase člověk logicky jak a čím to co nejlépe nalepit a ne si číst poznámky, jak mu to nemělo padat.
Já zase mohu jenom zopakovat - může vůbec běžná voda něcím model z kovu a plastu poškodit vč. třeba tamponového tisku?
Oproti tomu u mechanického čistění skutečně naopak dochází k nějaké formě otěru atp.
Beru ten vodní kámen. Co tedy kombinace destilky + třeba prostředku na nádobí nebo něčeho podobného?
- hurvajs
- Kontaktovat uživatele:
Olinku to fakt není žádné mistrování, ale realita. Pokud to chceš dát opravdu pod vodu, tak určiťe bych tam nedával modely s polepama.
Jinak pokud je ten prach suchý stačí jak už tu bylo řečeno navlhčenÿ ubtousek a šťourák, popř. štěteček a trochu se s tím pohrát. Nejhorší je pokud je ten prach s mastnotou, to je pak katastrofa
Jinak pokud je ten prach suchý stačí jak už tu bylo řečeno navlhčenÿ ubtousek a šťourák, popř. štěteček a trochu se s tím pohrát. Nejhorší je pokud je ten prach s mastnotou, to je pak katastrofa
Tamponovému tisku obyčejná voda nevadí ale bacha na cokoliv co obsahuje líh. Zkusil bych čistit "suchou" cestou pomocí gelu na čištění klávesnic, Dá se koupit za cca 100 Kč. Kdysi jsem něčím podobným čistil osobáky od Herpy 1/87. Ty ale zase neměli nalepené drobné detaily...
-
No právě, no. Pokud by chtěl člověk mechanicky odstraňovat tento prach, tak bude muset "přitlačit" a nemusí se dostat všude.
Oproti tomu nemohla by právě ta destilka s přídavkem saponátu tuto mastnotu rozpustit a zároveň nepoškodit lak?
- hurvajs
- Kontaktovat uživatele:
Předpokládám, že lak by to poškodit nemělo, pokud to co nejdříve pak opláchneš..