modely v časopisech (Altaya, DeAgostini, Amercom atd)
Re: nOstalgia
toto jsem měl v ruce a líbí se mi to zpracováním:
(nefunkční link odstraněn adminem)
za 490Kč mi to nepříjde přehnané (pokud toho bereš víc, nebo osobně má Alex další slevu)...
DIORAMA s modelem 1950 Citroën Traction 15 Six. Raritní originální provedení modelu IXO/Altaya v dioramatu, který výrazně oživí každou sbírku 1/43. Model má jinou barvu než standardní IXO nebo Altaya. Figurky jsou detailně propracované vybarvené
Pak jsem měl v ruce sety k 90letům výročí Citroën a ty 2CV po třech a Méhari jsou pěkné, zase to chce větší prostor a otevřenou kazetu ve vitríně
další co má:
Peugeot 203
Simca Oceane
A pro naše Renault nadšence 1/43:
za 490Kč mi to nepříjde přehnané (pokud toho bereš víc, nebo osobně má Alex další slevu)...
DIORAMA s modelem 1950 Citroën Traction 15 Six. Raritní originální provedení modelu IXO/Altaya v dioramatu, který výrazně oživí každou sbírku 1/43. Model má jinou barvu než standardní IXO nebo Altaya. Figurky jsou detailně propracované vybarvené
Pak jsem měl v ruce sety k 90letům výročí Citroën a ty 2CV po třech a Méhari jsou pěkné, zase to chce větší prostor a otevřenou kazetu ve vitríně
další co má:
Peugeot 203
Simca Oceane
A pro naše Renault nadšence 1/43:
Sbírka modelů Citroën
-
Souhlasím s tou vitrínou i když v těch krabičkách to taky nevypadá úplně nejhůř. Beru to však jako prozatímní řešení, než se dokopu k pořízení nějaké té bezprašné vitrínky nebo skříňky. S tou manipulací je to opravdu obtížné - zvláště pak u těch veteránů, kde je těch drobných dílů více. Jakákoliv manipulace vyžaduje velkou opatrnost a utírání prachu na takovém modelu téměř nemožné.Proto čekám na opravdu prachutěsnou vitrínu.
Ještě doporučuji ty měkké pracovní jemné rukavice, já bez nic už na model nešáhnu a odpadá takové to blbé čištění otisků....
Sbírka modelů Citroën
-
Přesně tak - to je sběratelské minimum. Franklin ho u 1/24 přidává ke každému modelu, takže mám o přísun postaránoBaRT píše:Ještě doporučuji ty měkké pracovní jemné rukavice, já bez nic už na model nešáhnu a odpadá takové to blbé čištění otisků....
Re: modely v časopisech (Altaya, DeAgostini, Amercom atd)
Téma bylo rozdělené z nOstalgie - (východní auta)na samostatné, protože těchto časopisů bude asi jen přibývat
admin
admin
Sbírka modelů Citroën
To Bart:
Jasně, o těchto diorámatech a dalších vím, ale představoval jsem si něco jako kousek krajiny na úrovni kolejišť železničních modelářů. Pro ně jsou veškeré komponenty (když pominu kolejnice, tak domečky, milión druhů travních porostů, (no, to by se dalo i pro 1:43), stromy, dlažba, ploty, spoustu dalších drobných doplňků... Ale jak jsem psal, končí to měřítkem H0 (1:87). V jedné prodejně modelové železnice jsem se ptal na komponenty 1:43, prý o ničem neví.
Jasně, o těchto diorámatech a dalších vím, ale představoval jsem si něco jako kousek krajiny na úrovni kolejišť železničních modelářů. Pro ně jsou veškeré komponenty (když pominu kolejnice, tak domečky, milión druhů travních porostů, (no, to by se dalo i pro 1:43), stromy, dlažba, ploty, spoustu dalších drobných doplňků... Ale jak jsem psal, končí to měřítkem H0 (1:87). V jedné prodejně modelové železnice jsem se ptal na komponenty 1:43, prý o ničem neví.
Jedině jestli není něco pro plastikové modeláře, vím o setech 1/24 jestli jsou menší to nevím
foto set Méhari je to pěkné diorama:
foto set Méhari je to pěkné diorama:
Sbírka modelů Citroën
Leda použít něco pro modelovou železnici O(1/45) a G(1/22,5),ale tam toho taky moc nebude,protože to už jsou spíš zahradní železnice a klasický panely s krajinou se moc nedělají.Figurky a různé drobnosti (zavazadla,nábytek,nářadí..)prakticky všech měřítek dělá Preiser,ale docela draho.
osobně beru jen Norev figurky 1/18 , jsou fakt povedené, moc jich není ale k jejich modelům se tématicky hodí.
Teď budu brát dalšího s cílovou vlajkou, půjde k závodnímu DS Monte Carlo
Teď budu brát dalšího s cílovou vlajkou, půjde k závodnímu DS Monte Carlo
Sbírka modelů Citroën
-
Určitým kompromisem by bylo ztvárnění krajiny bez pozadí - podobně jako na některých předešlých obrázcích. Ztvárnit kousek silnice nebo polňačky pomocí posypu, popřípadě nějaké terénní nerovnosti. U stromů a křoví je měřítko irelevatní a ztvárnit nějaký ten patník nebo značku by neměl být problém i pro modelářsky méně zdatné jedince. Horší je to s těmi figurkami - jakýkoliv větší rozdíl v měřítku jde znát a pokud v dotyčném měřítku nic není, tak jediná možnost je vlastní výroba. Pokud budu hovořit za sebe - tak to bych asi nedal.