Kultovní auta ČSSR/Kultowe auta PRL/Retroautók/Autolegendy
Re: Kultovní auta ČSSR/Kultowe auta PRL/Retroautók/Autolegendy
Nemate záujem?
(nefunkční link odstraněn adminem)
Já byl shodou okolností před pár měsíci u pána, který T603 s červenými sedačkami má. Je to origoš, docela vrak a prý se chystá na rekonstrukci.kult píše:Ja jsem několik Tater 603 viděl ale v osmdesátych letech s červenymi sedačkami určitě ne.Abrexi mám ...
Jinak o tom zjednodušení - DeAgostini použilo IXO formu pro odlitek karosérie, tím bych řek, že veškerá podobnost končí. A záleží asi na každém, jak má nastavenu laťku náročnosti na vzhled. Vím že i u dražších modelů se musí vybírat (IXO Museum Mercedes 35 HP jsem měl v ruce šest kousků ve 2 obchodech (všechny co měli) než jsem vybral dobrý), ale když se vybere, tak ten výsledek stojí za ty peníze. Ale názory sběratele se stále vyvíjí a i série kultovek mě teď utvrdila v momentálním názoru, že raději méně, ale kvalitnější (a tím i dražší). Takže si asi řeknu, že za 5 "kultovek" si koupím jednu kultovní Pragu V3s. Jen jsem se ještě nerozhodl kterou.
Kultovni Praga v3s (take ji vlastnim-fekální) lesknouci se plastove nástavby věrohodnosti nepřidavají.Možná se vyplatí počkat až ve FOXTOYS na tom udělaj ňakou patinu za 3000.Viz aviahttp://shop.foxtoys.cz/inshop/scripts/price_list.asp (nefunkční link odstraněn adminem).A mimochodem při výběru modelu pozor na zmetky.Ulámaná zrcátka a stěrače z výroby.Kde jenom soudruzi z Hongveelu potažmo cararami u modelu přes 1000kč udelali chybu.Modelářské hrůzy od ABREXU a od agostini si nekteří lidé kupují nejen kvůli kvalite modelů,ale možna hlavně kvůli tomu že i nepovedený model u nich probouzí vzpomínky na detstvi.(většina lidí v mém okolí tyto auta neměla ráda,protože v té době s ničím jiným jezdit nemohli)Sbírám spíše italská auta,takže kultová jsou pouze okrajová.Kdo chce detaily na modelech ať sbírá větší měřítka a i tam v porovnání se skutečným autem najde spoustu nedokonalostí,i od renomovaných výrobců.
p.s:sbírám modely 30 let
Kultovni Praga v3s (take ji vlastnim-fekální) lesknouci se plastove nástavby věrohodnosti nepřidavají.Možná se vyplatí počkat až ve FOXTOYS na tom udělaj ňakou patinu za 3000.Viz aviahttp://shop.foxtoys.cz/inshop/scripts/price_list.asp (nefunkční link odstraněn adminem).A mimochodem při výběru modelu pozor na zmetky.Ulámaná zrcátka a stěrače z výroby.Kde jenom soudruzi z Hongveelu potažmo cararami u modelu přes 1000kč udelali chybu.Modelářské hrůzy od ABREXU a od agostini si nekteří lidé kupují nejen kvůli kvalite modelů,ale možna hlavně kvůli tomu že i nepovedený model u nich probouzí vzpomínky na detstvi.(většina lidí v mém okolí tyto auta neměla ráda,protože v té době s ničím jiným jezdit nemohli)Sbírám spíše italská auta,takže kultová jsou pouze okrajová.Kdo chce detaily na modelech ať sbírá větší měřítka a i tam v porovnání se skutečným autem najde spoustu nedokonalostí,i od renomovaných výrobců.
p.s:sbírám modely 30 let
Naposledy upravil(a) kult dne 03 kvě 2010, 22:10, celkem upraveno 1 x.
To snad ani není možné. Takto si Volgu za pomoci dvou sprejů a majáčku z abrexácké 1203 udělám doma sámbusto píše:Nemate záujem?
-
Tak by to mělo bejt v pořádku, balík jsem sice nerozdělával ještě, ale jsou tam evdentně dvě čísla.Fricoolinek píše:No to je zajímavý. Takže mi taky dost možná příde jen ta Volha M21...
Dám vědět, každopádně.
Jinak Záporožce jsem ve dvou trafikách ve svym bydlišti (Praha - Sídliště Barrandov) neviděl.
Záporožce mám(v Prostějově dostupný), kvalitou hodnotím zatím ze všech kultovek nejhůř...
Předplatné nemám třeba z toho důvodu, že jsem se bál jak to bude docházet, jak znám naše poštáky tak jsou schopný pokusit se to narvat do schránky..každopádně jsem našel trafiku, kde sice záporožce nemá ale prý mě ho určitě sežene, tak počkám do soboty a pokud se tak nestane tak si začnu platit předplatné..ale za to tam má stále gazíka jedna z dalších věcí proč nemám předplatné jsou finance, jako student je pro mě těžké dát dohromady 600 nebo kolik než jednou za 14 dní 200..
Jak to 600 ? :-Omiroussm píše:Předplatné nemám třeba z toho důvodu, že jsem se bál jak to bude docházet, jak znám naše poštáky tak jsou ...
Jà platil za 2 Čísla 358
jo přesně tak 358kc a do schránky to nervou ale nechávají na poště
Já mám hodnou paní pošťačku, ta mě to nosí až před dveře a navíc je to v takovém balení že by to do schránky nenarvala ani omylem. Navíc lhůta na zaplacení je 14 dní a ještě dostaneš navíc Š120, Š1000 a box na modely ještě je to levnější jak v trafice.