Citroën DS od firmy RIO

Odpovědět
Fricoolinek

Citroën DS od firmy RIO

Příspěvek od Fricoolinek »

Nevíte někdo, jaká je kvalita tohoto modelu? Cenou (od 800 Kč) odpovídá modelům do PMA, jak je na tom ale s kvalitou? :geek:

BaRT
Site Admin

Re: Citroën DS od firmy RIO

Příspěvek od BaRT »

Našel jsem tuhle stránku i se staršími verzemi:

(nefunkční link odstraněn adminem)

V ČR jsem je viděl tuším v Mec Models Praha.
Sbírka modelů Citroën

cavallino

Příspěvek od cavallino »

Citroen od Ria nedosahuje úrovně Minichamps. Když před 4 lety převzala značku RIO firma M 4, která mimo jiné vyrábí značky BEST a ART, omezili výrobu, obnovili zařízení a kvalita RIA šla nahoru, ale zřejmě nechtějí investovat do starých forem a na Citroenu DS je znát, že výroba začala před cca 20 lety, dnes jsou formy a technologie vstřikování někde jinde.

cavallino

Příspěvek od cavallino »

A ještě jedna zpáva pro Fricoolinka, na ceny se ti podívám, mám velmi dobré osobní vztahy s Michelem Gressinim, což je obchodní ředitel firmy M4 a pokud bychom naskládali dodávku více verzí a variant RIA, určitě navrhne dobrou cenu. Mají zajímavé verze DS, nejen ty, co dělají už mnoho let, ale např. 4 dveřové kabrio dělá kromě nich snad jen PARADCAR a ten je cenově někde kolem 90 euro, takže RIO rozhodně stojí pro fandy Citroenu a i Fiatu za úvahu.

Fricoolinek

Příspěvek od Fricoolinek »

Ne díky, to je dobrý. Viděl jsem na aukru funebráckou verzi DS za 499 Kč, tak jsem o ní trochu uvažoval, ale jelikož ten model není zas tak kvalitní (navíc mi bylo prodejcem řečeno, že ten model je starý cca 11 let), tak od myšlenky upoušítm.

deesse23

Příspěvek od deesse23 »

navíc modely DS od Rio mají divné proporce, zlatý Norev nebo Vitesse/Nostalgie

Odpovědět

Zpět na „Sběratelské modely 1/43“