Kaleidoskop slavných vozů Škoda

Odpovědět
marklukes

Re: Kaleidoskop slavných vozů Škoda

Příspěvek od marklukes »

Uz to prestavam i sledovat. Myslel jsem, ze historicke nebo sportovni modely vyda IXO v trochu lepsi kvalite - a nic. Koupil jsem prvni cislo (1200 - no nekup to za tu cenu), Spartaka (celkem povedeny model) a 1101 a 1102. Koupil bych asi 10 dalsich, ale fakt bych chtel aspon kvalitu IXO.

H+H+

Příspěvek od H+H+ »

Přesně tak. Pěkná je série vojenských klasických aut, ale stejně jsou to hlavně varianty z kolekce Museum :roll:. Uznávám, že to sem moc nepatří. Tady se slintá nad Škodovkami moderní doby 8-)

Vlad

Příspěvek od Vlad »

Uvádzali sa tu všelijaké Škody, ktoré by ste chceli zmodelovať, tak ja si tiež jednu dovolím uviesť - Škodu Salamander.
Viem, že je to nereálne cez kaleidoskop, ale časom že by nejaký rezin...?
Přílohy
getthumbnail (1).jpg
getthumbnail (1).jpg (40.02 KiB) Zobrazeno 219 x

mischicka

Příspěvek od mischicka »

Za mě naopak zajímavý seznam plný třeba RS verzí, které na trhu nejsou.

pavel14

Příspěvek od pavel14 »

Až na octavii 3 RS facelift ("čtyřočko"), jsou RS k dispozici od jiných výrobců všechny...

Chápu, že se jim nechce dělat modely z dob L&K (00s - 20s), které budou dražší na výrobu a zájem o ně bude poměrně malý. Co si budeme, tak největší zájem bude o modely, které znají z dětství dnešní třicátníci, čtyřicátníci a z nostalgie si vzpomínají na dětství. Tím nám odpadává i další období 30s - 60s.

Největší zájem mezi NEsběrateli bude prostě o modely 80s a 90s s přesahy do 70s a 00s... Zde je hodně velký prostor na spoustu prototypů ale ty zase moc lidí nezná, tak těžko říct, zda by se v trafikách prodávaly, tak dobře jako recyklovaný model z 80/90s, kterým se vozil třeba dnešní čtyřicátník jako malý...

(V podstatě je toto znát i mezi auty 1:1, kdy youngtimery eb mladší veteráni jsou často dražší, než vzácnější veteráni z 30s - 60s. A zase protože si dnešní 30/40 letí připomínají dětství nebo si plní dětské sny)...

V seznamu je i dost modelů z 10/20s tohoto století. Docela by mě zajímala prodejní statistika oproti modelům z 80/90/00s. Často tyhle zánovní modely leží v trafikách docela dlouho...

mischicka

Příspěvek od mischicka »

pavel14 píše:
16 lis 2024, 12:53
Až na octavii 3 RS facelift ("čtyřočko"), jsou RS k dispozici od jiných výrobců všechny...

Chápu, že se jim nechce dělat modely z dob L&K (00s - 20s), které budou dražší na výrobu a zájem o ně bude poměrně malý. Co si budeme, tak největší zájem bude o modely, které znají z dětství dnešní třicátníci, čtyřicátníci a z nostalgie si vzpomínají na dětství. Tím nám odpadává i další období 30s - 60s.

Největší zájem mezi NEsběrateli bude prostě o modely 80s a 90s s přesahy do 70s a 00s... Zde je hodně velký prostor na spoustu prototypů ale ty zase moc lidí nezná, tak těžko říct, zda by se v trafikách prodávaly, tak dobře jako recyklovaný model z 80/90s, kterým se vozil třeba dnešní čtyřicátník jako malý...

(V podstatě je toto znát i mezi auty 1:1, kdy youngtimery eb mladší veteráni jsou často dražší, než vzácnější veteráni z 30s - 60s. A zase protože si dnešní 30/40 letí připomínají dětství nebo si plní dětské sny)...

V seznamu je i dost modelů z 10/20s tohoto století. Docela by mě zajímala prodejní statistika oproti modelům z 80/90/00s. Často tyhle zánovní modely leží v trafikách docela dlouho...
Kodiaq RS tu není.
Octavia III RS FL tu není (je jen combi)
Fabia II RS tu není (je jen FL)

Takže asi tak.

Odpovědět

Zpět na „Sběratelské modely 1/43“