Modely TATRA 1:43
Re: Modely TATRA 1:43 resin
Já půjdu také do modrého valníku, protože vojenské varianty vypouštím.
Modrý aj zelený valník majú svoje osobité čaro. Ja som bral zelený, lebo na ten sa z mladosti pamätám, a na modrý si nejako neviem spomenúť.
To Easy DaviD : box má dole 41 cm a hore 40 cm
To Honza11691 : Kde si sa dozvedel, že bude T4 ? Bude tiež od PC ?
To Easy DaviD : box má dole 41 cm a hore 40 cm
To Honza11691 : Kde si sa dozvedel, že bude T4 ? Bude tiež od PC ?
-
- Kontaktovat uživatele:
Vím to z nabídky tady: https://www.svetauticek.cz/www-svetauti ... -ClassiXXs
Jasné, už som to zistil. T4 ma ale nezaujíma, lebo u nás, v KE nejazdili. Ide v podstate o zúžený model T3, ktorý bol vo väčšej miere prevádzkovaný v DDR a Juhosláviii.
A to by mě tedy zajímalo, když PC vyrábí T3 i T4, zda mají tyto modely opravdu rozdílnou šířku karosérie. Moc tomu nevěřím, myslím si, že jediný rozdíl je v lakování pro Prahu a pro Leipzig. T3 měla šířku 2,5m , T4 měla 2,2m. V měřítku 1:43 by to tedy znamenalo 58mm / 51mm. 7mm rozdíl, to je celkem jednoduché ke změření. Mám trochu obavy, aby nebyla forma dělaná podle té německé a ta pražská nebyla jenom přebarvená.
To rocs : Můžu Tě prosím požádat o přeměření šířky Tvého modelu?
To rocs : Můžu Tě prosím požádat o přeměření šířky Tvého modelu?
Jak Liberec? Mají taky úzký rozchod koleji. Tam jezdily T3 nebo T4? Rozhodně byly cervene
- hurvajs
- Kontaktovat uživatele:
Na FB psal nějaký bývalý řidič nebo opravář tramvaje a prý ten model je úplně mimo mísu. Já tramvajím nerozumím, tak nevím
Libore, tak na FB se píše ledacos, tam se to odborníky na vše jen hemží.
Jedna věc je napsat, že je něco úplně mimo mísu a druhá věc je napsat proč. Viz Tatry 138/148 od PC.
Spousta lidí si vůbec neuvědomuje, co to je MODEL. A přitom by chtěli, aby všechno stálo max. 100,-Kč.
Mě by opravdu zajímala ta šířka modelu. Pak má význam řešit další.
Jedna věc je napsat, že je něco úplně mimo mísu a druhá věc je napsat proč. Viz Tatry 138/148 od PC.
Spousta lidí si vůbec neuvědomuje, co to je MODEL. A přitom by chtěli, aby všechno stálo max. 100,-Kč.
Mě by opravdu zajímala ta šířka modelu. Pak má význam řešit další.
Tak teda som zmeral svoj model:
Dĺžka bez spriahadiel je 325 mm, čo zodpovedá skutočnej dĺžke 14 m
Šírka modelu je 58 mm, čo zodpovedá šírke T3 2,5 m.
Ešte aj rozchod koľají zodpovedá reálu je 33,5 mm, čo zodpovedá 1435 milimetrovému rozchodu v Prahe aj Košiciach (BA-1000 mm, ostatné mestá neviem)
Čím dlhšie sa na tento model pozerám, tým viac sa mi páči. Je to proste nádhera.
Otázkou je teda rozmer modelu T4. Ale ten nechcem, takže ak sa dozviem jeho rozmer, tak len pre informáciu.
Dĺžka bez spriahadiel je 325 mm, čo zodpovedá skutočnej dĺžke 14 m
Šírka modelu je 58 mm, čo zodpovedá šírke T3 2,5 m.
Ešte aj rozchod koľají zodpovedá reálu je 33,5 mm, čo zodpovedá 1435 milimetrovému rozchodu v Prahe aj Košiciach (BA-1000 mm, ostatné mestá neviem)
Čím dlhšie sa na tento model pozerám, tým viac sa mi páči. Je to proste nádhera.
Otázkou je teda rozmer modelu T4. Ale ten nechcem, takže ak sa dozviem jeho rozmer, tak len pre informáciu.
V Liberci byl právě jiný rozchod - 1000 mm, tak si nejsem jistý, zda tam jezdily T3 na jiném podvozku nebo fakt T4. Pravda, modylkum je to asi jedno . Teď už je asi většina trati sjednocená na 1435 mm.