Vztah rodiny ke sbírce
Vztah rodiny ke sbírce
Něco už tu bylo občas napsáno, ale myslím, že si ta problematika zaslouží samostatné téma 

Re: Vztah rodiny ke sbírce
Provokatívna otázka: Nie je to niečo o tom, že ženy a muži sú iné živočíšne druhy ??? 

-
Nebol by správny názov Vztah manželky ke sbírce ? Ďeťom je jedno či zbieraš modely, ich števe že sa s autíčkami nemôžu hrať, keď sú malé. Sú manželky ktoré súhlasia s tvojím koníčkom a tie druhé ktoré sú proti, aj tie sa ešte dajú deliť do skupín, ale to je na dlhé písanie.
Nejsou nějaké nové poznatky
U mě ani ne. Mladší synacek modýlky zrovna nemiluje a starší se už možná těší, až je jednou prodá. Mozna je oba do dneska štve, že se jich v útlém věku nesměli ani dotknout
.

-
Uznávám, že tam potřebné údaje chybí: mě 68, ale normálka pracuju od rána do vecera, manželce bylo 50, ale pred časem mi umřela, starší synacek má 35 a mladší 30. Byt máme velký a v krásném secesním dome, ale musíme se dělit o nájem a energie. Přestěhovat se nechci, protože kromě modylku mám ještě sbírku vlacku a v pracovně jsou všechny steny pokryté knihami 

Po letech jsem se nedávno dočkal nečekané chvíle - žena mi navrhla, že vyklidí sklo z jedné police vitríny v obýváku, abych tam mohl umístit auto, které není 1:43 (i když v tom měřítku ho taky mám), nikam se nevešlo a prášilo se na něj. Nabídku jsem samozřejmě ihned bez váhání využil. Z pilnosti jsem ještě vyměnil spodní skříňku, která byla pevná a skrývala audio a video archiv, za další vitrínu, co se kdysi už do obýváku nevešla. Do vitríny jsem umístil další větší kousky (Kübelwagen 1:9 jsem speciálně kvůli tomu ještě dokoupil a sestavil) a tím mi vzniklo v původních vitrínách místo pro rozšiřování sbírky 1:43. Z pilnosti jsem do vitrín doplnil ještě osvětlení.
Takže tím mě žena velmi mile překvapila. Novými přírůstky se jí pravidelně chlubím. Ale do ruky jí je nepůjčuji. Raději ani v krabičkách. Naposledy jsem jí kdysi takhle půjčil Formana, kterého jsem přestavěl z Favorita od Abrexu. Vypadl jí tehdy z ruky a spadl na zem. Máme podlahu z kamenného koberce, pád na ni nepřežije skoro nic. Dlouho jsem pak stavěl Formana znovu.
Takže tím mě žena velmi mile překvapila. Novými přírůstky se jí pravidelně chlubím. Ale do ruky jí je nepůjčuji. Raději ani v krabičkách. Naposledy jsem jí kdysi takhle půjčil Formana, kterého jsem přestavěl z Favorita od Abrexu. Vypadl jí tehdy z ruky a spadl na zem. Máme podlahu z kamenného koberce, pád na ni nepřežije skoro nic. Dlouho jsem pak stavěl Formana znovu.