Kultovní auta ČSSR/Kultowe auta PRL/Retroautók/Autolegendy

Odpovědět

Budete si Kultovní auta ČSSR kupovat?

Objednám si předplatné
48
42%
Předplatné si objednávat nebudu, budu si kupovat jen ty modely, které mne zajímají
30
27%
Koupím si jen pár modelů
18
16%
Nebudu si kupovat
17
15%

Celkem hlasů: 113

ja1

Re: Kultovní auta ČSSR/Kultowe auta PRL/Retroautók/Autolegendy

Příspěvek od ja1 »

Ono to ve skutečnosti bude trochu jinak, než že by měli u De Agostini takovou starost kdo modely koupí. Já osobně jsem měl modely také v té "svojí trafice" zamluvené a protože u některých přišel jen jeden kus,na dalšího se už opravdu nedostalo...Takže se to to asi u De Agostini dozvěděli a od čísla s Dacií už neposlali nic...A tak zkoumali situaci ve všech trafikách a přišli nato ,že je to ve všech trafikách.....Je to prostě nehorázná blbost!!! U De Agostini se spíš pustili do něčeho, co nemohou splnit a modely mimo objednávky prostě nemají!!! Naopak pokud by jich měli dostatek uspokojí všechny zájemce dodávkami jak na objednávku ,tak i do trafik a překupníci by "ostrouhali", protože by to za jejich cenu nikdo nekoupil !!!Podívejte se pořádně na Aukro, kde se běžné Kultovky prodávají pod cenou. Za to ty, které u nás nevyšly a patří mezi vyhledávané jsou za přemrštěné ceny. Naopak uvedeným opatřením se překupníkům podaří zisk ještě zvýšit.. Další komentář je myslím zbytečný!!!

sberatel21

Příspěvek od sberatel21 »

Já ve své zásilce dostal i průvodní dopis, kterým se DA omlouvá za možné nedodržení pořadí zaslaných modelů z důvodu nepředpokládaného zájmu o předplatné kolekce. Přesně jak jsem předpovídal. Erko tím pořádně zamávalo. Nicméně slibují, že na tom pracují a brzy se budou snažit vše naskladnit. Jinak u nás dnes byl Barkas téměř všude, ale je pravda, že v poledne jsem ho již neviděl. Docela se divím, protože model již vyšel v jiné barvě v předchozí kolekci kultovek i v plnohodnotné podobě v rámci katalogu Ixo IST. Já myslím, že ho zaslali novým předplatitelům společně s Mercedesem. Z toho důvodu se na stánky dostalo méně kusů.
..."neberte život příliš vážně, stejně z něj nevyváznete živí"...:)

ja1

Příspěvek od ja1 »

[ DA omlouvá za možné nedodržení pořadí zaslaných modelů z důvodu nepředpokládaného zájmu o předplatné kolekce.

Takže přiznali u DeA, že modelů mají málo. To je ale obrázek naprostého obchodního selhání. K čemu tedy všechny ty průzkumy trhu a následné reklamy. když je výsledek takovýto. Je to stejné jako v zimě s údržbou silnic. Silničáři jsou vždy na zimu připraveni a když začne sněžit, tak je to překvapení, že v zimě sněží. To muselo přece být každému, kdo je alespoň trochu v obraze jasné ,že v české variantě bude o modely českých aut zájem!!!ˇA pak možná i o ty zahraniční které se v Československu prodávaly a běžně jezdily, ale o ty, které se sem nedovážely a ani zde nejezdily, že bude zájem malý. Trh je do jisté míry už nasycen tím ,co vyšlo v kultovkách. Teď lze předpokládat, že pokud ukončí prodej v trafikách, tak se další objednávky předplatného navýší (teď už lze objednat kolekci až od č.9) aby sběratelé chybějící vůbec modely sehnali. Ty nechtěné, které již mají z kultovek, nebo koupili jinde, budou vracet a až získají ty které si chtěli koupit odběr zruší úplně...To mimochodem plánuje i dost stávajících předplatitelů.A ve výsledku, budou u DeA řešit opačný problém, že některých modelů budou mít přebytek a nebudou vědět, co s nimi, protože budou prakticky neprodejné. Ani v Kocourkově by to nezorganizovali lépe...

don.p.patron

Příspěvek od don.p.patron »

Tyhle informace nejsou asi přesné. Ve formuláři vidím opravdu objednávku až od 9. čísla. Na telefonní lince mi ale ještě v pátek garantovali, že jsou schopni doposlat postupně všechny modely od prvního čísla.
Dále nemáte pravdu s tím, že odběratelé kolekce mohou nechtěné modely jen tak vracet a vytřídit si, co potřebují. To určitě nejde. Máte právo kolekci bez udání důvodu vrátit, ale tím končí i vaše předplatné. Můžete ho kdykoliv ukončit, kdykoliv modely v originálním balení vrátit. Ale tím končí další zasílání modelů. Stejně tak nešlo objednat předplatné od č. 8 a pokračovat od 10, jak jsem chtěl já. Můžete začít od kteréhokoliv čísla, ale pak už musí být posloupnost. Navíc zasílání každé nechtěné zásilky jako balík do ruky, by vás vyšlo kolem 130,- Kč, což by se asi taky nevyplatilo. Ta kolekce je vymyšlená tak, aby si lidé prostě neobjednávali jen ty žádané modely. Ony by totiž pak byly i dražší. Takto se počítá s tím, že pokud někdo chce mít konkrétní "lepší" modely, musí mezi tím posbírat i ty méně žádané.

big.jedla

Příspěvek od big.jedla »

Tak to mě v úterý 23.5. přišel balík s modely č.8 a 9 (110R+W115).
Spolus omluvným dopisem že čísla 6 a 7 (T600 + Dacia) dostanu se zpožděním kvůli velkému zájmu o Tatru 600.

sberatel21

Příspěvek od sberatel21 »

V pátek jsem viděl v jedné z trafik řetězce Relay čtyři kusy Barkase volně k dispozici. Prodavačka nedokázala odpovědět kdy je dostala, protože tam je prý jen brigádně. Tak nevím zda DA dodala novou zásilku nebo se jedná o opožděný dodej modelů ze strany prodejny. Každopádně jsem se informoval u svého trafikanta a ten potvrdil nedělní dodávku čísla 11. Má dostat 4 ks tak jsem si 2 rovnou zamluvil. Chtěl jsem původně všechny čtyři, ale myslím, že o tu Oktávii nebude takový zájem, protože už v jiné barvě vyšla. Navíc se mě ani v té modré příliš nelíbí. Klasická červená je pro ni charaktetistická a také ji nejvíc sluší.
..."neberte život příliš vážně, stejně z něj nevyváznete živí"...:)

Slava

Příspěvek od Slava »

Octavia normálně vyšla. Asi to byl plany poplach že už to nebude vycházet chtěli asi chtěli získat předplatitele

MartinV

Příspěvek od MartinV »

V sobotu jsem ještě viděl v trafice Barkase a dnes normálně koupil Octavii, tak modrá je pěkná. Byla tam ale jen jedna jediná.

davidrejcha

Příspěvek od davidrejcha »

Zdravím Vás.
Chtěl bych se zeptat, zda je k dispozici seznam modelů, které vyjdou v edici Legendární automobily minulé éry? Jde mi především o české značky, zatím vyšlo: ŠKODA 100, 110R, 120, Oktávia, Tatra 603, 613 a Tatraplán, na konci června ještě vyjde Škoda 1201 a někdy snad i Škoda Felícia.
Předem děkuji za odpověď.
David

Petys

Příspěvek od Petys »

15 bude T603, číslo 17 bude Embéčko a číslo 20 bude Favorit!

Odpovědět

Zpět na „Sběratelské modely 1/43“